En İyi Netflix Dizileri 2020

en-iyi-netflix-dizileri-2020

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi Netflix Dizileri 2020 – 2016 yılından beri hayatımızda olan Netflix, birçok avantajı ile Türkiye’deki izleyicilerinin sayısını arttırmayı başardı. Özellikle dizileri ile ön plana çıkan ve istediğiniz zaman istediğiniz yerde izleyebileceğiniz Netflix platformu, beklemek gibi bir mecburiyet olmadan dizi izleme keyfi veriyor. İşte sizlere birbirinden güzel Netflix dizileri…

En İyi Netflix Dizileri 2020

1) Sherlock

Gizem / Aksiyon – IMDB: 9.1

en-iyi-netflix-dizileri-2020
@netflix

Arthur Conan Doyle’un ayı isimli kitabından uyarlanan Sherlock Holmes neredeyse Netflix’in demirbaşı olmuş durumda… Hem dizi ile hem de filmi ile Netflix’te yer alıyor.  Dedektiflik film ve dizilerinden hoşlanıyorsanız Sherlock’un Netflix platformunda 4 sezonunu bir arada bulunabilirsiniz. Bir de Netflix’in Sherlock sevenlerine müjde, 5. sezonu için de onay aldı. Sherlock’ı Benedict Cumberbatch’in canlandırdığı, Dr. Watson’ı Martin Freeman’ın oynadığı dizide Londra’da gizem dolu suç olaylarını kendine has yöntemleriyle çözmeye kaldığı yerden devam edecek.

2) When They See Us

Gerçek Hayat Uyarlaması / Dram – IMDB: 8.9

Amerika’da yayınlanmaya başlamasıyla hükümette yaşanan istifaları ile gündeme oturan bir dizi olan When They See Us, aslında mini bir dizi… Dört bölümlük bu mini dizinin etkisi Amerika’da oldukça uzun süre konuşuldu. Dizinin konusu ise, olay, 1989 yılında Central Park’ta koşuya giden bir kadının tecavüz ve ağır yaralamasıyla başlar. Ancak bu olayın faili olarak 4’ü 14 yaşında, biri 16 yaşında 5 siyah çocuk tutuklanır. Polis sorgusunda zorla itirafname alınan çocuklar aslında masumdur ancak mahkeme mahkumiyetle sonuçlanır. Dizinin en ilginç notlarından birisi de o zaman iş adamı olan şimdilerde ABD Başkanlığını Biden’a devredecek olan Trump’ın gazetelere tam sayfa ilan vererek, açıklamalar yaparak bu çocukların idam edilmesini istemesinin altı çiziliyor. Başka bir suçtan 2002’de yakalanan gerçek suçlu Central Park olayını da kendisinin yaptığını itiraf etmesiyle hayatlarının baharında cezaevinde geçiren çocukların özgürlüğe adım atmasını sağlıyor. Gerçek hayattan uyarlanan bu dizi önyargının, baskının ve adaletin geç de olsa yerini bulmasının en iyi anlatılmış biçimlerinden biri….

3) Stranger Things

Korku / Fantastik – IMDB: 8.8

İlk izlediğiniz andan itibaren sizi 1980’lere götüren Stranger Things, fantastik, korku, komedi, dramı bir arada yaşatan Netflix dizilerinden biri… Stranger Things, Hawkins kasabasında bir çocuğun gizemli bir şekilde kaybolmasıyla başlayan gizemli olayları, kaybolan çocuğun arkadaşları ve ailelerinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin bu kadar çok sevilmesinin sebeplerinden biri sevimli bir çocuk oyuncu kadrosunun olması. Deneyimli oyuncular Winona Ryder ve David Harbour’un oyunculukları da görülmeye değer. 3 sezonu Netflix’te soluksuz izleyeceğinize eminiz. Bir güzel haber de 4.sezonunun da Aralık 2020’de yayınlanacak olması…  

4) Mindhunter

Uyarlama / Suç / Gizem – IMDB: 8.6

Cinayet psikolojisini araştıran iki FB ajanının gerçek canilerle yakın ilişkiler kurarak 70’li yıllarda suç biliminde devrim yaparlar.

5) Altered Carbon

Dram /Bilim Kurgu / Gerilim – IMDB: 8.1

Bir kitap uyarlaması olan Altered Carbon, geleceği biraz da yaşanabilecek bilimin ne evrelerde olacağını anlatıyor. Bilim Kurgu dalının Netflix’teki güzel örneklerinden biri olan Altered Carbon, insan bilincinin kayıt altına alınarak bir başka vücuda aktarılabildiği ve ölümün yok edildiği bir zamanı anlatıyor.

6) Orange is the New Black

Uyarlama /Drama / Komedi  – IMDB: 8.1

 6.sezonu yayınlanan Orange is the New Black, Amerika’da o kadar çok sevildi ki dizi geçen yıl Emmy Ödülü’ne sahip oldu. Kadın cezaevindeki olayları anlatan dizi hem drama hem komedi unsurları içeriyor.

7) Queen’s Gambit

Uyarlama /Drama  – IMDB: 8.8

1950’lerde Kentucky’deki bir yetimhanede, küçük bir kız muhteşem bir satranç yeteneği olduğunu fark eder. Fakat başarı yolculuğunda bağımlılıkla savaşmak zorunda kalacaktır.

8) The Witcher

Uyarlama /Drama /Fantastik  – IMDB: 8.2

The Witcher’ın fantastik hikayesinde, yüzyıllardır bir arada yaşayan insanlar, cüceler ve elfler arasındaki biter ve yeni bir ırklar arası savaş patlak verir. The Witcher olarak nam salan acımasız suikastçı Geralt of Rivia, vadedilen çocuğun doğumunu beklemektedir. Bu çocuk dünyanın tüm dengesini değiştirebilecek güce sahiptir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar