Süper İşitme Kulaklığı Geliyor

super-isitme-kulakligi-geliyor

Paylaşmayı unutmayın.

Süper İşitme Kulaklığı Geliyor – Hepimiz kitaplarda filmlerde bulunan insan üstü özellikleri olan kişileri görmüş ya da duymuşuzdur. Hepimiz çocukken bu tarz olayların gerçekleşmesini istemişizdir. Geçmişte hayal olan bu durum günümüzde gerçeğe bir adım daha yaklaştı. Bazı şirketler bu durumlar için gerek askeri amaçlı gerekse pazarlama amaçlı olarak ürünler üzerinde çalışıyor. Duyuların geliştirilmesi ve arttırılması üzerinde çalışmalar ilerledi.

Bu duyuların geliştirilmesi her ne kadar zor olsa da bunun üzerinde çalışan firmalar var. Halka açık bulunan Alphabet şirketi bu konu üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Şirketin bir işitme cihazı yardımıyla süper işitme sağlamaya çalışıyor. Daha önce de çılgın projeleri olan şirket süper işitme projesi üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Proje üzerinde çalıştıklarını belirten grup projenin ismini “Wolwerine” koyduklarını açıkladı. Gelin proje detaylarına yakında bakalım.

Süper İşitme Kulaklığı Geliyor

@pixabay by@Pexels

Yıllar boyunca çılgın projeler üzerinde çalışan şirket şimdide insan üstü duyma projesi üzerinde çalışıyor. X laboratuvarında proje üzerinde çalışıyorlar. Diğer yandan proje üzerinde çalışan bilim adamlarının anonim olarak verdikleri röportajda projenin kalabalık bir ortamda belli bir kişinin sesine odaklanma aşamasında olduklarını söyledi. Gürültülü bir ortamda sesler varken kişinin nasıl bir kişi ya da bir konuşmacıya odaklandığını anlamaya çalışıyorlar. Proje üzerinde kulak üzerine takılan bilen bir cihaz geliştirmeye uğraşıyorlar bu yüzden daha önce kulağın tamamın kaplayan cihazlar dahil olmak üzeri birçok kulaklık modeli geliştirdiler.

Projeyi geliştiren takım üyelerinin anonim olarak verdikleri röportajda cihazın üzeri konması gereken birden çok mikrofondan dolayı büyük olduğunu ama çalışmalar sonucunda küçülttükleri ve daha da küçüleceğini söyledi. Projede çalışmak üzere birçok işitme şirketinden elemanlarında katıldığı söylendi. Wolverine projesi ekibi hedeflerine çok yakın. Projenin bir diğer amacı ise işitme sorunu duyan insanlara yardımcı olmak. Alphabet şirketi bu projeyi başarırsa belki bir gün hepimizim süper işitme özelliğine sahip kulakları olabilir.

@pixabay by@vanleuven0

Özet olarak, Alphabet adlı şirketin üzerinde çalıştıkları süper işitme projesi var ve bu projede insan üstü bir işitme duyusunu arttırmaya çalışıyorlar. Çalışmaların devam ettiği bu süper işitme projesinde sona yakınlar. Bu tarz “insan üstü “cihazların daha zamanı olsa da gelişen teknolojiyle beraber çalışmalar umut verici.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar