Tesla ‘dan Yeni Bir Rekor

Tesla Elon Musk

Paylaşmayı unutmayın.

Tesla ‘dan Yeni Bir Rekor – Tesla, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde dünya çapında “yaklaşık 97.000” otomobil teslim etti ve Tesla’nın yayınladığı basın açıklamasına göre, şirket bir önceki rekoru olan 95.356 otomobil rekorunu az bir farkla geçerek yeni bir rekora ulaşmış oldu. Bu rakamlara göre Tesla’nın bu yıl içerisinde şu ana kadar olan teslimat miktarı 255.000 araç ve bu rakam şirketin daha 2019 bitmeden geçen yıl sattığından daha fazla araç teslim ettiğini gösteriyor.

Tesla 2019’da şu ana kadar, 2018’in toplamına göre daha çok satış yaptı

Fakat aynı zamanda bu rakamlara göre Tesla’nın sene başında ulaşmayı hedeflediği 2019 yılı teslimat rakamları olan 360,000 ile 400,000 araç teslimat miktarını yakalayabilmesi ya da yaklaşabilmesi için yılın geriye kalan çeyreğinde yeni bir rekor kırması gerektiği anlamına geliyor. Tesla’nın Çin’de açacağı ve ABD’deki iki Gigafactory ile beraber üçüncü olacak Gigafactory’nin bu yılın sonlarında açılması bekleniyor ki eğer beklendiği tarihlerde açılırsa şirketin teslimat hedeflerini yakalayabilmesi adına büyük yardımı olacaktır.

Şirketin üçüncü çeyrek performansı CEO Elon Musk’ın üçüncü çeyrek için belirlediği 100,000 miktarını kıl payı farkla kaçırmış gibi duruyor. Ancak Tesla’ya göre nihai rakamların daha yüksek çıkması muhtemel.

Teslim edilen 97.000 aracın yaklaşık 79.600’ü Tesla’nın en son çıkan arabası olan Model 3’ler.

Tesla Model 3

Paylaşılan rakamlara ek olarak, Tesla’nın söylediğine göre şirketin bu yılın üçüncü çeyreğinde teksim ettiği araç rakamı, şirketin şu ana kadar ki bütün çeyrekleri içerisinde en çok teslimat yaptığı çeyrek. Teslim edilen 97.000 aracın yaklaşık 79.600’ü Tesla’nın en son çıkan arabası olan Model 3’ler. Tesla ayrıca, bu yılın üçüncü çeyreğinde net siparişleri kaydettiğini ve yılın son çeyreğine girerken şirketin siparişlerinde artış olduğunu söyledi.

Tesla teslimat rakamlarında 2019’da nispeten yavaş bir başlangıç yaptığı için, beklenmedik olmasa bile arka arkaya teslimat rekorları kırması şirket açısından önemli. Bu gelişmeler, şirketin hem Kuzey Amerika’daki Model 3’e olan yoğun talebi karşılayabilip karşılayamayacağı sorularının (2018’de çok sattıktan sonra) hem de Avrupa ve Çin gibi yeni pazarlarda otomobil için bir varlık oluşturmada zorluk çektiği düşüncelerini bastırmada yardımcı olmalı.

Tesla, mali faaliyetlerini üçüncü çeyrek için bir kaç hafta daha açıklamayacak, bu nedenle, şirketin yaptığı rekor teslimatların kar elde etmeye yardımcı olup olmadığı veya şirketin hala para kaybedip kaybetmediği belirsiz. Tesla, ikinci çeyrekte neredeyse 100.000 araç teslim etmesine rağmen 408 milyon dolar zarar etmişti ve ilk çeyrekte yaptığı 63.000 teslimat sonrasında 702 milyon dolar gibi büyük bir rakamda zarar etmişti.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar