Toyota, Honda ve Nissan Neden Hala Spor Araba Yapmaya Devam Ediyor?

Paylaşmayı unutmayın.

Toyota, Honda ve Nissan Neden Hala Spor Araba Yapmaya Devam Ediyor? – Toyota, Honda ve Nissan özellikle de spor araba konusunda ön plana çıkan ve bu sektörde farklı bir yeri olan arabaları ile olarak öne çıkıyor. Durum öyle ki spor araba dendiği zaman bazı insanların aklına ilk gelen şey Japon arabaları oluyor. Toyota Supra, Acura NSX ve Nissan Z bu markalara ait modeller arasında yer alıyor. Bu modellerin spor araç sektöründeki önemi ise eşsiz. ABD’deki spor araba anlayışında adeta dönüm noktası oluşturmuş modeller. ABD’deki büyük motorlu ve V8 arabalar, aktarma organlarından tutun da tüm parçaları ile birlikte tam anlamı ile birer ‘muscle’. Fakat bu Japon arabaları ise yüksek devir ve turbo charge özellikleri ile bambaşka bir teknoloji.

Toyota, Honda ve Nissan Neden Hala Spor Araba Yapmaya Devam Ediyor?

toyota-honda-ve-nissan-neden-hala-spor-araba-yapmaya-devam-ediyor
@autocar

Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde yukarıda saydığımız modellerin, yeni arabaları piyasaya sürüldü. Bu modeller, ciddi bir başarı da yakaladı. Fakat genel düşündüğümüzde araç sektörü SUV tarzı modellere kaymış durumda. Peki, Japonlar neden ısrarla spor araba üretmeye devam ediyor?

Spor Arabalar Japon Markaları Öne Çıkartıyor – Neden Hala Spor Araba Yapmaya Devam Ediyor

Japon spor otomobilleri genel piyasada küçüldü fakat önemini kaybetmiş değil. Bu modeller, üreticilerin imzası niteliğinde bu yüzden de üretiminden vazgeçilmeyecek gibi duruyor. Ayrıca günümüzdeki araç sektörü içerisinde yer alan bu spor araba modelleri, mükemmel birer alternatif niteliğinde.

Araba Severlerin Beklentisi Spor Arabaları da Kapsıyor

toyota-honda-ve-nissan-neden-hala-spor-araba-yapmaya-devam-ediyor
@pexels

Arabalarla yakından ilgili olan, arabaları seven kişiler arasındaki büyük çoğunluk artık konfordan yana. Amerika’nın ‘muscle’ modelleri ya da Japonların turbolu modelleri artık eski rağbeti görmüyor. Fakat birçok kişi içinde bu arabalar değişilmez özellikte. Dizilere, Holywood filmlerine konu olan bu araçlar, hiçbir zaman popülaritesini kaybetmeyecektir. İnsanların bu markalardan beklentisi sıradan arabalar değil. İnsanlar bu markalardan, geleneklerini devam ettirmelerini bekliyor.

İkinci Bir Japon Spor Arabaları Dönemi Başlıyor

Toyota’nın yöneticisi Akio Toyoda geçtiğimiz yıllarda, artık Toyota’nın sıradan arabalara değil özünde var olan arabalara yöneleceğini söylemişti. Bu popüler modellerin geri dönüşü ve bu dönüşe sektörün iyi bir cevap vermesi ile birlikte, üreticilerin tekrar bu tarz modellere yöneleceği değerlendiriliyor. İnsanlar spor araba yerine SUV tarzı modellere yöneliyor. Ancak birçok kişinin aklında hala Japon spor arabaları var. Bu da ikinci bir Japon arabası devrini başlatacak bir etken olarak değerlendirilebilir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar