Verimli Çalışmak İçin İpuçları

Paylaşmayı unutmayın.

Verimli Çalışmak İçin İpuçları – Pandemi beraberinde hayatımıza birçok yenilik getirdi. Bu yeniliklerden en büyüklerinden birisi de çalışma düzeni. Pandemiyle birlikte hibrit çalışma sistemi epey popüler hale geldi. Hibrit çalışma sistemi hem evden hem de ofiste çalışmayı içeren bir sistem. Fakat bu durumla birlikte yapılan işten tam anlamıyla verim alınamaması gibi sorunlar ortaya çıktı. Verimli çalışmak için hibrit çalışma sistemi doğrultusunda günlük alışkanlıkları değiştirmek gerekiyor. Bu içeriğimizde, evden daha verimli çalışmanızı sağlayacak ipuçlarını sizler için derledik. 

Verimli Çalışmak İçin İpuçları

Verimli çalışma yolları birçok kişi tarafından araştırılıyor. Özellikle de son dönemde değişen iş koşulları, bazı noktalarda yeterli verim alınamamasına sebep oldu. İşte verimli çalışma ipuçları

1) Yapılacaklar Listesi Oluşturun

verimli-calismak-icin-ipuclari
Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

Evet, belki çok klasik fakat son derece etkili bir yöntem. Güne başlamadan önce, gün içerisinde yapacaklarınızı madde madde listeleyin. Böylelikle zihninizdeki iş yoğunluğunu azaltıp, odak seviyenizi arttırabilirsiniz. Ayrıca bu sayede daha planlı bir şekilde hareket edebilmek için gerekli zemini de hazırlamış olursunuz. Diğer bir faydası ise; tüm işler elinizin altında olması… Bu şekilde işlerinizi de planlayabilir, öncelikli olanlar ile başlayabilirsiniz.

Ayrıca üzerini her çizdiğiniz her bir madde size motivasyon sağlayabilir, bir sonrakine geçmenize yardımcı olabilir.

2) Kaliteli Uyku Alın – Verimli Çalışmak İçin İpuçları

Uyku genel sağlığımızın yanı sıra çalışma verimi üzerinde de son derece etkili bir unsur. Vücudumuzun fizyolojik sistemleri ve beynimiz, uyku esnasında yenileniyor. Uykusuzluk durumunda ise beyin fonksiyonlarında gerilemeler görülüyor. Verimli çalışma için düzenli ve yeterli uyku alınması şart diyebiliriz. Uzmanlara göre; bir yetişkinin günde 7 ile 9 saat arasında uyuması gerekiyor. Yeterli ve mümkün ise gece saatlerinde uyumaya özen gösterin.

Ayrıca “Başarıya Giden Yol Uyku’dan Mı Geçiyor?” adlı makalemize de göz atabilirsiniz.

3) Tek Bir İşe Odaklanın

verimli-calismak-icin-ipuclari
Photo by Chase Clark on Unsplash

İş hayatının en büyük olumsuzluklarından bir tanesi de odaklanma problemi. Özellikle de ofis ortamı dışına çıkıldığında yapılan işe odaklanma çok daha güç hale gelebiliyor. Birden fazla işi aynı anda yapmayın veya işi yarım bırakıp başka bir işe odaklanmayın. Bu durumlar, işlerin normalden daha geç bitmesine neden olacaktır. 

Bir iş geldiğinde elinizde ki işi bölmemeye çalışın. Eğer bölüp diğer işe başlarsanız geri döndüğünüzde her şey çığırından çıkmış gibi gelebilir. Yarısına kadar geldiğiniz iş için tekrar motive olmayı bekleyebilirsiniz.

4) Çalışma Ortamınızı Düzenleyin – Verimli Çalışmak İçin İpuçları

verimli-calismak-icin-ipuclari
Photo by Mikey Harris on Unsplash

Motive olabilme için çalışma ortamınızın da çalışmak için uygun olması gerekiyor. Çalışma ortamının düzeni göz ardı edildiğinde; yapılacak işe odaklanmak çok daha zor hale geliyor. Çeşitli araştırmalara göre çalışma ortamının düzenli olması ve estetik açıdan şık bir görünüme sahip olması odaklanmayı yüzde 15 oranında arttırıyor. Resimler, çiçekler ya da biblolarla çalışma ortamınızı daha efektif hale getirebilirsiniz. Ayrıca işlere başlamadan önce ona zemin hazırlamak sizin o işe saygı duymanızı da sağlar.

Tüm bunların dışında “verimli çalışma” teriminin bir sonraki adımı olarak; haftanızı, ayınızı ve hatta belki de yılınızı planlamanız yapma ihtimali vardır. Belirli demirbaşlar için eğer önünüzde yeterli zaman var ise onu parçalara ayırmayı unutmayın! Son günlere sıkıştırıp, bir çok olumsuzluğa düşmekten kaçının.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar