Pazarlamacıları Etkileyecek 2019 Trendleri

pazarlamada 2019 trendleri

Paylaşmayı unutmayın.

Yeni yıla az bir zaman kala önümüzdeki yıllarda pazarlama birimlerinin çalışmalarını etkileyecek ve yeniden şekillendirecek 2019 trendleri neler, gelin hep birlikte inceleyelim!

Etkililik, Verimlilik Karşısında Galip Gelir.

2019 trendleri listesinin ilk sırasında kafaları karıştıran bir tahmin yer alıyor. Zira gerçekliğe dayanmaktan ziyade istenilen bir durum olarak görülebilir ancak 2019’da işletmelerin verimlilikten çok etkiliğe öncelik vermesi durumunda daha başarılı olabileceğine dair ipuçları söz konusudur. Detaylı bilgi için 2019 Trendleri: Etkililik, Verimlilik Karşısında Galip Geliyor! yazımızı okumanızı öneririz.

Markalar Müşteri Odaklı Olmaktan Vazgeçiyor.

müşteri odaklılık
@geralt

“Olur mu öyle şey canım! Müşteri olmazsa marka mı olur?” diye düşünebilirsiniz. Haklısınız da! Ancak markalar müşteri odaklı olmakta bahsetseler de gerçekte çoğu markanın müşteri ile bağ kurabildiğini söylemek zor. Basit bir şekilde baş müşteri temsilcisi atamak ve geri kalanının kendiliğinden geleceğini düşünmek umudu 2019’da da devam edecek.

Sosyal Medya Otokontrol Dönemi Bitti.

sosyal medyada veri ihlalleri
@Free-Photos

Veri ihlalleri, korsanlık ve sahte haberlerle dolu bir dünyada, sosyal medya devlerinin, gelecek 12 ay boyunca ağır bir düzenlemeden kaçınacaklarsa, hedef kitleleri açısından daha fazla sorumluluk almaları gerekecek.

Dört Koldan Saldırı Altındaki Ajanslar

yeni ajans modeli
@rawpixel

Ajans modellerinin 21. yüzyıl güncellemesini aldığı yıl nihayet 2019 olabilir mi dersiniz? Oldukça pahalı ve zaman alıcı olan alanlarla ilgili uzun süreli şikayetlerin bir kenara bırakılması, danışmanlıkların doğması ve konut içi eğilim için çanlar çalıyor.

Yeni reklam ajans modeli ile ilgili kaleme aldığımız Ajans Öldü, Yaşasın Yeni Ajans! yazımızı okumanızı öneririz.

İnovasyon Kavramı Daha Hızlı ve Daha Esnek Hale Gelecek.

yeni inovasyon modeli
@fancycrave1

2019’da daha hızlı ve daha reaktif inovasyona olan ihtiyaç daha tamamlacıyı hale gelecektir. Bazı şirketler, hızın önemini çoktan fark etmiş ve daha akıcı inovasyon süreçlerini uygulamaya başlamışlardır. Bu nedenle gelecek yıl bu konuyu hayata geçirmek için çok beklenmemesi gerekiyor.

Markalar Tarafsız Olmanın Riskini Fark Edecek.

@KeithJJ 

Kutuplaşmış bir konu üzerinde durmak işletmeler için riskli olabilir. Kanıt olarak Nike’ın Colin Kaepernick reklamına karşı gelen bölücü tepkisine bakmak yeterli olacaktır. Bununla birlikte müşteriler, tarafsızlığın uzun vadede riskli olduğunu fark eden markaların birikimine güveniyor.

NLP Botları Chatbotları ve Ses Asistanlarını Güçlendirir.

NLP doğal dil işleme
@goodaudience

Doğal dil işleme (NLP), 2019’da daha komplike uygulamaların hem olası hem de çekici görünmesini sağlayan bir ilerleme seviyesine ulaşmıştır. Bu sadece chatbotlarla ilgili değidir. Aynı zamanda diğer umut verici ama şimdiye kadar hayal kırıklığı yaratan teknoloji – ses asistanları- yararına olacaktır.

Pazarlamacılar İşin Geleceğini Yeniden Hayal Ediyor.

esnek çalışma
@TheDigitalArtist

Dalgalı seyreden sektör, pazarlamacıların mesleki gelişimlerini turboşarj etmeleri için birden fazla projeye devam ederken esnek çalışma fırsatlarını kucaklamasına olanak tanıyor. Gerçekten de esnek olmayan bir iş için isteksizlik söz konusudur.

2019 için bir başka tahmin listesini içeren 2019 Yılında Hayatımıza Girecek 10 Dijital Dönüşüm Trendi yazımızı da okumanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar