Netflix Türkiye Turizmini Ne Kadar Etkiliyor?

netflix-turkiye-turizmini-ne-kadar-etkiliyor?

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix Türkiye Turizmini Ne Kadar Etkiliyor? – Netflix bilindiği üzere dünya üzerinde en çok tercih edilen dizi-fil platformu olarak değerlendiriliyor. Genel olarak platformun bu kadar kullanıcıya ulaşması turizm açısından da etkili olabileceğinden dolayı geçtiğimiz günlerde farklı bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada ise Netflix Türkiye turizmini ne kadar etkiliyor bu öğrenildi.

Araştırmada dünya üzerinde neredeyse 2 milyon nüfusunu geçkin ABD, Avustralya, Arjantin, Fransa, İsveç, Hindistan, Brezilya ve Suudi Arabistan bulundu. Bu ülkelerdeki Netflix kullanıcılarına sorulan sorudan alınan cevaplar neticesinde katılımcılar iki gruba ayrıldı. Birinci grupta Netflix’te bulunan Türk yapımlarını beğenen kişiler bulunurken ikinci grupta da Türk yapımlarını izlemeyen kişiler yer aldı.

Netflix Türkiye Turizmini Ne Kadar Etkiliyor?

netflix-turkiye-turizmini-ne-kadar-etkiliyor?

Netflix İzleyicileri Türkiye’ye Gelmek İstiyor mu?

Katılımcılara sorulan soru ise Netflix Türk yapımlarını izledikten sonra Türkiye’ye gelmek isteyip istememeleri oldu. Alınan cevaplar ise genel olarak yüzde 54 oranında evet şeklinde geldi. Ancak ikinci gruptaki katılımcıların yüzde 25’i Türkiye’ye gelmek istemediklerini belirtti. Fakat alınan bu cevaplar değerlendirilecek olursa Netflix Türkiyeiçeriklerinin ikinci gruba göre 2 kat daha fazla olumlu cevap aldığını söyleyebiliriz. İçerikleri izleyen kişilerin yarısından fazlası daha sonrasında Türkiye’ye gelmek istediklerini ifade etti.

İnsanlar Netflix Türk Yapımlarını İsteyerek mi İzliyor?

Netflix Türkiye kapsamında yürütülen araştırmada sorulan bir diğer soru ise kişilerin Türk yapımlarını nasıl bulduklarıydı. Bu soruya alınan cevaplarda ise pek çok kişinin Netflix ana sayfasında içeriğe denk gelmesi sayesinde Türk yapımlarla tanıştığı belli oldu. Özellikle birinci etaptaki katılımcıların yüzde 47’si bu cevabı verirken daha sonradan Fransa, Brezilya ve İsveç gibi ülkelerdeki katılımcıların dahil edilmesiyle bu oran yüzde 70 üzerine çıktı.

netflix-turkiye-turizmini-ne-kadar-etkiliyor?

Netflix Türkiye İçerikleri Kaç Dilde?

Netflix Türkiye içerikleri genel olarak birçok dile çevrilmiş ve alt yazı halinde de eklenmiştir. Toplamda 190 ülkede hizmet veren Türk yapımların 30’u aşkında dile çevrildiği söyleniyor. Bu içeriklerin bir kısmı dublajla birlikte sunulurken bir kısmı da sadece alt yazı ile sunuluyor. Şu anda Netflix’te bulunan Türk yapımlarından söz edecek olursak da Atiye, Hakan: Muhafız, 7. Koğuştaki Mucize, Aşk 101, Rise Of Empires: Ottoman, Leyla ile Mecnun şeklinde pek çok içeriği sıralayabiliriz. Netflix Türkiye olarak yeni içerikler ise sunulmaya devam ediyor. Bu içerikleri izleyen pek çok yabancı kullanıcı da Türkiye’ye gelmek istiyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar