İstanbul’da Gezilecek En İyi Müzeler

Paylaşmayı unutmayın.

İstanbul’da Gezilecek En İyi Müzeler. İstanbul tarihi ve güzellikleriyle beraber oldukça fazla gezilecek yeri olan bir şehir olarak biliniyor. Özellikle İstanbul’da gezilecek müzeler son derece fazla olduğundan dolayı büyük bir hazineye sahip de diyebiliriz. Biz de bu müzeler arasından gezilebileck en iyi olanları sizler için derledik. Lafı fazla uzatmadan işte listemize geçelim.

İstanbul’da Gezilecek En İyi Müzeler

İstanbul Arkeoloji Müzesi

istanbulda-gezilecek-en-iyi-muzeler

İlk olarak İstanbul Arkeoloji Müzesi pek çok turistin ziyaret etmeden ayrılmadığı müzeler arasında bulunyor. Ayrıca içerisinde birçok neo-klasik mimari örnekleri bulunan müzede geçmişe yolculuk yapmam mümkün oluyor. Özellikle Selçuklu ve Osmanlı tarihi örneklerini görmek için mutlaka gidilmesi gerekiyor. Ek olarak İstanbul müzeleri arasında bulunan bu müzeye girişler 36 lira olarak söyleniyr. Ancak müze karta sahip olanlar ücretsiz giriş yapabiliyor.

Ayasofya Müzesi

istanbulda-gezilecek-en-iyi-muzeler
@T24

Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet’in fetihten sonra camiye çevirdiği yapı olarak İstanbul’un en meşhur müzelerinden biri oluyor. Diğer yandan İçerisinde geçmişin izlerini barındıran müzeye giriş ücreti ise 72 liradır. Her gün açık olan müzeye, Müze Karta sahip olanlar ücretsiz bir şekilde giriş yapabiliyor.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi

istanbulda-gezilecek-en-iyi-muzeler
@istanbeautiful

İstanbul müzeleri listesinde bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde 800 yıllık eserler sergileniyr. Geçmişten kalan pek çok halı ve diğer nadir örnekler İbrahim Paşa Sarayı içerisinde bulunuyr. Giriş ücreti ise 25 olarak belirtiliyor. Yine aynı şekilde Müze Karta sahip olanlar ücretsiz olarak girebiliyor.

Deniz Müzesi

istanbulda-gezilecek-en-iyi-muzeler
@istanbeautiful

Türkiye’de kurulan ilk askeri müze unvanına sahip olan İstanbul Deniz Müzesi, içerisinde büyük bir koleksiyonu barındırıyor. Ayrıca yaklaşık olarak 20 bin adet eser bulunan bu koleksiyonu görmek için mutlaka ziyaret edilmesi gerekiyor diyebiliriz. Müzeye ise öğrenciler ücretsiz, yetişkinler ise de 10 lira karşılığında girebiliyor.

Pera Müzesi

@istanbeautiful

İstanbul müzeleri arasında bulunan Pera Müzesi 5 katlı bir binada yer alıyr. Her katında ayrı eserlerin bulunduğu müzede Osman Hamdi Bey’in 1906 yılında yaptığı Kaplumbağa Terbiyecisi eseri de bulunuyr. Bunun yanında müze Cuma günleri ücretsiz olup Çarşamba günleri de öğrencilere ücretsiz şekilde film gösterisi sunuyr. Giriş ücreti olarak da yetişkinlere 25 ve öğrencilere de 10 lira fiyat belirtiliyor.

Rahmi Koç Müzesi

istanbulda-gezilecek-en-iyi-muzeler
@istanbeautiful

1994 yılından beri halkın ziyaretine açılmış olan Rahmi Koç Müzesi içerisinde pek çok araba, uçak, gemi ve oyuncakları görmek mümkün oluyr. Çeşitli bölümleri de bulunan müzede farklı iletişim araçları, makineler ve daha birçok bilimsel alet sergileniyr. İstanbul’da gezilecek müzeler olarak nostaljik bir tur yapmak için herkese tavsiye ediliyor. Son olarak ise müzenin giriş ücreti ise indirimli 9 ve indirimsiz tam 21 lira olarak belirtiliyor. Diğer yandan pazartesi günleri ise tamamen kapalı oluyor.

Milli Saraylar Resim Müzesi

istanbulda-gezilecek-en-iyi-muzeler
@cokokuyancokgezen

İstanbul’da gezilecek müzeler listemizdeki son müze olan Milli Saraylar Resim Müzesi içerisinde pek çok sanatçının özel eserlerini görebiliyoruz. Farklı resim odalarının da bulunduğu müzede 3 oda tamamen Türk ressamların eserleriyle doludur. Ek olarak bu koca resim müzesine ise indirimli 10, indirimsiz 20 lira ile giriş yapabiliyorsunuz. Ancak pazartesi günleri hariç her gün ziyaretçi alabiliyorlar.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar