“Yine Yeni Yeniden” Gezi Fotoğrafları

30 yıl sonra almanya

Paylaşmayı unutmayın.

“Aynı nehirde iki kez yıkanılmaz” diyor Herakleitos. Ve bir cümle ile değişimin her an yanı başımızda olduğunu, aynı kalamamanın kaçınılmazlığını özetleyiveriyor. Hızlıca akıp giden yıllar hem dış görünüşümüzde hem de benliğimizde değişimlere sebep olurken bu değişimlerin en büyük kanıtı ise fotoğraflarımız. Birkaç gün arayla çekilmiş fotoğraflarımızda bu farkı anlamak pek mümkün değilken aralarında otuz yıl fark olan iki fotoğrafta değişim kolayca fark edilebilir.

Kaliforniya’da yaşayan Lisa Werner de “Aynı Mekanlar Farklı Bir Ben” projesi ile otuz yıl öncesine giderek o zamanlarda geçtiği, bulunduğu mekanlardaki ayak izlerini arıyor. Otuz yıl önce dil kursu için gittiği Avrupa’da, fotoğraf çekildiği mekanlara giderek yeniden fotoğraf çekiliyor. Paskalya yumurtası avlamaya benzettiği projesi işte böyle başlıyor.

1 – Strazburg – Fransa

strazburg fransa

@img.huffingtonpos

2 – Köln – Almanya

otuz yıl sonra almanya

@rayanworld

3 – Strazburg – Fransa

otuz yıl sonra fransa

@rayanworld

4 – Heidelberg – Almanya

30 yıl sonra almanya

@rayanworld

5 – Strazburg – Fransa

otuz yıl sonra fransa

@rayanworld

6 – Mainz – Almanya

otuz yıl sonra mainz

@img.huffingtonpos

7 – Heidelberg – Almanya

otuz yıl sonra heidelberg

@img.huffingtonpos

8 – Strazburg – Fransa

otuz yıl sonra strazburg

@img.huffingtonpos

9 – Mainz – Almanya

otuz yıl sonra mainz

@img.huffingtonpos

Lisa Werner’in bir sonraki hedefi otuz yıl sonra yeniden aynı mekanlara giderek fotoğraf çekilmek. Lisa’nın niyetini gerçekleştirmesini tüm kalbimizle diliyoruz. Çünkü bu proje bize, bir mekanın yeniden keşfedilebileceğini, güzel ve anlamlı kılınabileceğini kanıtlar nitelikte. Eminiz ki seksen yaşına geldiğinde de aynı yere gitse keşfedeceği farklı güzellikler olacaktır. Zira mekan, deneyimlerlerimizle yeniden farklı bir anlam kazanacaktır.

Daha fazlası için bir de video var:

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar