Adgager Metaverse Araştırması (Mayıs 2022)

Paylaşmayı unutmayın.

İnsanların çalıştığı, oynadığı ve sosyalleştiği Metaverse’e, yani alternatif dijital gerçekliklere hoş geldiniz. Bilinmeyen bir evrenin kapılarını aralamak için Adgager olarak bazı sorulara yanıt aradık. Metaverse gündeminde ”bilgi”, ”ilgi” ve ”önem” düzeyi nedir? Metaverse denilince akla ilk gelen çağrışım ne oluyor? Sanal evren deneyiminde etkin markalara karşı tüketici yaklaşımı nasıl şekilleniyor? Deneyimlenen Metaverse kanalları, demografik kırılımlar, markalardan beklentiler, tüketici algısına yönelik yaklaşımlar ve çok daha fazlası Adgager Metaverse Araştırması raporunda…

Metaverse nedir?

Metaverse, insanların dijital avatarlarla temsil edildiği paylaşılan bir sanal alan. Wikipedia ise bunu, sanal olarak geliştirilmiş fiziksel gerçekliğin ve tüm sanal dünyaların, artırılmış gerçekliğin ve İnternet’in toplamı dahil olmak üzere fiziksel olarak kalıcı sanal alanın yakınsaması tarafından oluşturulan ortak bir sanal ortak alan olarak tanımlar.

Öyleyse soralım…

Öncelikle Metaverse insanlık için ne ifade ediyor? Şimdiki haliyle yeterince anlaşılıyor mu? Meta evrenden beklentilerimiz neler? Markalar bu yeni dünyada nasıl fırsatlar yaratacak? Tüketiciler bu evreni nasıl değerlendirecek?

Adgager, yukarıdaki ve benzeri sorulara cevap bulabilmek ve içgörü çıkartabilmek için Metaverse Araştırması’nı tamamladı. Türkiye genelinde 1000 kişi ile online olarak yapılan araştırma neyi hedefledi, gelin birlikte inceleyelim.

18-45 yaş arası %50 kadın %50 erkek olmak üzere 1000 kişi ile online görüşme tekniği kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bu hedef kitlenin %86’sı Metaverse kavramına yeterince aşina olduğu görülmektedir.

Markalar ve tüketiciler

Araştırma sonuçlarına göre Metaverse’te yer alan mağazalarda alışveriş yapmak tüketicilerin öncelikli tercihi. Peki mağaza tercihinde hangi unsurlar daha etkili rol oynuyor?

Tahmin edildiği üzere Metaverse’te insanlar tek tek dolaşmayacaklar. Kararlarını etkileyecek arkadaşlıklar, ilişkiler (özerk NPC’ler, hologramlar veya diğer insanlarla) olacak. Markaların, ilişki oyun tarzlarına ve etkileşimlere uyum sağlamaya devam etmesi gerekecek. Haliyle müşteriler de sosyal medyadaki gibi markalarla sadece konuşmakla kalmayacak, onlarla 3D formda etkileşime geçebilecekler. Burada pazarlama stratejilerine yenilerini eklemek ve markaların çevrimiçi alışveriş koşullarını da tamamlamaları gerekecek. Elbette bu durum insanların gerçek hayat için satın alabilecekleri kıyafetleri dijital olarak denemekten daha fazlası anlamına gelecek.

Adgager Metaverse Araştırması ile markalardan beklentilere, mevcut markaların yaptığı çalışmaları değerlendirerek tüketici ihtiyaçlarına yanıt aramayı ihmal etmedi. Çevrimiçi mağaza tercihlerinden onlar için etkili olacak unsurlara, alışveriş deneyiminden marka algısına kadar pek çok soruya yanıt aradı.

Metaverse Araştırması’na dair diğer tüm bilgilere erişmek için neler yapabilirim diyorsan raporun devamını okumak ve detaylı veriye erişmek için hello@adgager.com adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Bonus: Nedir Bu Metaverse?

Paylaşmayı unutmayın.

Adgager

Adgager, küçüklü - büyüklü her türden fikrin, hedef kitlesine istenilen zaman diliminde ulaştırarak ölçen ve elde ettiği analizlerle birlikte, fikrin hayata verimli bir şekilde geçirilmesini sağlayan bir servistir. Geleneksel yöntemlerle pazarlama araştırması gerçekleştirildiğinde ortaya çıkan ölçümlerin başarı oranının düşmesi ve bu konuda arayışa giren markaların ihtiyaçları doğrultusunda gelişmeye başlayan Adgager, pazarlama araştırmasının geleceğidir.

İlgili Sayfalar