Star Wars Serisi ve Konusu

Paylaşmayı unutmayın.

Star Wars Serisi ve Konusu Star Wars serisi bir dizi uzun soluklu bilim kurgu filmi serisidir. Yılların efsane filmleri arasında yer alan seri, büyük bir hayran kitlesine de sahiptir. Toplam 11 filmlik seriden oluşan Star Wars, 1970’lerden 2019 gününe kadar gelişen teknoloji ve çekim tekniklerini de görebileceğiniz harika bir seridir. Bu seride yer alan filmlerin konusu ise genellikle Tatooine gezegeninde bulunan direnişçilerin Darth Vader’e yani Cyborg’a olan savaşları konu almaktadır. Hadi şimdi birlikte serinin tüm filmlerini inceleyelim.

Star Wars Serisi ve Konusu

@YouTube

Star Wars Episode 4: A New Hope (Yeni Bir Umut – 1977)

A New Hope seyirci ile buluşan ilk Star Wars filmi olmuştur. Film içerisinde Luke ile Obi-Wan Kenobi tanışmakta, Prenses Leia kurtarılmakta ve Darth Vader hakkında il bilgiler yer almaktadır.

star-wars-serisi-ve-konusu
@medium

Star Wars Episode 5: The Empire Strikes Back (İmparator – 1980)

Star Wars serisinin çekilen ikinci filmi olan İmparator filmi bugüne kadar yapılmış en başarılı devam filmi olarak kabul görmektedir. Ayrıca film içerisinde Luke ve Yoda Jedi eğitime başlamakta, Han Solo ve Prenses Leila birtakım maceralara atlamakta ve Darth Vader hakkında kısa bilgiler bulunmaktadır.

Star Wars Episode 1 : The Phantom Menace (Gizli Tehlike – 1999)

Star Wars hayranlarının pek beğenmediği bu devam filmi içerisinde Obi-Wan Kenobi’nin gençlik zamanları görülmektedir. Ayrıca film içerisinde Obi-Wan Kenobi’nin ustası Qui-Gon Jinn de bulunmaktadır. Aynı zamanda Jar-Jar Binks’in de olduğu filmde bolca ışın kılıcı savaşları ve düelloları yer almaktadır.

star-wars-serisi-ve-konusu
@medium

Star Wars Episode 2: Attack of the Clones (Kolonların Saldırısı – 2002)

Bu devam filminde ise çokça Darth Vader bölümü bulunmaktadır. Darth Vader hayranlarının en sevdiği film olmuştur. Diğer yandan film içerisinde Darth Vader’in geçmişi ve annesiyle olan üzücü ayrılışı yer almaktadır. Ayrıca Cumhuriyet’in temellerini oluşturan kolon ordusu da filmde yer almaktadır.

@disneyplus

Star Wars Episode 3 : Revenge of the Sith /Sith’in İntikamı – 2005)

Film içerisinde genç Anakin’in karanlık tarafa geçişi ve hayatının geri kalan kısmını Darth Vader olarak devam ettirdiği yer almaktadır. Ayrıca Cumhuriyet yıkılıyor ve Star Wars evreninde karanlık döneme geçiş yapılıyor.

Star Wars Episode 6: Return of the Jedi ( Jedi’nin Dönüşü – 1983)

Star Wars hikayesinin geçmişine hakim olan kişilerin keyifle izledikleri devam filmi olmuştur. Film içerisinde seyirci Luke’un babasının Darth Vader olduğunu öğrenmektedir. Prenses Leia ve Han Solo İkinci Ölüm Yıldızı’nı yok etme planları yapmaktadır.

@kahramangiller

Star Wars Episode 7: The Force Awakens (Güç Uyanıyor – 2015) – Star Wars Serisi ve Konusu

Disney yapımı ilk Star Wars filmidir. Cumhuriyet yeniden alevlenmeye başlamaktadır. İmparatorluk’un küllerinden doğan Birinci Düzen arasında başlayan çatışmada Rey isimli genç bir kız Güç’ü keşfetmek ister.

star-wars-serisi-ve-konusu
@LinkedIn

Star Wars Episode 8: The Last Jedi (2017)

Rey Güç hakkında eğitim almak için Luke Skywalker’a ulaşıyor. Bu esnada Birinci Düzen’in sıkıştırdığı Cumhuriyet’in tek umudu Rey ve Luke’tur.

@gundemhaber

Star Wars Episode 9: The Rise of Skywalker (Skywalker’ın Yükselişi – 2019)

Güç’ü kontrol etmeye başlayan Rey isyancılara liderlik yapmaya başlamaktadır. Ancak Birinci Düzene karşı savaş çıkartan isyancılar Star Wars evreninin en büyük savaşlarından birini başlatmaktadır.

Ayrıca Star Wars serisine ait 2 adet yan hikaye filmleri almaktadır. Bu filmler Solo(Bir Star Wars Hikayesi) ve The Mandalorian’dır.

star-wars-serisi-ve-konusu
@beyazperde

Star Wars: Solo (2018) – Star Wars Serisi ve Konusu

Antoloji olaran isimlendirilen yan hikaye filmlerinden biridir. Star Wars serisinin en sevilen karakterlerinden biri olan Han Solo’nun gençlik maceraları bu yan filmde yer almaktadır. Film içerisinde Solo’nun gemisi Millenium Falcon ile nasıl buluştuğunu göstermektedir. Ayrıca keyifli bir soygun filmidir.

star-wars-serisi-ve-konusu
@IMDb

Star Wars: The Mandalorian (2019)

Bu film Disney Plus’ta yayınlanmıştır. Film içerisinde Return of the Jedi filminde yaşanan olayların beş yıl sonrasını anlatmaktadır. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar