Reddit Yeni Finansman Turu ile Şimdi 10 Milyar Dolar Değerinde

Reddit Yeni Finansman Turu ile Şimdi 10 Milyar Dolar Değerinde

Paylaşmayı unutmayın.

Reddit Yeni Finansman Turu ile Şimdi 10 Milyar Dolar Değerinde – Reddit, değerlemesini 10 milyar dolara çıkaracak ve genel gelişiminin bir sonraki aşamasını dört gözle beklerken ihtiyaç duyduğu sermayeyi sağlayacak yeni bir finansman turu bildirdi.

Reddit‘in açıkladığı gibi:

“Reddit’i ve işimizi büyütmek için; uluslararası alanda genişlemek, topluluğu teşvik etmek için yeni yollar geliştirmeye odaklanıyoruz. Bu amaçla, reklamcılık tekliflerimizi ve yeteneklerimizi güçlendirmek dahil olmak üzere stratejik yatırımlar yapıyoruz. Tüm cephelerde büyük ilerleme kaydettik. İlk finans direktörümüzü işe almaktan ve kapsamlı bir finans işlevi oluşturmaktan; Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve daha fazla ülkede uluslararası ölçekte genişlemeye kadar.”

Reddit Yeni Finansman Turu ile Şimdi 10 Milyar Dolar Değerinde

Reddit Yeni Finansman Turu ile Şimdi 10 Milyar Dolar Değerinde
Photo by Kevin Phillips on Pixabay

Değerleme, platformun yükselen potansiyelinin altını çiziyor. Ancak bu açıdan diğer sosyal uygulamaların önemli ölçüde gerisinde kalıyor. Örneğin Twitter’ın piyasa değeri 52 milyar dolar, Snapchat ise 118 milyar dolar. Bu nedenle, değerleme muhtemelen daha geniş dijital reklam alanındaki platformun mevcut durumunu yansıtıyor. Ancak Reddit’in belirttiği gibi, zaman içinde potansiyelini artırmak için çalışıyor.

Üstelik bu çabalar işe yarıyor. Reddit ayrıca, bu yıl 2020’nin aynı dönemine göre %192’lik bir artışı temsil eden ilk 100 milyon dolarlık reklam geliri çeyreğini kaydettiğini de belirtiyor.

“Ayrıca ürünlerimize yatırım yapıyoruz ve Reddit deneyimini toplulukların video ve ses yoluyla bağlantı kurması için yeni yollar içerecek şekilde çeşitlendiriyoruz.”

Gerçekten de Reddit, alt dizinler içindeki ses odalarını kolaylaştırmak için Reddit Talk’un lansmanı ile bu yılın başlarında Clubhouse liderliğindeki sesli sosyal trendden yararlanmaya çalışırken; aynı zamanda RPAN girişimi aracılığıyla canlı yayın denemelerini sürdürüyor. Reddit, geçen yıl Nisan ayında etkileşimi kolaylaştırmak için metin tabanlı bir topluluk sohbet seçeneği de ekledi.

Reddit’in Yeni Finansman Turu

Reddit'in Yeni Finansman Turu
Photo by Scott Graham on Unsplash

Ancak, iş açısından bakıldığında uygulamanın ana odak noktası; daha tartışmalı unsurları kolaylaştırdığına dair önceki algıları ortadan kaldırmak amacıyla platformunu temizlemek olmuştur.

Bu cephedeki en büyük hamle, geçtiğimiz Haziran ayında nefret söylemiyle ilgili kurallarının gözden geçirilmesi ve bunun sonucunda binlerce alt dizinin kaldırılması oldu. Bu, en azından kısmen, Black Lives Matter hareketinin daha geniş tartışmasının ve sosyal platformların nefret söylemini güçlendirmede oynadığı rolün bir parçası olarak geldi.

Bunun yararı, Reddit’in bu daha sorunlu topluluklardan bazılarına daha iyi hitap etmesini sağlamasıdır. Bu, o zamandan beri reklam veren güveninin artmasını kolaylaştırırken; Reddit ayrıca reklam yerleştirme endişelerini gidermek için daha spesifik hedefleme ve hariç tutma araçları sağlamaya çalışıyor.  

Açıkça, Reddit’in artan reklam geliri alımına dayanarak; bu çabalar, kullanımı bir dereceye kadar etkilemiş gibi görünseler bile işe yarıyor. Aralık ayında, platform 52 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip olduğunu bildirdi.

Reddit Yeni Finansman Turu ile Şimdi 10 Milyar Dolar Değerinde
Photo by Steve Buissinne on Pixabay

Aralık 2019’da, alt dizin iptalini yürürlüğe koymadan önce; platform 422 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu bildirmişti. Bu iki rakam doğrudan karşılaştırılabilir olmasa da; toplam kitle erişiminde en azından bir miktar düşüş olduğu görülüyor.

Ancak Reddit ayrıca uygulama içi etkileşimde yıllık bazda %44’lük bir artış da bildirmişti. Yani daha az insan kullanıyor olsa bile; genel olarak, aktif olanlar giderek artıyor. Bununla birlikte, platformun daha geniş kapsamlı temizleme çabaları; onu doğru yöne yönlendirmeye ve reklam verenlerin ilgisini çekmeye yardımcı oluyor gibi görünüyor. Reddit, bu DAU rakamını 2021’de tekrar büyütebilirse; bu daha fazla reklam geliri çekmesine ve iş hedeflerini daha ileriye taşımasına yardımcı olacaktır.

Reddit Radarınızda Yer Almalı mı?

Reddit Yeni Finansman Turu ile Şimdi 10 Milyar Dolar Değerinde
Photo by Austin Distel on Unsplash

Reddit, potansiyel bir reklam yerleştirme seçeneği olarak radarınızda olmalı mı? Kesinlikle bir göz atmaya değer.

Hemen hemen her ilgi alanı için bir alt dizin var. Üstelik her birinin çevresinde son derece ilgili topluluklar var. Böylelikle hedef kitlenize yeni bir yol sağlayabilirler. Ya da en azından, araştırma ve temel eğilimleri anlamanız için size başka bir yol sağlayabilirler.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar