WordPress İçerik Yöneticisi Olarak Seçmeniz İçin 6 Özellik

wordpress

Paylaşmayı unutmayın.

WordPress – İçerik Yöneticisi Olarak Seçmeniz İçin 6 Özellik – Content Management System Türkçe olarak içerik yönetim sistemi anlamına gelmektedir. Temel kullanım amacı, kişisel verilerin sistemsel bir şekilde düzenlenmesi anlamına gelen WordPress, sıklıkla blog sayfaları için kullanılsa da hemen hemen her içerik alanının düzenlenip yayınlanması için kullanılabilmektedir. Dünya genelinde çok yaygın şekilde kullanılan özellikle de blog düzenleme amacı güden WordPress, kullanıcılarından her hangi bir ücret talep etmemektedir. Web geliştiricileri içerisinden kullanılan Cms, kaliteli alt yapı sistemleri sayesinde saygın bir konuma gelmiştir.

WordPress’e girmeyi düşünenler için bilinmesi gereken 6 özellik

En Popüler Content Management System:

Her geliştiricinin kullanmayı düşündüğü sistemlerin başında gelmektedir dünya genelinde. Diğer sitelerin aksine, pek çok sürüme güç ve alt yapı sağlamaktadır. Hayatın her kesiminden kullanıcı amatör veya profesyonel olsun içerik oluşturmak ve blog yazmak için WordPress’i kullanmaktadır. İnternet dünyasının yaklaşık %5.5’luk kısmı WordPress tarafından desteklenmektedir. Son dönemlerde yapılan araştırmalara göre her saniye WordPress üzerinde 24 blog yazısı yayımlanmaktadır.

Blog ile Sınırlı Değil

Yazı yazmaya, içerik oluşturmaya yeni başlayanların yararlandığı bir sürüm olan Cms, sadece blog üzerine kurulu değildir. Dünya genelinde marka firma ve kuruluşlarda bu programı kullanmaktadırlar. NASA, Harvard Business Review, Facebook Haber Odası, MTV News, Vogue, Rolling Stones ve People Magazine WordPress’i kullanan markalardır.

@pcmag.com

Bloglamanın Ötesinde Bir Deneyim

WordPress ilk olarak blog gelişimi amacıyla kurulmuş olsa da öyle kalmadı. Çevrimiçi kurslar geliştirmekten sohbet topluluğu kurmaya, e ticaret siteleri oluşturacak projeler yer almaktadır. Yeni bir ticari sayfa açıp ürün pazarlama için ve yerel işletmenin reklamı için tercih edilecek profesyonel bir seçim konumundadır WordPress.

Kodlamaya İhtiyaç Artık Yok

Daha öncede var olan uygulama ve seçenekler ile oluşturulmaya çalışılan sitelerde karışık kodlamalara ihtiyaç duyulmaktaydı. WordPress sayesinde kullanıcılar bu karmaşık kodlama sürecinden kurtulmuş durumdadır.

@bilgiseli.com

Ücretsiz

Geliştirme için pek çok program ve uygulama siteleri, kurulum için her hangi bir ücret talep etmezken, kodlama için ücret talep etmektedir. Fakat WordPress bu konuda kullanıcılardan bir ücret talep etmemektedir. 45.000 civarında kod ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmuştur. Site içerisinde her hangi bir lisansa gerek duyulmadan istenildiği kadar Web sitesi oluşturulabilir. Çeşitli temalar sayesinde site istenildiği kadar özelleştirilebilir. Farklı eklentilerle birlikte WordPress’i kullanarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Serbest Faaliyet Gösterenler İçin İdeal Bir Site

Belirli bir mekana ve faaliyet koluna bağlı kalmadan, becerilerinizi WordPress ile geliştirip, ek kazanç sağlayacak platformu oluşturabilirsiniz. Serbest uğraş gösteren bir pazarlamacı, tasarımcı veya reklam alanında gelişim sağlayarak kazanç sağlayabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar