TikTok, Video Yanıtlarını Kolaylaştırmak İçin Yeni Stitch Özelliği Ekliyor

tiktok,-video-yanitlarini-kolaylastirmak-icin-yeni-stitch-ozelligi-ekliyor

Paylaşmayı unutmayın.

TikTok, Video Yanıtlarını Kolaylaştırmak İçin Yeni Stitch Özelliği Ekliyor – TikTok, temayla ilgili yanıtlar ve remiksler oluşturmak için kullanıcıların diğer kişilerin video kliplerinin parçalarını yeniden kullanmalarını sağlayan yeni bir özellik ekledi .

Artan kullanıcı sayısıyla sosyal medya platformları arasında yükselişe geçen Tiktok, yeni eklediği özellikler sayesinde üst sıralarda yerini korumaya devam ediyor. Zamanla reklam ve pazarlamanın da kaçınılmaz olduğu Tiktok’ta oluşturacağınız yaratıcı içeriklerle de markanızda yükseliş sağlayabileceğiniz bir platform halini aldı.

Bu nedenle, yeni özellikleri takip etmek ve kullanmak, iyi bir pazarlama stratejisi isteyen markalar için kaçınılmaz hale geldi.

TikTok, Video Yanıtlarını Kolaylaştırmak İçin Yeni Stitch Özelliği Ekliyor

tiktok,-video-yanitlarini-kolaylastirmak-icin-yeni-stitch-ozelligi-ekliyor
Photo by iXimus on Pixabay

Düet özelliğine benzer olarak düşünebileceğiniz yeni özellikle video kliplerinize farklı bir hava katabilir, beğenilerinizi arttırabilirsiniz.

https://www.tiktok.com/@tiktok/video/6867963867230653702
Video by @tiktok

‘Stitch’, Türkçe uygulamada ‘Ekleme’ olarak gözüken özellik sayesinde, kullanıcılar başka bir kullanıcının videosundaki sahneleri keserek kendi videolarına eklemesine olanak tanınmış oluyor. Düet gibi, Stitch de öykülerini, eğitimlerini, tariflerini, matematik derslerini ve daha fazlasını oluşturarak başka bir kullanıcının içeriğini yeniden yorumlamanın ve eklemenin bir yoludur. 

https://www.tiktok.com/@katiesgj/video/6857970538422357253
Video by @tiktok

Bu video örneğinden de görebileceğiniz gibi stitch, önceden mevcut olan düet işlevinin daha doğrudan entegre edilmiş halidir denilebilir.

Kullanıcıların birbirleri ile olan etkileşimlerini arttırması beklenen stitch özelliği ile daha sağlamlaştırılmış bir yanıt seçeneği eklenmiş oldu. Ancak bu durumun siber zorbalığa davetiye çıkarabileceği ve gizlilik ihlallerine yol açıp açmayacağı gibi sorular da yeniden günyüzüne çıktı.

Gizlilik Ayarlarından Stitch Özelliğini Yönetme

Kullanıcılar, Düet’te olduğu gibi, başkalarının içeriklerini birleştirip birleştiremeyeceğine kendi ayarlarından karar verebilir. Bu seçeneğe, kullanıcıların tüm videolar için Stitch’i etkinleştirip devre dışı bırakabileceği ‘Ayarlar ve Gizlilik’ altındaki Gizlilik ve Güvenlik sayfasından erişilebilir. Seçenek yüklenen her bir video için de değiştirilebilir.

Ve ayrıca, Stitch ile yapılan her video, yeni videonun başlığında orijinal oluşturucuya atıfta bulunur. Bu nedenle, insanların kliplerinizin bölümlerini alarak orijinal içeriğinizi çalmasına neden olmaz.

Nasıl Kullanılır?

Yeni Stitch işlevini kullanmak için:

  1. TikTok uygulamasını açın, Stitch yapmak istediğiniz bir video bulun ve “Gönder” düğmesine basın
  2. “Ekleme” düğmesine basın
  3. Videodan en fazla beş saniye seçin. Klibi tercih ettiğiniz süreye göre kırpabilirsiniz
  4. Eklemenizi Stitched klibe kaydedin
  5. Genişletilmiş hikaye anlatımı için videolarınızı bir araya getirmeye başlayın
Adım 1
Adım 2

Ekleme butonuna tıkladıktan sonra videodan kırpma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Elbette bunun için kırpmak istediğiniz videonun sahibinin, ayarlardan gerekli izinleri açmış olması gerekiyor.

Son olarak Stitch, klipleriniz ve videolarınız için iyi bir seçenek olabilir. Aynı zamanda topluluğunuz için de yaratıcı işbirliği yapmanızı sağlayacak yeni fırsat kapılarını açabilir. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar