X-Men Filmleri Hangi Sırayla İzlenir?

X-Men Filmleri Hangi Sırayla İzlenir?

Paylaşmayı unutmayın.

X-Men Filmleri Hangi Sırayla İzlenir? – İnanması zor, ancak X-Men Sinematik Evreni, 2000 yılında X-Men’in piyasaya sürülmesiyle yaklaşık yirmi yıl önce başladı.

Marvel‘in, X-Men’in haklarını satın almasının ardından şimdi yeniden gündemde. Aynı zamanda gelecekte Marvel Sinematik Evrenine dahil edilmesi bekleniyor. Yakında MCU’ya mutantların eklendiğini görmeye başlayabiliriz. Bunun nasıl işleyeceği belli değil. Ancak hazırlanmanıza yardımcı olabilmek adına mevcut filmleri izlemenin en iyi yolunu bulmak için tüm X-Men filmlerini taradık.

X-Men zaman çizelgesinin sürekli atladığı düşünüldüğünde bir sıralama yapmak zor. Bununla birlikte, filmlerde meydana gelen olayların sırasına göre; tüm X-Men filmlerinin nasıl bir araya geldiğini kronolojik liste sırasına göre izleyerek öğrenebilirsiniz. Ben çıkış tarihlerine göre izlemek istiyorum diyenlerdenseniz de kronolojik sıralamadan hemen sonra 13 filmlik serinin yayınlanma sırasını bulabilirsiniz.

Hızlı bir bakış için yazının son kısmına geçebilirsiniz. Hem kronolojik hem de çıkış sırasına göre düzenlenmiş listeler mevcut.

X-Men Filmleri Hangi Sırayla İzlenir?- Kronolojik Sıralama

X-Men Filmleri Hangi Sırayla İzlenir?
Photo by Ayo Ogunseinde on Unsplash

X-Men: Birinci Sınıf (IMDb: 7.7)

X-Men: Birinci Sınıf aslında Fox tarafından yayınlanan beşinci X-Men filmidir. Ancak X-Men Sinematik Evrenindeki en önemli karakterlerden bazılarının başlangıç ​​hikayesi olduğu için; listemizde ilk sırada yer almakta. 

1960’larda, süper güçlü insanlar Charles Xavier ve Erik Lensherr; kendileri gibi başkalarını bulmak için birlikte çalışırlar. Ancak Erik’in hayatını mahveden hırslı bir mutantın intikam peşinde koşması, aralarında bir bölünmeye neden olur.

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek (IMDb: 7.9)

Geçmiş Günler Gelecek, mutantların Sentinels olarak bilinen yok edilemez robotlar tarafından avlanıp öldürüldüğü 2023’ün distopik geleceğinde başlıyor.

Teknik olarak 1973’te geçiyor. Bu yüzden onu zaman çizelgesinde ikinci sıraya yerleştiriyoruz.

X-Men Başlangıç: Wolverine (IMDb: 6.6)

Bu film, tüm zamanların en kötü süper kahraman filmlerinden biri olarak kabul edilir. Bununla birlikte, Wolverine (Hugh Jackman) hakkında önemli şeyler öğreniyoruz.

Elbette bu bir başlangıç ​​hikayesi. Dolayısıyla Wolverine’in bazı başlangıçları, yeni güçlerini ilk keşfedip kullandığı 1845’te gerçekleşmekte. Ancak bu geri dönüş bir yana, X-Men Başlangıç: Wolverine’in çoğu 1979’da James Logan’ın erkek kardeşiyle olan rekabeti, özel kuvvetlerdeki deneyimi ve daha fazlasının yolunu bulmasıyla geçiyor.

X-Men: Kıyamet (IMDb: 6.9)

Oscar Isaac, 1983 yılında eski Mısır’da gömüldükten sonra uyanan ilk mutant Apocalypse’i oynuyor.

X-Men, mutant varlığın, The Four Horsemen adlı kendi mutant ekibinin yardımıyla, bildiğimiz dünyayı yok etmeye niyetli olduğunu fark ediyor.

X-Men: Dark Phoenix (IMDb: 5.7)

Sophie Turner’ın (diğer adıyla Jean Gray) başrolde olduğu X-Men: Dark Phoenix 1992’de geçiyor. Aynı zamanda serideki genç kadronun hayatlarını takip eden son film.

X-Men (2000) (IMDb: 7.4)

X-Men seride vizyona giren ilk filmdi. XMCU’da ( X-Men Sinematik Evreni), genel hikayede kronolojik olarak altıncı filmdir. Ayrıca X-Men, gerçek dünyada sinemalarda gösterime girdiği yıl olan 2000 yılında geçmektedir.

Bu film, kardeşliği ve tabii ki X-Men’i tanıtan X-Men evrenine zemin hazırlıyor.

X2: X-Men United (IMDb: 7.4)

Anti-mutant Albay William Stryker, Profesör X’i kaçırırken işleri alt üst eder ve X-Men’i düşmanlarıyla takım kurmaya zorlar.

X-Men: Son Direniş (IMDb: 6.7)

Worthington Labs olarak bilinen bir şirket tarafından pazarlanan mutant genom için bir tedaviye odaklanır. Ancak tedavi, mutant popülasyonda ani bir bölünme yaratır. Bu da, Magneto’nun (Ian McKellan) Mutantların Kardeşliği’ni yeniden yaratmasına neden olur. Jean Gray’in alternatif kişiliği Phoenix ortaya çıkar.

Wolverine (IMDb: 6.7)

Wolverine, hem X-Men Başlangıç: Wolverine hem de X-Men: Son Direniş’in devamı niteliğindeki bu 2013 filminde geri döndü.

Wolverine, mutantlar ve yakuza ile bir komplonun ortasındayken kendini Jean Gray’in kaybının yasını tutarken bulur. 

Deadpool (IMDb: 8.0)

X-Men Başlangıç: Wolverine filminde ortaya çıkan Deadpool’un hayatı konu alınmıştır. X-Men serisinde izlemeniz şart değil elbette. Ancak seriye daha hakim olmak isteyenler için onuncu sırada izlenebilir. Kesinlikle şans vermeye değer.

Yeni Mutantlar (IMDb: 5.3)

Yeni Mutantlar’ı yerleştirmek biraz zor. Çünkü aslında 90’larda geçmesi gerekiyordu. Ama nihayetinde, önerilen güçler günümüzde gerçekleşiyor.

Teknik olarak, 2017’de geçiyor ve beş yeni, genç mutantı tanıtıyor. Ancak sonuçta, bu filmdeki olaylar diğerlerindeki olayları gerçekten etkilemiyor ve bunun tersi de geçerli. Evrende asılı duran kendine özgü bir şey.

Tercihen Deadpool 2’den sonra da izlenebilir.

Deadpool 2 (IMDb: 7.7)

Deadpool 2, ilkinden iki yıl sonra çıktı. 2018’de çıkış yaptı ve 2018’de geçiyor. Ancak Deadpool’un kendisi de zamanda X-Men Başlangıç: Wolverine’e yolculuk yapıyor.

Logan: Wolverine (IMDb: 8.1)

Logan, Hugh Jackman’ın Wolverine olarak son dönüşü.

2017’de gösterime girdi. Ancak gelecekte, mutantların neredeyse yok olduğu bir zamanda, 2029 yılında geçiyor. Logan (Jackman) artık çok daha yaşlıdır ve Wolverine olarak maceralı günlerinden çok uzaktadır. Ancak Laura adında mutant bir çocuk yardım için ona geldiğinde, bunu yapmak zorunda hisseder.

X-Men Filmleri – Hızlı Kronolojik Liste

  1. X-Men: Birinci Sınıf (2011)
  2. İkinci Sırada: X-Men: Geçmiş Günler Gelecek (2014)
  3. X-Men Başlangıç: Wolverine (2009)
  4. X-Men: Kıyamet (2016)
  5. Dark Phoenix (2019)
  6. X-Men (2000)
  7. X2: X-Men United (2003)
  8. X-Men: Son Direniş (2006)
  9. Wolverine (2013)
  10. Deadpool (2016)
  11. Yeni Mutantlar (2020)
  12. Deadpool 2 (2018)
  13. Logan: Wolverine (2017)

Çıkış Sırasına Göre X-Men Filmleri

  1. X-Men (2000)
  2. X2: X-Men United (2003)
  3. Serinin üçüncü olarak yayınlanan filmi: X-Men: Son Direniş (2006)
  4. X-Men Başlangıç: Wolverine (2009)
  5. X-Men: Birinci Sınıf (2011)
  6. Wolverine (2013)
  7. X-Men: Geçmiş Günler Gelecek (2014)
  8. Deadpool (2016)
  9. X-Men: Kıyamet (2016)
  10. Logan: Wolverine (2017)
  11. Deadpool 2 (2018)
  12. Dark Phoenix (2019)
  13. Yeni Mutantlar (2020)

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar