Xiaomi Markası – Çin Markasının Dünya Başarısı

xiaomi

Paylaşmayı unutmayın.

Xiaomi Markası – Çin Markasının Dünya Başarısı – Xiaomi son yıllarda en çok büyüme gösteren şirketlerden biri. Ülkemizde Çin malı denildiğinde herkesin aklına öncelikle daha uygun olan ve taklit olan gelmektedir. Çünkü Türk tüccarlar tarafından yıllar boyunca Türkiye piyasasında birçok orijinal ürünün Çin malı olanı satılmıştır. Ancak son yıllarda Türkiye’de popüler olan Xiaomi markası, bir Çin markasının dünya başarısını ortaya koymaktadır.

Xiaomi Markası – Çin Markasının Dünya Başarısı

Xiaomi Nasıl Kuruldu?

Firmanın kurucusu olan Lei Jun, bugün markanın CEO’su konumunda da yer almaktadır. Jun, okul yıllarında Apple hikayesinden etkilenerek, kendi markasını kurmaya karar vermiştir. Okuldan mezun olan Lei, ilk aşamada bir işlemci üretim firması kurmayı tercih etmiştir. İlk firma bir hüsran ile sonuçlanmıştır. Sonrasında Jun Çin’in en büyük firmalarından biri olan Kingsoft bünyesine girmiştir. 

Lei Jun, Kingsoft şirketinde çalışırken çok önemli tecrübeler elde etmiştir. Bu tecrübeler sayesinde firmanın CEO pozisyonuna kadar ulaşmıştır. Bu süreçte kendi markasını oluşturma fikri ile birlikte 2010 yılında ilk adımı atmıştır. Bu noktada Xiaomi markası kurulurken, profesyonel kariyere sahip Lin Bin ile bir ortaklık yapılmıştır.

Xiaomi Markası Gelişimi

Yoğun rekabetin bulunduğu bir piyasada Xiaomi markası 2010 yılında kurulmuştur. Bu kurulum sonrasında markanın ilk teknolojisi MIUI arayüzü olmuştur. Jun, sadece kendi cihazlarında kullanılacak bu yazılım sonrasında ilk akıllı cihazı 1 yıl sonra üretmiştir. Üretilen bu cihazın ismi Mi 1 olarak bilinmektedir.

Bu süreçte Mi 1 ve MIUI ara yüzlerinin kabul edilmesi, markası için gayet zor oldu. Marka bu telefonun satışını sadece online olarak gerçekleştirdi. Çok uygun bir fiyata sahip olduğu için birçok kişi ilk denemede büyük memnuniyet yaşadı. Bu durum markanın önemli bir gelişim yaşamasını da sağladı.

Hızla Gelişen Xiaomi Cihazlar

Mi 1 telefon ve MIUI arayüzü marka için önemli bir yükseliş sağladı. Sonrasında marka 2012 yılında Mi 2 modelini piyasaya sürdü. Yıllar boyunca yüksek satış rakamları elde edilirken, Lei Jun tüm bu geliştirmeleri devam ettirdi. Bu sayede marka kendi tarihçesini oluşturmaya başladı.

2013 yılında kurulan bir alt marka olan Redmi markası ile Xiaomi daha geniş bir ürün çeşitliliği elde etti. Sonraki süreçte Redmi Note ve Redmi Note Pro gibi modeller bugüne kadar 10. nesle ulaştı. Günümüzde markanın akıllı telefonları ve cihazları Türkiye’de de çok yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Rakiplerine Göre Xiamo’nin Konumu Ve Geleceği

Xiaomi dünya devi markalar ile aynı piyasada rekabet içerisinde. Fakat marka akıllı telefonlar ve ev hayatını kolaylaştıran akıllı cihazlar ile üretime devam ediyor. Markanın robot süpürgeler, akıllı teraziler, kulaklıklar ve cilt bakım cihazları gibi birçok ürünü var. Bu ürünler markanın daha yaygın bir hale gelmesini de sağlıyor.

Markanın gelişen yapısı daha fazla sınırları aşarak, çok daha yüksek bir başarıya ulaşmasını sağlıyor. Çin’in gelişen teknoloji ile dünyada lider hale gelmesi düşünüldüğünde, marka ilerleyen yıllarda çok daha iyi yerlere gelecektir. Bu gelecek içerisinde akıllı robotlardan yapay zeka teknolojilerine her noktada da marka yer alacak.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar