Yakında İş Arkadaşlarınız Robotlar Olabilir

Robot-iş-arkadaslari-1

Paylaşmayı unutmayın.

Robot iş arkadaşları – Çalıştığınız fabrikayı veya işyerini yavaş yavaş istila eden robotlar yüzünden korkmaya mı başladınız? Zaten artık buradalar ve daha fazlası yolda… Bir fabrika zeminindeki büyük kıvılcım yayıcı makinelerden evrimleşen robotik kollardan sonra yeni nesilleri daha küçük, daha akıllı ve ofis dostu olacaktır. Ancak korkmayın, maaşınız için yarışan ruhsuz bir makine kabusunun kötü bilim kurgudan başka bir şey olmadığı ortaya çıktı.

Robotlarla ilgili en yaygın efsanelerden biri, insanların çalışmalarının yerine geçecekleri ve işlerini robotlara kaptıracakları korkusudur. Alan gelişiyor ve yaptığımız iş türlerini değiştiriyor. Standart endüstriyel robotlardan daha işbirlikçi, insanlarla çalışan ve yanında olmak ve çalışmak güvenli olanlara geçiş oldu. Ve bugün robotlar iş yapıyor, iş almayı değil. Bir iş, görevlerin bir bileşimidir. Robotlar, şirketlerin ortaklarının çok değer sağlayan görevleri yapmalarını sağlayacak ve yapmayı sevmedikleri veya şirkete çok değer sağlamayan işleri bırakacaklar.

Robot-iş-arkadaslari
Robot-iş-arkadaslari

Robot İş Arkadaşları – Robotlar ve Çalışanlar

Sürekli bir değişim dünyasında yaşıyoruz. Kuvvetle inandığımız bir şey, robotiğin kaldıraçları olan otomasyonun işyerini daha insani bir yer haline getireceğidir. Ve bu robotik otomasyon ve yapay zeka bugün yaptığımız işi tamamlayacak. Muhtemelen bilim kurgu ve eğlence endüstrisini, robotlarla çalışma ve bizleri robotlardan korkma fikrine zorladığı için suçlayabiliriz. Robotlara karşı medya kampanyası, robotlar olmadan 50 yıl önce başladı. Robotlarla ilgili ilk filmde insanlardan bütün işleri alıp bütün insanları öldüren bir robot vardı. Fakat bugün robotların medyadaki durumu olumluya döndü. İnsanlar robotlarla daha fazla gerçek etkileşime giriyor. Aslında onları günlük yaşamlarında tecrübe ediyorlar.

Bugün Robotiğin Hangi Aşamasındayız? Son Birkaç Yıldaki Hızlı İlerleyiş Bizlere Neyi Getirecek? 

Bugün robotların yapabilecekleri yetenekler için oldukça erken aşamalarda olduğumuz bir gerçektir.  Küçük bir köpek yavrusu yeteneklerine sahip olan bu robotlar basit şeyleri manipüle edebilirler; basit görevleri yapabilirler. Büyük gelişmelere gelince, son on yılda robotiği etkileyen birçok şey oldu. 2000’lerin başında, en büyüklerinden biri, robotik topluluğunun çoğunun üzerinde durduğu, Robot İşletim Sistemi adı verilen açık kaynaklı bir platformun geliştirilmesiydi. Bu, robotların şirketlere başlamasını ve maliyeti ve bilgi işlem gücünü etkileyen birçok şeyi kolay hale getirdi.

Robot-iş-arkadaslari
@pexels.com

Robot İş Arkadaşları İşlerinizi Kolaylaştıracak

Çoğu durumda, üretim ve lojistik ortamında çalışanların yaşı daha büyüktür. Böylece sırt problemleri, diz problemleri olan insanlar var. Robot iş arkadaşı konusunda pek çok çalışan, “Bu robot iş arkadaşı benim burada daha uzun süre çalışmamın sigortası” diyor. Sırtlarını kurtaracak, dizlerini kurtaracak, robot arkadaşlarıyla çalışmaya başlayacakları için çok heyecanlılar.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar