Netflix Hesabınızı Daha Kullanışlı Hale Getirebilirsiniz!

Netflix İzleme Geçmişi

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix Hesabınızı Daha Kullanışlı Hale Getirebilirsiniz! – En aktif kullanılan dizi ve film izleme platformlarından biri olan Netflix, her geçen gün aktif izleyici kitlesini arttırıyor. Teknolojinin hayatımızın büyük bir bölümünde yer almasıyla basitçe herkes hemen her platformu kullanabilir hale geldi. Elbette teknolojiyi kullanabilmek önemli. Ancak daha önemli olan, kullandığınız platformun eklentilerini ve özelliklerini bilerek maksimum fayda ve verimi alabilmek.

Bu içerikte de, Netflix izleme geçmişinin nasıl temizlendiğini ve izlenilen bir şeyin izleme önerilerini etkilemesinin nasıl önleneceğini tüm detaylarıyla bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Netflix Hesabınızı Daha Kullanışlı Hale Getirebilirsiniz!

Çoğu zaman izleme önerileri faydalı olsa da izleyip de hoşunuza gitmeyen bir film veya diziye benzer öneriler almamak için izleme geçmişinizden kaldırmak isteyebilirsiniz. Yahut hesabınızda birden fazla kullanıcı varsa ve izleme geçmişinizi paylaşmak istemiyorsanız da temizlemek iyi bir fikir olabilir. Ancak Netflix’te şimdilik çok sayıda öğeyi silmek mümkün olmadığı için tüm geçmişinizi temizlemek zaman alabilir.

Unutmayın ki izleme önerileri, geçmiş izleme listenize göre oluşmakta. Dolayısıyla bir film veya diziyi kaldırırken ileride bu ögeyle ilgili benzer içerik önerileri almayacağınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Netflix geçmişinizi silmek, bu filmlerin ve şovların “İzlemeye Devam Et” bölümünüzde görünmesini durduracak ve ayrıca Netflix’in gelecekte size önereceği şeyleri değiştirecektir.

Netflix İzleme Geçmişini Temizlemek

1. Bir web tarayıcısında Netflix web sitesine gidin. Bunu bir bilgisayarda veya bir mobil cihazdaki bir tarayıcıda yapabilirsiniz, ancak Netflix mobil uygulamasını kullanamazsınız.

2. Tarayıcı penceresinin sağ üst köşesindeki hesap simgenizi ve ardından “Hesap” ögesini tıklayın.

netflix-hesabinizi-daha-kullanisli-hale-getirebilirsiniz

3. “Profil ve Ebeveyn Kontrolleri” adlı bölüme gidin ve “İzleme Etkinliği”nin yanında yer alan “Görüntüle” seçeneğine tıklayın.

netflix-hesabinizi-daha-kullanisli-hale-getirebilirsiniz

4. Etkinlik sayfasında, izlediğiniz en son Netflix filmlerinin ve dizilerinin bir listesini göreceksiniz. Daha fazlasını görmek için aşağıya kaydırın ve “Daha Fazla Göster” i tıklayın.

netflix-hesabinizi-daha-kullanisli-hale-getirebilirsiniz

5. İzleme geçmişinizden bir ögeyi kaldırmak için, “Sorun Bildir” in sağındaki “İzleme Geçmişinde Gizle” simgesini tıklayın. Netflix geçmişinizi her seferinde bir başlık olacak şekilde silebilirsiniz, ancak tüm geçmişi tek seferde silmek mümkün değil maalesef.

6. Kaldırmak istediğiniz diğer filmler veya şovlar için 5.adımdaki işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Sildiğiniz her şey 24 saat içinde görüntüleme geçmişinizden kaldırılacaktır. Bu basamakları uyguladığınız takdirde istemediğiniz film veya diziye benzer öneriler almayacaksınız. Aynı zamanda Netflix izleme geçmişinizi temizlemek için de uygulayabileceğiniz bir yöntem olarak bu adımları kullanabilirsiniz.

Maalesef mobil uygulamada bu işlemleri gerçekleştirmek mümkün değil. Aynı şekilde tüm izleme geçmişinizi tek seferde silmeniz de şuanlık söz konusu gibi gözükmüyor. Yeni güncellemelerle bu özellikler eklenir mi bilinmez. Ancak kısa vadede bu adımların işinize yarayacağını umuyoruz, en azından yeni güncellemeler gelene kadar..

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar