En İyi Marvel Dizileri

En İyi Marvel Dizileri

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi Marvel Dizileri – Marvel filmlerini beğenerek izliyor ve takip ediyoruz. Peki ya dizileri? Marvel’in başta Netflix olmak üzere, Disney+, Hulu gibi platformlarda yayınlanan bir çok dizisi mevcut. Bu listede muhakkak izlemeniz gereken, en az Marvel filmleri kadar sürükleyici, Marvel dizilerine yer verdik!

En İyi Marvel Dizileri

~ Daredevil

Elbette Marvel dizileri söz konusu olduğunda akla gelen ilk dizi Daredevil. Başarılı bir avukat olan Matt Murdock, çocukken geçirdiği bir kaza sonucu gözlerini kaybeder. Gözlerini kaybetmesine karşılık diğer duyularını geliştiren Murdock, mükemmel duyma kabiliyeti ve üstün dövüş yetenekleri ile kötülere karşı savaşır.

Son olarak, 2015’de Netflix’te yayınlanmaya başlayan Daredevil, her biri 13 bölümden oluşan 3 sezondan oluşuyor.

IMDb: 8.6

~ Punisher

Daredevil’den sonra muhakkak izlemeniz gereken bir diğer dizi Punisher. Daredevil’de ortalama bir sezon boyunca bol bol geçen Punisher, kendi dizisinde kendi hayatıyla yer alıyor. Bununla birlikte, 2 sezon ve toplamda 23 bölümden oluşan Punisher, 2017 yılında yine Netflix’te yayınlanmaya başlamıştır.

Punisher’ın gerçek adı Frank Castle’dır ve bir deniz piyadesidir. Ailesi New York Central Park’ ta bir mafya cinayetine tanık olması ve mafyanın bunu fark etmesi üzerine öldürülmüştür. Bunun üzerine Frank Castle mafyayla, her tip suçlularla, teröristlerle savaşmaya başlamıştır.

IMDb: 8.5

~ WandaVision

15 Ocak 2021’de Disney+‘da yayınlanmaya başlayan WandaVision, 9. bölümle final yapsa da izlenmeye değer bir Marvel dizisi.

Dizi Marvel Sinematik Evreni ile bağlantılı olup Avengers: Endgame filminden sonra ve Doktor Strange filminin ikinci kısmına paralel ilerliyor.

IMDb: 8.1

~ Agents of S.H.I.E.L.D.

2013 sonbaharında Amerikan ABC kanalında yayınlanmaya başlayan Agents of S.H.I.E.L.D.; Marvel Sinematik Evreninde geçen, S.H.I.E.L.D. adlı birimin maceralarını anlatan bir diğer Marvel dizisi. 7 sezondan oluşan dizinin son bölümü, Ağustos 2020’de yayınlandı.

Dizide, Stratejik Hükümet Müdahale, Uygulama ve Lojistik Departmanı (Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division ) yani S.H.I.E.L.D‘ ın dünyada ve bazen dünya dışında yaptığı görevler anlatılmaktadır. Avengers’ta Loki tarafından öldürülen Ajan Coulson, dizinin başrolünde yer alıyor.

Dizi insanların durumunu süper güçleri olmayan S.H.I.E.L.D ajanlarının gözünden anlatıyor. Ayrıca, birlikten kuvvet doğacağını, böylece dünyada bir farklılık yaratabileceği öne sürülüyor.

IMDb: 7.5

~ Iron Fist

2017’de Netflix’te yayınlanmaya başlayan Iron Fist 2 sezondan oluşuyor.

Öldüğü düşünülen Danny Rand, 15 yıl sonra yeniden ortaya çıkarak Iron Fist’in gücüyle geçmişini geri almak ve kaderini gerçekleştirmek ister. Aynı zamanda, şehri ele geçiren El organizasyonunu yok etmeye çalışır.

IMDb: 6.5

~ Agent Carter

Agent Carter - En İyi Marvel Dizileri
@beyazperde.com

Agent Carter, ABC tarafından yayımlanan ve Marvel Comics karakteri Peggy Carter’ın Captain America: The First Avenger filminden sonraki yaşadıklarını anlatan Marvel Sinematik Evreni dizisidir.

Dizi, 2 sezon ve toplamda 18 bölümden oluşuyor. 12 Mayıs 2016 tarihinde ABC dizinin iptal edildiğini açıkladı.

Hayatının aşkı Steve Rogers’ı kaybettikten sonra ajan Peggy Carter, gizli örgüt için çalışmaya ve Howard Stark için bazı özel görevlere katılmaya devam etmektedir. Son olarak; Marvel evreninde geçen dizi, Captain America filmlerinin spin-off’u olma özelliği taşıyor.

IMDb: 7.9

~ Runaways En İyi Marvel Dizileri

Runaways’te kısaca; ebeveynlerinin kötü olduklarını ve süper kahramanlara karşı savaştıklarını fark eden bir grup genç ailelerini durdurmaya çalışırlar.

Marvel’ın Hulu platformundaki ilk dizisi olan Runaways; 3 sezon ve toplamda 33 bölümden oluşuyor. Bununla birlikte, dizinin ilk bölümü 2017 Kasım ayında yayınlanmıştır.

Dizide farklı çevrelerden gelen altı genç ortak bir düşmana, beraber Pride olarak anılan ebeveynlerine karşı birleşir. İkinci sezonda gençler ebeveynlerini nasıl durdurabileceklerini keşfetmeye çalışırken bir yandan da onlardan kaçarlar. Üçüncü sezonda ise Nico Minoru ve takımın diğer üyeleri Morgan le Fay’le yüzleşir.

IMDb: 7.0

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar