Marvel Filmleri Sıralaması 2021 – Hangi Sırayla İzlemek Gerekir?

Paylaşmayı unutmayın.

Marvel Filmleri Sıralaması 2021 – Hangi Sırayla İzlemek Gerekir? – Öncelikle Marvel filmleri izlemek istiyorsunuz ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Günümüz sinema dünyasını domine eden, büyük kitlelere seslenen filmleriyle sinematik kozmos oluşturan Marvel kronolojisi önemlidir. Bununla birlikte Marvel filmlerini kronolojik sıra gözeterek izlememiz önemlidir. Marvel filmlerini izlememiz için önerilen iki yol mevcuttur. Bununla birlikte ilki, filmleri çekilme sırasını gözeterek izlememizdir. İkincisi de marvel sinematik kozmosu içerisindeki kronolojik sırayı takip etmemizdir.

Bununla birlikte bu içerikte vizyon tarihlerini bulmanız mümkündür. Ayrıca kronolojik sırayı bulmanız mümkündür. Bu içerikte Marvel sinematik evreni’nin vakit akışını anlamayı primitif duruma ingirgedimiz halini bulacaksınız. Bunların yanı sıra WandaVision ve The Falcon and the Winter Soldier dizilerini de içerikte göreceksiniz. Ki bu dizilerin filmlerin sürekliliğini nasıl etkilediğini de bilmekteyiz. Marvel’in spesifik olarak genç izleyici kitlesinde müthiş bir etki gücü mevcuttur. Bununla birlikte bu dev firmanın dizilerle de kendisini sürdürmesi mühimdir.

Marvel Filmleri Sıralaması 2021 – Hangi Sırayla İzlemek Gerekir?

Marvel Dizileri

Öncelikle salgın süreciyle beraber 2021 yılı Marvel için dinamik olmuştur. Dizilere değinmişken, Disney’de yayınlanan Marvel dizilerinden ilk olanı WandaVision isimli prodüksüyondur. Bunun yanında yüzünü ilk başta sıradan bir komedi gibi gösterdi bu dizi. Yapımın belirlediği bazı taktikleri işaret ede ede yapmak yerine, ihtimamla öyküye yedirdiği çokça ayrıntı mevcuttur. Bununla birlikte şarap misali seneler geçtikçe pahası artan bir yapımla yüz yüze kalacağız.

marvel-filmleri-siralamasi-2021-hangi-sirayla-izlemek-gerekir
@centramic

Marvel sinematik kozmosunun hayatının sürekliliği için kilit bir durum konusunda ümitlerimiz mevcut. WandaWision sayesinde gerçekleşeceğine ilişkin ümitlerimiz büyük derecede gerçekleme sağladı. Marvel sinematik evrenine baktığımızda ayrıntılardan teki easter egg’ler olsa dahi, WandaVision bu kültüre sınıf atlattı. Şu aralar The Falcon and the Winter Soldier sürüyor ve de sona gelmek üzeredir. Ardından da haziran ayında başka bir dizi karşımıza çıkacak. Yani Loki dizisi. Ayrıca Ms Marvel ve Hawkeye adı dizilerin de bu senenin sonlarına doğru çıkması beklentilerimiz arasında.

Sonrasında film kısmına baktığımızdaysa merakla beklediğimiz iş ise Black Widow. Sonrasında da Shang-Chi ve The eternals yapımların gelmesini bekliyoruz. Bu açıdan baktığımızda da Marvel filmleri hala gelişimini sürdürmektedir.

Marvel Fimlerini Ne Şekilde, Hangi Sırayla İzlememiz Gerekir? – Marvel Filmleri Sıralaması

Öncelikle Marvel filmlerini seyrederken koca bir olay örgüsünü anlamamız gerekir. Bununla birlikte seyir doyumuna ulaşmak için kronolojik tablo belirlemeniz lazımdır. Marvel filmlerini seyretmenin iki hattı mevcuttur. Bu filmlerden ilki, Kaptan Amerika: İlk Yenilmez ile başlar. (En sağlıklı yol da budur.) Diğer hat ise, Iron Man ile başlayan filmlerdir. Ve bu filmle devam eden yani çıkış düzenlemesi vizyon zamanına göre olan sıralamadır.

WandaVision ve Falcon and the Winter Soldier dizilerini de seyretme dizelgenize eklemek istiyorsanız sıralama mühimdir. Yani bu filmleri art arda izlemeniz lazım. Ayrıca Endgame’den sonrasında ve Örümcek Adam: Evden Uzakta yapımlarından önce seyretmeniz lazım. Bunun yanında vizyona girecek iki yapım daha mevcut. Bununla birlikte bu yapımlar da 11 Haziran 2021’de yayınlacak Loki dizisidir. Diğeri de 9 Temmuz 2021’de seyredeceğimiz Black Widow filmidir. Bununla birlikte bu yapımlarla birlikte de bu listenin tekrar güncellenmesi muhtemeldir.

Bunların yanında franchise filmlerini önemli yetenek ve sanatla ilgili yetenekleri olan kişiler oluşturuyor, biliyoruz. Yani bu filmler devam filmi niteliği taşımaktalar. Fakat ruhen tekrar çevrimler bu filmler. Çağdaş film franchise’larının normali budur.

Marvel Filmlerini Sağlıklı Şekilde İzleme Sırası (Öykü Bütünlüğüne Dayanarak)

İlk olarak şunu ifade etmek gerekir ki, Marvel filmlerini çıkış tarihlerine istinaden izlemenizi fazlaca önermemekteyiz. Zira genel öyküyü daha da iyi kavramak yönüyle bakmanız gerekir. Ve bu çıkış zamanları sıralaması kronolojik olduğunu söyleyemeyiz. Zira doğru bir vakit ekseninde akıp sürmüyor. Bu nedenle de her filmdeki hadiseler üstünden öykü bütünlüğünü gözetecek biçimde karşınızda.  Ve de vakit eksenini bozmayacak şekilde liste karşınızda. MCU’nun başlangıç zamanı genel olarak 2008’de vizyonda gördüğümüz Iron Man’dir. Fakat bu film seyretmenizin lazım olduğu bir film değildir. Sonuç olarak Kronolojik biçimdeki sıraya istinaden ilk film Kaptan Amerika: İlk Yenilmez yapımıdır.

O zaman listeye göz atalım! – Marvel Filmleri Sıralaması 2021

1) Kaptan Amerika: İlk Yenilmez (2011)/IMDb:6,9

Captain America The First Avenger

Öncelikle Kaptan Amerika: İlk Yenilmez  ilk Marvel yapımı değildir. Bunun yanında Marvel Filmleri İzleme Listesinde ilk sırada olması gerekmektedir. Bu yapım 2011 yılında yapılmıştır. Bununla birlikte filmde sonraki filmlerin çoğunda göreceğimiz Captain America karakterinin öyküsünü bildirmektedir. Yapımın son kısmında olan ‘After Credit’ sahneyle beraber de ilk defa Avengers takımına ayak basıyoruz.

marvel-filmleri-siralamasi-2021-hangi-sirayla-izlemek-gerekir
@log

2) Captain Marvel (2019)/ IMBb: 6,9

Eski bir pilot olan Carol Danvers’ın , elde ettiği müthiş güçlerle beraber Captain Marvel olmasını görüyoruz. Bununla beraber iki uzaylı soyun aleyhinde Dünya’yı korumasını göreceğiz. Bunun yanında gezegenini ve beraberinde benliğini yeniden keşfeden kahramanımızın bu listedeki yeri çok mühimdir. Bununla birlikte Carol’ın Danvers karakterinin Nick Fury ile karşılaştığı yapımdır. Ayrıca Nick Fury, Captain Marvel’ın dünyaya ve genel öyküye bağlanması hususunda mühim bir yer. Son olarak 90’lı seneleri emsalsiz biçimde yaşatan yapım, geçmiş ögeleri barındırması açısından da epeyce bereketli.

3) Demir Adam (2008)/ IMDb: 7,9

Yenilmezlerin En Mühim Karakteri!

Yapımın vakit eksenindeki yeri: Yapım 2010 senesinde geçmekte.

MCU’nun miladı olacak biçimde tanımlanan bu yapımın temel karakteri olan müthiş playboy Tony Stark’tır. Ve bununla beraber bu karekteri Robert Downey Jr canlandırmaktadır. Mevcut olan bir örgüt, öncü Stark’ın yarattığı silah sistemine sahip olmak istiyor. Stark bunu tabii reddediyor. Ve bununla birlikte örgüt Stark’ı kaçırıyor. Dolayısıyla karakter buradan kaçmak istiyor ve buradan kaçmak için ikinci benliğini keşfediyor. Iron Man! Yenilmezler’in en mühim karakterlerinden birisi olan ve MCU dünyasının temelini oluşturan Demir Adam’ın ilk yapımıdır. Sonuç olarak  gördüğünüz üzere 3. Sırada bulunmaktadır.

4) Demir Adam 2 (2010)/ IMDb: 7,0

marvel-filmleri-siralamasi-2021-hangi-sirayla-izlemek-gerekir
@pinterest

 Iron Man yüzünü gizleyemeyen Tony Stark bunun oluşturacağı tesirlerle mücadele etmeye çalışıyor. Bununla birlikte ABD hükümeti bu emsalsiz teknolojiyi kendi yanında hissetmek istiyor. Bu filmin öykü bütünlüğü yönünden en mühim kısmı Black Widow ve War Machine ile karşılaştırması. Ayrıca Tony Stark karakter analizini anlamız da çok mühim. Çünkü öykünün ilerleyen yerlerinde Tony Stark merkezinde ilerleyen çokça döngü mevcut.

5) The Incredible Hulk(2008)/ IMDb: 6,7

 Öncelikle Marvel’in hangi filmi kalitesiz diye düşünmeniz mümkün. Ama bunu düşünmemizin hemen arkasından bu filmin gelmesi tuhaf oldu. Bununla birlikte bunu dememizin nedeniyse, bütün filmlerin arasında en az sevilen film olması olasılığıdır. Bu yüzden bu filmde, Bruce Banner’ın Hulk’a dönüşümünü konusu mevcuttur.

6) Thor (2011) IMDb: 7.0

Avenger’ın en sağlam kahramanını işleyen bir yapımdır bu yapım. Bununla birlikte Odin ve çocukları Thor ile Loki arasında yaşanan bir öyküyü görmekteyiz. Ayrıca öykünün sonunda artık bir daha devamının olmayacağını hissediyoruz. Fakat sonraki fimleri görmekteyiz…

7) Yenilmezler(2012/ IMDb: 8,0

En Trend Yapım!Marvel Filmleri Sıralaması

Marvel Sinematik Evreni’nin en trend ve çokça sevilen yapım serisinde sıra. Bunun yanında bu yapımda bütün kahramanlar toplanmakta. Diğer filmlerde bizleri güzel şeylerin umuduyla bağlayan ve de bütün bunların temellerini atan yapımdır.

8) Demir Adam 3 (2013)/ IMDb: 7,2

Yine muhteşem bir yapım serisine ulaştık. Iron Man 3’den sonra başka bir Iron Man yapımı görmemiz mümkün olmayacak. Ancak Infınity Saga’da bulunan çoğu yapımda Iron Man olacak. Bununla birlikte ek olarak bütün yapımlarda da çok mühim rolleri bulunmakta sadece. Yani sadece kendi filmi mevcut değil. Yani bu filmde de Tony ve Pepper arasında gelişen bir öyküyü izliyoruz.

@wall.alpha

9) Thor: Karanlık Dünya (2013)/ IMDb: 6,9

Thor serisinin ikinci yapımıdır. Loki’nin evrenimize musallat olmasıyla olaylar gelişir. Evrenin istilasının ardından kahraman Asgard’a tekrar dönüyor. Ancak Kara Elfler güncel problem olmaya başlamıştır. Bununla birlikte Thor’un istirahat etmesi için çokça vakti bulunmamaktadır. En nihayetinde Kara Elfler geri gelirler. Öykünün en sonunda Aether’i aramakta olduklarını buluyoruz.

10) Kaptan Amerika: Kış Askeri (2014)/ IMDb: 7,7

Kaptan Amerika’nın, Shield için çalıştığını biliyoruz. Ayrıca bu filmde Kaptan Amerika Bucky’i bu filmde tekrar görmektedir. Ek olarak bu yapım, Falcon’u da biz izleyicilerle tanıştırıyor. Genel olarak öyküde mühim yeri bulunan yapımlardan diğeridir.

11) Galaksinin Koruyucuları (2014)/ IMDb: 8,0

marvel-filmleri-siralamasi-2021-hangi-sirayla-izlemek-gerekir
@filmmodu

Avengers Filmlerinden Sonra Sevilen Diğer Film!Marvel Filmleri Sıralaması

Bir-çok değerlendirmeye bakmamız gerekirse bu seri Avengers yapımlarından sonra en sevilen yapımdır. Sonuç olarak yapım, hapishanede firar eden insanların bu dönemdeki çektikleri güçlükleri anlatıyor. Yönetmen olarak da James Gunn’ı görmekteyiz.

12) Galaksinin Koruyucuları 2 (2017/ IMDb: 7,6

İlk yapımdan sonra müthiş bir ivme yakalayan Marvel tabii ikinci yapım için karar verdi. Infınıty Saga öyküsünde çokça rol alan insanları görüyoruz. Bununla birlikte Avengers’a göre bu ekibin daha eğlenceli olduğunu düşünenler mevcut.

@wall.alpha

13) Yenilmezler: Ultron Çağı (2015)/ IMDb: 7,3

Avengers bu yapımla daha da büyüyor. Bununla birlikte bir de kaybı oluyor. ‘Infinity Stones’ kavramını bu yapımda biraz daha anlamak mümkün. Sonuç olarak klasik türde güzel bir Marvel yapımı dememiz doğru olur.

14) Ant-Man (1015)/ IMDb: 7,3

Aslına baktığımızda Ant-Man IMDb gazabına uğramış kaliteli bir filmdir. Bununla birlikte filmi incelediğimizde Scott Lang isminde olan babanı kahramana metamorfoz sürecini görüyoruz.

15) Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (2016) | IMDb: 7,8

Marvel Filmleri Arasında Kesinlikle İzlenmesi Gereken Film!

Captain America: Civil War

Öncelikle bu yapıt Age of Ultron’dan kısa bir zaman aralığından sonra gerçekleşmekte. Bununla birlikte bundan önceki iki Avengers filminde kasti olmasa da  binlerce suçsuz sivil öldü. Bu yüzden Kaptan Amerika önceki filmlerden hareketle hükümetle işbirliğinin güvenli olmadığını düşünmekte. O zaman aralığında evrende olmayan Thor ve Hulk haricindekiler bir taraf olmuş durumda. Bununla birlikte kahramanlar da amansız bir mücadele içindelerdir. Marvel filmleri arasında kesinlikle izlenmesi gereken filmlerin başında gelmektedir.

marvel-filmleri-siralamasi-2021-hangi-sirayla-izlemek-gerekir
@duvar-kagitlarin

16) Örümcek-Adam: Eve Dönüş (2017) | IMDb: 7,8

Hikaye Kopukluğu Olmaması İçin İzlenmesi Gereken Film!

Spider-Man: Homecoming

Öncelikle Civil War’daki gelişmelerden sonra Örümcek Adam Peter Parker Avengers ekibinin bir parçası olmak ister. Bununla birlikte kötü adamlara silah satan Vulture adındaki adama karşı savaş açar. Iron Man bu savaştan habersiz olduğu için Örümcek Adam’a kızar. Ama dayanamayıp onu da ekibin bir parçası yapar. Bunun yanında bu yapıt, hikayede kopukluk olmaması adına izlenmesi gereken bir filmdir.

17) Doctor Strange (2016) | IMDb: 7,5

Öncelikle Doctor Strange 2016 yılında geçmekte. Üst düzey başarılı ünlü cerrah Steven Strange bir trafik kazası gerçekleştirir. Ve bu kazada ellerinde hasar meydana gelir. Bununla birlikte el titremesi oluştuğu için cerrahlık görevini icra edemez. Bu yüzden buna çözüm olması adına mistik şehir olan Kamar-Taj’a gider. Bununla birlikte olaylar gelişmeye başlar ve olaylar gelişir. Bu yapıt hikayenin son kısmı için önem arz etmekte. O yüzden atlanmaması gereken izlenmesi gereken bir yapıt.

marvel-filmleri-siralamasi-2021-hangi-sirayla-izlemek-gerekir
@wallpapersden

18) Black Panther (2018)

Öncelikle ana kahramanımız T’Challa’nın babası ölür. Bununla birlikte teknolojik olarak gelişmiş Afrika ülkesi olan Wakanda’nın yeni yöneticisi olur. Kuzeni Killmonger uzun bir aradan sonra ortaya çıkar ve taht için düelloya davet eder. Bunun yanında Killmonger özel bir karışım içerek Black Panther’e dönüşüm gerçekleştirmektedir. Ve bu ikili arasında görkemli bir mücadele sergilenmektedir. Sonuç olarak filmi hikayenin bütünlüğü açısından izlememiz gerekmektedir.

19) Thor: Ragnarok (2017) | IMDb: 7,9

Odin çocukları Thor ve Loki’ye iyi niyetli olmayan kardeşleri Hela’nın Asgard’a gittiğini haber eder. Bununla birlikte Hela’nın niyeti kıyameti yaşatmaktır. Bunun yanında Hela Thor’un çekicini karşılaştıklarında yok eder. Daha sonra Valkyrie Thor’u yakalar ve onu satar. Satmasındaki amaç ise iyi bir savaşçı olacağını düşünmesidir. Ve daha sonra yaşanan olaylardan sonra diğer kahramanlar Hela’ya karşı birleşir. Bunun yanında film doğrudan hikayenin bütünlüğü için çok önemli bir yapıt değildir. Ama eğlencesi ve macerasıyla izlenmesi gereken bir yapıttır.

20) Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2018) | IMDb: 8,4

Hikayenin Bütünlüğü İçin Önemli Yapıt!Marvel Filmleri Sıralaması

Avengers: Infinity War

Öncelikle Marvel’in en güçlü kötü karakterlerinden birisinin Thanos olduğunu söylememiz mümkün. Bunun yanında Thanos nüfusun fazla olduğunu düşünerek evrenin yarısını yok etmek istemektedir. Bunu gerçekleştirmesi ise evrendeki tüm yaşayışı kontrol etmeye yarayan 6 tane Sonsuzluk Taşıdır. Bu yüzden Thanos bu taşları elde etmek istemektedir. Bununla birlikte ekibimizin taşları koruması gerekmektedir. Ama Thanos her taşı elde ettikten sonra daha da güçlenmektedir. Sonuç olarak bu yapıta hikayenin bütünlüğü açısından çok önemli bir konumdadır dememiz mümkün.

marvel-filmleri-siralamasi-2021-hangi-sirayla-izlemek-gerekir
@wall.alpha

21) Ant-Man ve Wasp (2018) | IMDb: 7,0

Öncelikle Ant Man’in ,Civil War filmindeki gelişmelerden sonra ev hapsine mahkum olur. Bununla birlikte Dr.Hank Pym ve kızı kapısını çalmaktadır. Bunun yanında Hank’ın eşi Janet kuantum dıyarında esir olur. Kahramanımız Ant Man ise hem kendi geçmişi için  hem de  Janet’i kurtarmak için harekete geçer. Sonuç olarak Infinity War ve Endgame arasındaki köprü için izlenmesi gereken bir yapıt.

22) Avengers: Endgame (2019) | IMDb: 8,4

Öncelikle Infinity War’daki gelişmelerden sonra nüfusun yarısı yok olmuştur. Bunun yanında insanlık bu sonuçla baş etmeye çalışmaktadır. Tam da umutlar tükenmişken Ant man ortaya çıkar. Teknolojik bir alet kullanarak  insanları kurtarma umudu yeşermiştir. Bununla birlikte ekip bu ihtimal üzerine yeniden bir araya gelir ve  değerlendirme yapar. Görevleri ise geçmişe giderek Sonsuzluk Taşlarını ele geçirmek. Bu sayede amaç yarısı kaybolan nüfüsu yeniden getirmek. Sonuç olarak bu yapıtı büyük  hikayenin sonu diye değerlendirmemiz mümkün.

23) Örümcek-Adam: Evden Uzakta (2019) | IMDb: 7,5

Spider-Man: Far from Home

Öncelikle Endgame’den sonra Marvel yeni bir döneme girmekte. Bu yapıt da bu dönemin ilk eseri. Bunun yanında Peter Parker Endgamede olan gelişmelerden sonra kendine gelmeye çalışmaktadır. Bununla birlikte Parker okul gezi sırasında Nick Fury ile denk gelir. Ve bu denk gelmeden sonra düşmanıyla maceralar yaşayacaktır.

Marvel Yapımları (Yapımların Çıkış Tarihine Göre Yaptığımız Sıralama)

Öncelikle Marvel yapımlarını vizyon tarihini göz önüne alarak seyretmek istiyorsanız 2008 Iron ile başlayın. Ayrıca 2019’da Avengers: Endgame ve Spider-Man: Evden Uzakta ile sonlanan listeye göz atmanız doğrudur. Ayrıca bu filmleri ilk defa izlemiyorsanız nostalji amacıyla bu dizelge ölçütüyle seyretmek bizlere keyif verir. Bunun yanında bu sıralamayı göz önünde bulundurmanın en mühim katkısı şudur:

Marvel’in teknolojik ve yaratıcı anlamda yükselişine eşlik etmiş olmanızdır.

marvel-filmleri-siralamasi-2021-hangi-sirayla-izlemek-gerekir
@pinterest

Marvel Filmleri Sıralaması

İlk Sıra

  • Iron Man (2008)
  • The Incredible Hulk (2008)
  • Iron Man 2 (2010)
  • Thor (2011)
  • Captain America: The First Avenger (2011)
  • Marvel’s The Avengers (2012)

İkinci Sıra:

  • Iron Man 3 (2013)
  • Thor: THe Dark World(2013)
  • Captain America: The Winter Soldier (2014)
  • Guardians of the Galaxy(2014)
  • Avangers: Age of Ultron (2015)
  • Ant- Man(2015)

Üçüncü Sıra:

  • Captain America :Civil War (2016)
  • Doctor Strange  (2016)
  • Guardians of the Galaxy Vol.2 (2017)
  • Spider-Man: Homecoming (2017)
  • Thor: Ragnarok (2017)
  • Black panther (2018)
  • Avengers: Infinity War (2018)
  • Spider-Man: Far From Home (2019)

Dördüncü Sıra:

  • WandaVision (Dizi)
  • The Falcon and the Winter Soldier (Dizi)
  • Loki (Dizi-11 Haziran 2021)
  • Black Widow (9 Temmuz 2021)
  • Shang-Chi ve 10 Yüzük Efsanesi ( 3 Eylül 2021)
  • The Eternals(5 Kasım 2021)
  • Ms. Marvel (Dizi-2021 Sonları)
  • Spider- Man: No Way Home( 17 Aralık 2021)
  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness(25 Mart 2022)
  • Thor: Love and Thunder (6 Mayıs 2022)
  • Black Panther 2 (8 Temmuz 2022)
  • Captain Marvel 2 (11 Kasım 2022)
  • Marvel Sinematik Evreni’nin İktikbali
  • Ant-Man and the Wasp Quantumania (2022)
  • Lade (2022 Sonları)
  • Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2022 sonu ya da 2023)
  • Fantastic Four (2023)
  • Hawkeye (Dizi- Tarih net değil)
  • She-Hulk (Dizi- Tarih net değil)
  • Moon Knight (Dizi-Tarih Net Değil)
  • Secret Invasion (Dizi- tarih net değil)
  • Ironheart (Dizi- tarih net değil)
  • Armor Wars (Dizi- tarih net değil)
  • Wakanda Series (Dizi-Tarih net değil)

IMDb Puanına Göre En İyi Marvel Fimleri

Aslında bu konu çok öznel bir durum fakat kullanmamız gereken ölçüt de IMDb’dir. Bununla birlikte biz de buna uyarak IMDb puanına göre bir liste hazırladık. Ayrıca bir şeyi belirtmekte fayda vardır o da şudur ki izleme sırası bu değildir.

  • 1) Avengers: Infinity War (2018)-IMDb:8,4
  • 2) Avengers: Endgame (2019)- IMDb:8,4
  • 3) The Avengers (2012)- IMDb:8,0
  • 4) Guardians of the Galaxy (2014)-IMDb:8,0
  • 5) Iron Man (2008)- IMDb:7,9
  • 6) Thor: Ragnorok (2017)- IMDb:7,9
  • 7) Captain America: Civil War (2016)- IMDb:7,8
  • 8) Captain America: The Winter Soldier (2014)- IMDb: 7,7
  • 9) Guardians of the Galaxy Vol.2 (2017)-IMDb: 7,6
  • 10) Spider-Man:Homecoming (2017)- IMDb:7,4
  • 11) Doctor Strange (2016)-IMDb:7,5
  • 12) Spider-Man: Homecoming (2017)-IMDb: 7,4
  • 13) Black Panther (2018)-IMDb:7,3
  • 14) Avengers: Age of Ultron(2015)-IMDb:7,3
  • 15) Ant-Man(2015)-IMDb:7,3
  • 16) Iron Man 3 (2013)-IMDb:7,1
  • 17) Ant-Man and the Wasp (2018)-IMDb:7,0
  • 18) Thor (2012)-IMDb:7,0
  • 19) Iron Man 2 (2010)-IMDb:7,0
  • 20) Captain America: The First Avenger (2011)-IMDb: 6,9
  • 21) Thor: The Dark World (2013)-IMDb:6,9
  • 22) Captain MArvel(2019)-IMDb:6,9
  • 23) The Incredible Hulk (2018)-IMDb:6,7                           

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar