Trend Yaratmış En İyi Sosyal Medya Kampanyaları

sosyal medya trend reklam kampanyaları

Paylaşmayı unutmayın.

Markalar artık daha geniş kitlelere ulaşabilmek için sosyal medyayı sıkça kullanır oldular. Bazı kampanyalar belirli trendleri takip etti bazıları ise geleceği çok başarılı tahmin ederek kendi trendlerini yarattı. Bu yazımızda da size 2018’in trend yaratan en iyi sosyal medya kampanyalarından bahsetmek istedik. İşte, geleceği öngören ve herkesten önce davranarak trend yaratmış en iyi sosyal medya kampanyaları!

1. AI for everyone – Lexus ES

@lexusblog

2019 yapay zeka için çok önemli bir yıl olacak. İnsanların tekno-fobiden kurtulup zekayı kucaklamaları gerekecek çünkü yapay zeka ve derin öğrenmeyi hayatımızın her noktasında görmeye başlayacağız. Evet yapay zeka birçok alanda karşımıza çıkacak fakat markalar yapay zekayı kampanyalarında kullanabilecekler mi? 

İşte Lexus bunun en güzel örneğini verdi. Aşağıda göreceğiniz reklam filmi ödüllü bir insan yönetmen tarafından çekildi fakat senaryosu tamamıyla yapay zekaya ait.

Iceland ise bunu doğru kullananlardan. Greenpeace ile ilgili olan reklam kampanyası interneti adeta ele geçirerek 24 saatte 105 binden fazla tıklanmayla mesajını büyük bir kitleye iletmeyi başardı.

4. Satın Alma Döngüsü ve Sosyal Entegrasyon – Amazon

Satın alma döngüsünün sosyal medyaya zaman geçtikçe daha çok entegre olduğunu hepimiz görüyoruz. Satın alma yolculuğunda ne kadar az vakit kaybederseniz potansiyel  alıcınızın satın alma işlemini bırakması da o kadar güç olacaktır.

@theverge

Dahası sosyal medya üzerinden ürününüzün reklamını yapmak, alıcıların direkt o sosyal medya kanallarını kullanarak satın alma işlemini tamamlamalarına olanak verir.

Şimdilik Amazon bunu çok iyi yapıyor. Henüz tüm satın alma sürecini kapsamasa da görsel aramayı teşvik etmek için Snapchat ile beraber çalışıyorlar ve bu işi çok iyi yapıyorlar.

Kullanıcılar artık Snapchat’ten ürünün fotoğrafını çekip anında arayarak ürünü satın alabiliyorlar. Mevcut tüm ürünlerin görsel taraması tamamlanınca bunun satın alma döngüsünde bir devrim yaratacağını göreceksiniz.

5. Influencer Marketing – H&M

@lonelybrand

Pazarlamada influencer etkisi dijital çağın yükselen trendlerinden biri. Artık markalar büyük başarıları olan ünlü kişilerden uzaklaşarak sosyal medyadaki influencerlara yöneliyor. Markalar, bu insanların göreceli olarak küçük ama aktif takipçileri sayesinde kitlelere ulaşmayı hedefliyorlar.

@twitter

H&M’in tüm sene üstünde çalıştığı şey de tam olarak bu. Daha küçük influencerları kampanyalarıyla birleştirerek mention başına 294.1 katılım sağlamayı başardılar. Çok rekabetçi olan moda sektöründe bu çok büyük bir başarı. 

6. PR/Pazarlama Entegrasyonu – GoPro

@dcrainmaker

Bu yıl daha fazla markanın pazarlama, PR ve sosyal medya departmanının beraber çalışması bekleniyor. Hepsi aynı amaç için -marka bilinirliği ve yatırım getirisi- uğraşırken neden beraber çalışmasınlar ki? 

Şu an GoPro bu kombine edilmiş pazarlama stratejilerinin lideri konumunda. Nasıl mı? Çok basit bir örnekle açıklayalım.

trend yaratan sosyal medya kampanyaları

Kullanıcılarından biri, bir fokun kendilerini bir ahtapotla tokatlandığını kaydettiğinde GoPro ekibi harekete geçti. Kullanıcının oluşturduğu içeriği (dijital pazarlama), yeni sosyal ağ paylaşımı (sosyal medya) ve bir haber (PR) oluşturmak için kullandılar.

Orijinal video yalnızca 16.1 bin beğeni kazandı. Ancak GoPro bu videoyu Facebook sayfasında paylaştığında 587 bin defa görüntülendi. 

İşte, bunlar geçtiğimiz yılın trend yaratmış en iyi sosyal medya kampanyalarıydı. Birçok marka geleceği öngörerek yatırımlarını bu trendler üzerine yoğunlaştırdılar. Bu trendler uzun süre devam eder mi yoksa saman alevi gibi parlayıp söner mi bilemiyoruz. Fakat gerçek şu ki bu markalar geleceği öngörme konusunda çok başarılı oldular ve bunun da meyvelerini topluyorlar.

Bonus: Pazarlamacıları Etkileyecek 2019 Trendleri yazımızı da okumanızı öneririz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar