Yeni Dönem Geldi! WhatsApp Para Gönderme Sistemini Başlattı

yeni-donem-geldi!-whatsapp-para-gonderme-sistemini-baslatti

Paylaşmayı unutmayın.

Yeni Dönem Geldi! WhatsApp Para Gönderme Sistemini Başlattı – Aylarca süren görüşmelerden ve denemelerden sonra, WhatsApp nihayet uygulamasındaki ödemelerle ilgili sistemi hayata geçirdi. Bugün Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma servisi, Brezilya’daki kullanıcıların geçen yıl başlattığı Facebook’un ödeme hizmeti olan Facebook Pay’ı kullanarak mesajlaşma uygulaması yoluyla para gönderebilecek ve alabilecekleri ilk kişiler olacağını duyurdu.

WhatsApp Para Gönderme

WhatsApp, blog gönderisinde, şu anda tüketicilerin kullanması için ücretsiz olan (yani, komisyon ücreti alınmayan) ödeme hizmetinin, ancak ödemeleri almak için % 3,99 işlem ücreti ödediğini – altı haneli bir PIN ile çalışacağını söylüyor veya işlemleri tamamlamak için parmak izi yeterli olacak. 

Bunu, WhatsApp hesabınızı Visa veya Mastercard kredi veya banka kartınıza bağlayarak yapabilirsiniz. Banco do Brasil, Nubank ve Sicredi dahil ilk yerel ortaklarla kullanırsınız. Bir ödeme işlemcisi olan Cielo, işlemleri tamamlamak için WhatsApp ile de çalışıyor. 

Hindistan’a Niyet Brezilya’ya Kısmet

Haberler biraz sürpriz oldu. WhatsApp, Hindistan’daki kullanıcılar arasında ödeme hizmetini aylardır test ediyordu. Bu deneme Facebook Pay değil UPI değil, başka bir sistem kullanıyordu. Birçok kişi bu denemeden yola çıkarak dünyanın ikinci büyük internet pazarının yani Hindistan’ın hizmet için ilk bölge olacağını varsaydı.

Ancak Facebook, Hindistan’da, ödeme hizmetini küçük, sınırlı bir lansmanın ötesine genişletmesini engelleyen düzenleyici bir labirentte takılı kaldı. Hindistan aylık 400 milyon aktif kullanıcıya sahipken, en büyük ikinci pazar Brezilya’da 120 milyon kullanıcısı var.

WhatsApp’ın Facebook Kanatları Altındaki Ciddi Seyri 

WhatsApp, neredeyse en başından beri ticari amaçlar için gayri resmi olarak benimsenmişti. Küçük işletme sahipleri, malların satışı, stokta olan ve benzeri konularla kullanıcılarla mesaj alışverişinde bulunmak için kullandılar. Ancak, şirketi 2014 yılında 19 milyar dolara satın alan Facebook’un kanadı altında WhatsApp, daha resmi bir iş hizmetleri seti getirme konusundaki büyük görevi ciddiyetle başlattı.Buna, KOBİ’lerin uygulama içinde katalog ve stok bağlantıları göndermesine izin veren WhatsApp Business’ın lansmanı da dahil; Facebook’taki reklamverenler de WhatsApp hesaplarına bağlantılar oluşturabilir.

Ancak şimdi ödemelerle, 2 milyardan fazla kullanıcıya toplanan WhatsApp, nihayet daha kapsamlı bir ticari sıçramaya geçiyor ve insanlara sadece bir ürün hakkında sohbet etmek veya ödeme ayrıntıları göndermek için değil, aynı zamanda işlem yapmak için de bir yer olmayı hedefliyor.

Ve bu da, WhatsApp ve Facebook’a geniş ölçeğine göre bir gelir akışı oluştururken başka bir şans veriyor. Şirket, “WhatsApp’ta yapılan para gönderme ve alma işlemleri başlayarak Brezilya genelinde insanlara sunulmaya başlandı ve ilerledikçe tüm dünyaya getirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar