Ülkeler ve Kültürlerine Kısa Bir Bakış

ülke kültürlerine bakış

Paylaşmayı unutmayın.

Farklı bir ülkede yaşamak, yeni bir dil öğrenmeyi gerektirdiği gibi farklı bir kültür de demektir. Hatta her ülkede gelenekler, inanışlar ve kültür bizimkinden şaşırtıcı derecede farklı olabilir. Küçücük bir araştırmayla Çin’de chopstick kullanmaktan, Arabistan’da yemeği beğendiğinizi göstermek için geğirmekten başka birçok farklı alışkanlık bulunabilir. Şimdi şaşırmaya hazır olun.

1-Almanya

Almanya’da iyi bir toplantıyı kutlamak isteyen insanları, alkışlarken değil masalarına vururken görebilirsiniz. Disiplin topraklarında alkışlar tiyatro ve konserler içindir.

Ucuzluk marketleri ise zengin ya da fakir olmanın önemi olmadan bütün Almanların uğrak mekanı. Çünkü kelepir ürün seviyorlar.

2-İspanya

Siestaları ile kıskandıran, eğlenceli, dost canlısı ve keyiflerine düşkün İspanyolların merhaba deme şekilleri  bizimkine benzer olması yönünden şaşırtıcı. Çünkü onlar da merhaba derken yanaklarınızdan öpüyorlar. Odaya sol ayakla girmenin ise uğursuzluk getireceğine inanıyorlar.

patum de berga festival kültür ögesi

@eventrip

Eğlenceyi bir yaşam tarzı haline getirdiklerinden, neredeyse yılın her günü bir festivalleri var. Çünkü kültürün en önemli ögelerinden biri eğlence. Patum de Berga Festivali de UNESCO tarafından koruma altına alınmış.

3-Fransa

Peynir sever misiniz? Eğer seviyorsanız Fransız bir aileye misafir olduğunuzda midenizde tatlı için biraz yer ayırmayı ihmal etmeyin.

fransız peyniri

@darrencoleshill

Çünkü yemekten sonra peynir tadımı yapılıyor ve ardından tatlı ikram ediliyor. Peynir ülkesi Fransa’da bini aşkın peynir çeşidi var ve dünya peynir tüketiminde başı çekiyor. Her peynirin kendine has bir tüketim usulü olması da cabası.

4-İtalya

İtalyanlar çok batıl inançlıdır ve rahibeler ve ambulanslar ölümle ilişkilidir. Dolayısıyla, tatilinizi İtalya’da geçirmeyi planlıyorsanız ve bunlardan birine rastlarsanız, ihmal etmeden hemen bir tahtaya vurun.

5-Rusya

Şimdi biraz daha uzağa, Rusya’ya bakalım. Yanlışlıkla birinin ayağına basarsanız ve sonrasında onun da sizin ayağınıza basmak istediğini görürseniz bırakın, bassın. İlk aklınıza bunun intikam için yapıldığı gelebilir. Fakat intikam için değil, tam tersine ileride sizinle bir tartışma yaşama ihtimalini ortadan kaldırmak için bunu yapar.

Sıcak denizlere olan sevgimize ek olarak birkaç ortak noktamız daha var. Islık çalmak bizdeki gibi şeytan çağırma olmasa da yine de uğursuz bir şey. Özellikle evde ıslık çalınmasını hiç istemezler. Çünkü inanışa göre, evde ıslık çalmak para kaybına yol açar. Ayna kırıldığında ise bu bir felakete işarettir. Ama bir tabak ya da bardak kırıldığında tam tersi mutluluk getireceğine inanılır.

6-Hindistan

Hindistan’da genellikle elele yürüyen erkekleri görebilirsiniz. Ama bu, onlar arasında romantik bir ilişki olduğunun  göstergesi değildir. Bu, onların arkadaş olduğunun işaretidir.

7-Asya Ülkeleri

Çin, Kore ya da Japonya gibi bazı Asya ülkelerinde beğeninin bir işareti, çoğu Batı ülkesinde kaba kabul edilen çorbayı höpürdeterek içmektir.

Japonya’da ise burnunuzu yüksek sesle silmek kabalık olarak görülür.

8-İrlanda

İrlanda, İngiltere ya da ABD’de iş arıyorsanız CV’nize doğum tarihi, cinsiyet, medeni hal ve hatta bir profil resmi gibi kişisel bilgilerinizi eklemeyin. Çünkü bu ülkelerdeki fırsat eşitliği mevzuatı, işverenlerin adil bir şekilde ve sadece ekonomik durumu göz önüne alarak seçim yapmalarını sağlamaya çalışmaktadır.

İrlanda ile ortak noktamız ise çay sevgimiz. İrlanda çay tüketiminde Türkiye’den sonra ikinci sırada geliyor.

Kültür; insanların davranış biçimini belirleyen inanç, coğrafya gibi dış faktörlerin neden olduğu inanılmaz geniş ve kompleks bir yapıdır. Özetlemek gerekirse: “Hepimiz birer insanız, ancak yaşam biçimimiz son derece çeşitlidir!”

Kaynak

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar