Sanal Etkinliklerde Kalıcı Bağlantılar Oluşturmanın 5 Yolu

Sanal Etkinliğinizde Kalıcı Bağlantılar Oluşturmanın 5 Yolu

Paylaşmayı unutmayın.

Sanal Etkinliklerde Kalıcı Bağlantılar Oluşturmanın 5 Yolu – Ağ kurma, etkinliklerin çoğu için ana çekim noktalarından biridir. Aynı zamanda katılımcılar için kalıcı anılar oluşturan bir öğedir.

Katılımcılar zamanla bir etkinlikte katıldıkları oturumların belirli ayrıntılarını unutabilirler. Ancak kurdukları bağlantıları ve kurmaya başladıkları ilişkileri beslemeye devam ederler.

Bu nedenle, etkinlik organizatörleri sanal etkinlikleri planlarken ağ oluşturmayı en önemli öncelik haline getirmelidir.

Sanal Etkinliklerde Kalıcı Bağlantılar Oluşturmak

Sanal Etkinliklerde Kalıcı Bağlantılar Oluşturmak
Photo by Anna Shvets on Pexels

Geleneksel ağ kurma, insanların birbirlerini yüz yüze görebildiği ve öğle yemeği için buluştuğu yüz yüze etkinliklerde gerçekleşir. Ancak, iyi planlandığında sanal etkinlikler de kalıcı profesyonel ilişkilerle sonuçlanabilecek gerçek insan etkileşimleri için bir platform sağlar.

Sanal etkinlik ağı, mesafe ve seyahat engelleri olmadan daha fazla insanı bir araya getirme potansiyeline sahiptir.

Katılımcıları sanal etkinliğinizde ilgi çekici bir ağ oluşturma deneyimine hazırlamak için göz önünde bulundurmanız gereken bazı ipuçları:

  • Kullanıcı profilleri ve dizini oluşturun,
  • Ara oturumlar oluşturun,
  • Tartışma forumları oluşturun,
  • Eğlenceli aktiviteler ve oyunlar oluşturun,
  • Sponsorluk ve sergi yoluyla ağ kurmayı kolaylaştırın.

Temel anlamda inceleyeceğimiz başlıkları sıraladık. Şimdi de bu beş başlığı daha detaylı inceleyelim.

Sanal Etkinliklerde Kalıcı Bağlantılar Oluşturmanın 5 Yolu

1- Kullanıcı Profilleri ve Dizini Oluşturun

Kullanıcı Profilleri ve Dizini Oluşturmak
Photo by cottonbro on Pexels

Etkili ağ oluşturma, sanal etkinlik platformunda kimin kim olduğu bilgisiyle başlar. Her katılımcının; adı, vesikası, iş unvanı, profesyonel sektörü ve ilgi alanları gibi kişisel bilgilerinin görüntülenebildiği bir platformda benzersiz bir profili olmalıdır.

Bu profilleri oluşturmak için kayıt işlemi sırasında toplanan bilgileri kullanabilirsiniz. Ek olarak, katılımcıların güncelleme yapmalarına ve platform yayınlandığında kişisel profillerini oluşturmalarına izin vermelisiniz.

Ayrıca; her profil sayfasına bağlantılar içeren, platformdaki tüm katılımcı profillerinin yer aldığı bir dizin oluşturun. Bu, katılımcıların etkinlik faaliyetleri sırasında bağlantıları aramalarına ve kişilerin bilgilerini görüntülemelerine olanak tanıyacaktır.

Dizinde; mesajlaşma, toplantı planlama, birebir görüntülü görüşmeler ve grup sohbetleri gibi etkileşimli araçları etkinleştirerek ağ kurmayı teşvik edin.

Ayrıca, katılımcıların kendi profillerinden sosyal medya sayfalarına bağlanmalarına izin verin. Böylece, her bir kişinin geçmiş ve gelecekteki bağlantılarına ulaşarak daha geniş bir ağ oluşmasına imkan sağlarsınız. Bu rotayı bir etkinlik uygulaması/web sitesi aracılığıyla sağlayabilirsiniz. Bu noktada da, profillerin mobil uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Çünkü sosyal medya etkileşimlerinin çoğu mobil cihazlarda gerçekleşiyor.

2- Ara Oturumlar Oluşturun

Sanal Etkinliklerde Kalıcı Bağlantılar Oluşturmanın 5 Yolu
Photo by Marc Thele on Pixabay

Ara odaları, katılımcıların işbirliği ve beyin fırtınası yapmak, ağ oluşturmak veya ortak ilgi alanlarını tartışmak üzere; küçük gruplar halinde bir araya gelmeleri için oluşturulmuş video toplantı odalarıdır. Ara odaları, etkinlik deneyimini her katılımcıya yaşatmayı hedefler. Ayrıca, onları aktif olarak katılmaya teşvik eder.

Etkinlik hedef kitlenizle ilgili, önceden seçilmiş ilgi alanlarına göre ara grupları oluşturun. Katılımcıları ara odalarına otomatik olarak atayabilirsiniz. Yahut, ortak ilgi alanlarına göre katılacak odaları seçmelerine izin verebilirsiniz.

Bu ara grupların her birindeki katılımcı sayısını birkaç kişiyle sınırlandırın. Böylece herkes devam eden tartışmalara katkıda bulunabilir. Ek olarak, ara oturumu başladığında, odadaki herkesin kendini tanıtmasına izin verin.

3- Tartışma Forumları Oluşturun

Belirli konulara, sorulara ve ortak ilgi alanlarına göre halka açık ve kapalı tartışma forumları oluşturun. İnsanlar belirli konularda fikirlerini, bilgilerini ve uzmanlıklarını paylaştıklarında, topluluk etkileşimlerini ve ağ oluşturma fırsatlarını artıracaklardır. Sonuç olarak, diğerleri de yanıt vermeye ve katılım fırsatından en iyi şekilde yararlanmaya istekli hissedeceklerdir.

Forumlarda sağlam tartışmaları kolaylaştırmak için; katılımcılarınızı soruları, zorlukları ve görüşlerini paylaşmaya teşvik edin. Ardından, çeşitli kişiler arasında devam eden konuşmaları teşvik ederek diğer katılımcıları yanıt vermeye davet edin. Katılımcıların birden fazla foruma katılmalarına izin vermek; onlara deneyimlerini birden fazla rol ve deneyimle paylaşma şansı verir.

4- Eğlenceli Aktiviteler ve Oyunlar Oluşturun

Oyunlar gibi eğlenceli aktiviteler, izleyicilerinizin dikkatini çekmenin en etkili yollarından biridir. Ağ kurma fırsatından yararlanabilmeleri için ekiplere, işbirliği gerektiren aktiviteler oluşturun. Sanal etkinlik platformunuzda sunulan dizine bağlı olarak, oyun ekipleri oluşturabilir ve tamamlamaları için belirli görevler atayabilirsiniz.

Daha fazla katılımı teşvik etmek için, sanal rozetler ve hatta etkinlik ürünleri sunabilirsiniz. Sunduğunuz teşviklerden faydalanabilmeleri için, faaliyetlerin ve oyunların ayrılan süre içinde tamamlanması gerektiğini vurgulayın. Herkesin katılabilmesi için yeterince basit ama aynı zamanda bir yarışma olarak nitelendirilmesi biraz zor olmalıdır.

Bu tür etkinlikler, katılımcılar arasında daha eğlenceli ve bağ kuran deneyimler yaratacaktır.

5- Sponsorluk ve Sergi Yoluyla Ağ Kurmayı Kolaylaştırın

Ağ kurmak - networking
Photo by cottonbro on Pexels

Bu tür etkinlikler, katılımcıların yeni işletmeler bulmasını sağlar. Ek olarak, benzer sektörlerdeki profesyonellerle tanışmasını ve yeni heyecan verici çözümler bulmalarını da sağlar.

Katılımcılarınızın yararlı bulacağı ürün ve hizmetler sunan tedarikçileri, çözüm sağlayıcıları ve profesyonelleri getirmeyi deneyin. Ayrıca bu profesyonellerden ve sponsorlardan bazılarını etkinlik konuşmacısı olarak planlayabilirsiniz. Bu, katılımcıları daha fazla tartışma için sponsorlar tarafından kurulan mevcut sanal kabinleri ziyaret etmeye motive eden ilk ilgiyi yaratır.

Katılımcıların etkinlik sponsorlarınızla bire bir bağlantı kurmasına izin vermek için özel görüntülü sohbetler gibi etkileşimli araçları kullanabilirsiniz. Bekleme sürelerinden kaçınmak için katılımcıların etkinlik öncesinde veya sırasında sponsorlarla toplantıları önceden planlamasına izin verin. 

Katılımcıların sanal etkinlik ağından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak adına; sosyal medya linklerinin platformdaki profillerinde görünmesini isteyin. Bu, katılımcıların sosyal medyadaki yeni bağlantılarını takip etmelerini, onlar hakkında daha fazla bilgi edinmelerini ve yeni kurulan profesyonel ilişkileri sürdürmelerini kolaylaştıracaktır.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar