Türkiye’de Fazla Bilinmeyen Tatil Yerleri

antalya-kekova

Paylaşmayı unutmayın.

Türkiye’de Fazla Bilinmeyen Tatil Yerleri – Türkiye doğa harikası tatil yerleri ile birlikte pek çok turistin odak noktası oluyor. Özellikle pek fazla bilinmeyen tatil bölgeleri çok daha tercih ediliyor. Kafa dinlemek ve bütün yılın yorgunluğunu atmak için bu tatil yerleri oldukça alternatife sahip oluyor. Türkiye’nin pek çok yerinde bulunan bu doğa harikası bölgelere göz atmak için hemen listemize geçiş yapalım.

Türkiye’de Fazla Bilinmeyen Tatil Yerleri

İzmir – Birgi Köyü

turkiye-doga-harikasi-tatil-yerleri-ile-birlikte-pek-cok-turistin-odak-noktasi
@i.ytimg.com

Birgi Köyü UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınmasıyla birlikte oldukça ilgi çeken yerlerden oluyor. İzmir’de bulunan bu köy sakin sokakları ve doğal güzelliğiyle bizleri geçmişe götürüyor. Böylece tatil yerleri arasında sakinliği ve bol yeşilliğiyle öne çıkan Birgi Köyü konaklama açısından da avantajlı oluyor. Köyde bulunan oteller rahatça konaklamayı sağlıyor.

Muğla – Küçük Kargı Koyu

turkiye-doga-harikasi-tatil-yerleri-ile-birlikte-pek-cok-turistin-odak-noktasi
@tatilvillam.com

Muğla’da yer alan Küçük Kargı Koyu Fethiye’ye 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Özellikle oldukça güzel bir doğal manzarası bu koya ise çok az insan geliyor. Bu yüzden tatil yerleri arasında gizli kalmış olan koyun su altı güzellikleri; doğası ve büyüleyici dinginliği birkaç günlük kaçamak için değiyor.

Kastamonu – Gideros Koyu

Gizli kalmış tatil yerleri olarak Gideros Koyu muhteşem doğal güzellikleriyle birlikte Kastamonu’de yer alıyor. Böylece Amasra’dan Samsun’a doğru uzanan keşfedilmemiş bu yerde Karadeniz’in dalgalı sularıyla keyif yapmak mümkün oluyor. Sunduğu yöresel lezzetlerle birlikte de mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

İstanbul – Çilingoz Tabiat Parkı

İstanbul’da olup da uzaklara gitme imkânı olmayanlar için Çilingoz Tabiat Parkı oldukça iyi bir tercih oluyor. Böylece pek çok kişi tarafından bilinmeyen bu tatil yeri hafta sonu kaçamağı için oldukça yakın mesafede yer alıyor. Böylece özellikle kamp gezisi yapmak için muhteşem yerlerden biridir diyebiliriz.

Sinop – Akgöl – Türkiye’de Fazla Bilinmeyen Tatil Yerleri

Karadeniz’in en güzel şehirlerinden olan Sinop’a bağlı Akgöl, doğal güzellikleriyle muhteşem ortama sahiptir. Böylece pek çok kişi tarafından bilinmeyen bu yer kamp tatili ve piknik için iyi bir tercih olacaktır. Tatil yerleri arasında günübirlik gidilebilecek mesafede olan Akgöl 3 dönümlük bir arazide bulunmaktadır. Bu yüzden bu gizli kalmış güzellikleri görmek için mutlaka ziyaret edilmelidir.

Datça – Palamutbükü

turkiye-doga-harikasi-tatil-yerleri-ile-birlikte-pek-cok-turistin-odak-noktasi
@gezipedia.net

Tatil yerleri arasında oldukça fazla tercih edilen Datça Yarımadası saklı kalmış bazı güzellikleri de barındırıyor. Diğer yandan bu yerlerden biri olan Palamutbükü ise badem ve zeytin ağaçlarıyla süslenmiş bir ortama sahip oluyor. Ek olarak Datça ilçe merkezine yaklaşık olarak 25 kilometre uzaklıkta olan Palamutbükü’nde tekne turları ve su altı dalışları da yapılabiliyor.

Antalya – Kekova – Türkiye’de Fazla Bilinmeyen Tatil Yerleri

turkiye-doga-harikasi-tatil-yerleri-ile-birlikte-pek-cok-turistin-odak-noktasi
@kucukoteller.com

Antalya’ya bağlı Demre ilçesinde bulunan Kekova da saklı kalmış tatil yerleri listesinde yer alıyor. Ayrıca Akdeniz’in en büyük adası sayılan bu tatil yerinde pek çok antik çağ eserleri de var. Bu yüzden çeşitli arkeolojik eserleri, doğal güzelliği ve dalış severleri sevindirecek Batık Şehriyle tavsiye ediliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar