7 Ağustos Teknoloji Gündemi – (Reels, Rollic, Zynga, Trump, Facebook, Microsoft)

7-agustos-teknoloji-gundemi-(reels,-rollic,-zynga,-trump,-facebook,-microsoft)

Paylaşmayı unutmayın.

7 Ağustos Teknoloji Gündemi – (Reels, Rollic, Zynga, Trump, Facebook, Microsoft) – Ağustos itibariyle teknoloji gündemi olarak oldukça farklı gelişmelerle karşı karşıya geldiğimizi söyleyebiliriz. İnstagram, TikTok ve yerli oyun şirketi olan Rollic’in haberleri gündemde son derece yer kaplamıştı. İşte bütün bu teknoloji gündemi ve haberlerinin detayları:

7 Ağustos Teknoloji Gündemi – (Reels, Rollic, Zynga, Trump, Facebook, Microsoft)

İnstagram’dan TikTok’a Rakip Olacak Reels Özelliği

7-agustos-teknoloji-gundemi-(reels,-rollic,-zynga,-trump,-facebook,-microsoft)

İnstagram uzun bir zamandır TikTok’un elinde bulundurduğu büyük kullanıcı kitlesini etkileyecek bir özellik peşindeydi. Son denemeleri ile birlikte de Ağustos ayında kullanıma sunduğu TikTok kopyası İnstagram Reels kısa bir sürede birçok kullanıcının hoşuna gitti. Özellik İnstagram’ın keşfet sekmesinde en üst kısımda yer almaktadır. Kullanımı ise oldukça basit olan İnstagram Reels TikTok’a büyük bir rakip olacak gibi duruyor.

Yerli Oyun Şirketi Rollic Büyük Fiyata Satıldı

7-agustos-teknoloji-gundemi-(reels,-rollic,-zynga,-trump,-facebook,-microsoft)
@webrazzi

Yerli oyun firması olan Rollic dünya çapında bilinen ve büyük işlere imza atmış olan Zynga tarafından satın alındı. Yapılan açıklamalara göre ise Rollic firmasının yüzde 80 hissesinin 168 milyon dolara satıldığı söylendi. Her ne kadar büyük bir oyun şirketinin yerli firmamızı satın alması sevindirici olsa da genel anlamda Türkiye’yi temsil eden bir firmanın kısa zamanda el değiştirmesi üzen bir durumdur. Yine de yerli oyun firması Rollic yine aynı şekilde faaliyetlerine devam edebilecek ve daha büyük gelişmeleri oyuncularına sağlayabilecektir diyebiliriz.

Facebook Başkan Trump’ın Yayınlamış Olduğu Videoyu Kaldırdı

7-agustos-teknoloji-gundemi-(reels,-rollic,-zynga,-trump,-facebook,-microsoft)

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump yaşanılan bu korona virüs salgını ile ilgili yaptığı gündem açıklamalarıyla dünya çapında oldukça konuşulmuştu. Son olarak ise Facebook ile yaşadığı sorun ile gündeme gelerek bütün gözleri kendine çevirmeyi başardı. Başkan Trump’ın Facebook üzerinden yayınladığı korona virüs ile ilgili açıklamalarını içerin video çeşitli politikalar nedeniyle yayından kaldırıldı. Facebook yetkilileri tarafından yapılan son açıklamaya göre ise Trump’ın video içerisinde çeşitli insanların virüse karşı sözde bağışıklık açıklamaları dezenformasyon politikalarına uygun olmadığı için yayından kaldırılmıştır. Şimdi ise herkes Başkan Trump’ın bu konu ile ilgili ne yapacağını merak etmektedir.

Microsoft Tarafından Windows 10’a Muhteşem Özellik Geliyor

@İnternetHaber

Mobil uygulamalar uzun bir süredir bilgisayardan çeşitli programlar ile birlikte çalıştırılabiliyordu. Bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdüren Microsoft ise hiçbir harici program olmadan Windows 10 üzerinde mobil uygulamaları çalıştırabilecek bir özellik getirmeyi başardı. Ağustos ayı içerisinde duyurulan bu gelişme de halen kullanıcılara açılmış değildir ancak kısa bir zamanda Microsoft tarafından kullanıcıların kullanımına açılacağı düşünülüyor.

Trump Çin Uygulamalarını Uygulama Mağazalarından Kaldırıyor

Yaptığı çalışmalarla kendinden oldukça söz ettiren Başkan Trump bu sefer de Çin uygulamalarını mobil mağazalardan kaldıracağını dile getirmesiyle gündeme oturdu. Amerika Dışişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre ise TikTok ve WeChat gibi bütün Çin uygulamalarının uygulama mağazalarından kaldırılacağı söylendi. Kullanıcı kitlesi olarak büyük bir çoğunluğu ABD üzerinden karşılayan bu uygulamaların ileriki dönemlerde ne yapacağı konusu ise akıllarda merak uyandırmaya devam ediyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar