Pizza Hut Pizza Savaşlarında Rakiplerine Göre Neden Geride Kaldı?

Pizza-Hut

Paylaşmayı unutmayın.

Pizza Hut Pizza Savaşlarında Rakiplerine Göre Neden Geride Kaldı? – Pizza Hut, 1958 yılında kurulmuş olan, dünyanın ilk zincir restoranlarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Restoran, oldukça büyük bir zincir olmasının ve çok sayıda şubeye sahip olmasının yanı sıra Amerikan yemek kültüründe de göz ardı edilmeyecek bir yere sahiptir. Amerikan yemek kültürüne, akşam pizza yemenin adresi olarak geçmiştir.

Pizza Hut

Pizza Hut Pizza Savaşlarında Rakiplerine Göre Neden Geride Kaldı?

Pizza Hut Rakipleri Kimler?

Pizzacılık sektörüne baktığımız zaman, sektörün genel olarak birkaç uluslararası zincir firmalar tarafından yönetilmekte olduğunu görmekteyiz. Elbette küçük restoranlarda bulunuyor fakat tüketici tercihleri genel olarak zincir restoranlardan yana oluyor. 100 farklı ülkede hizmet vermekte olan Pizza Hut, yaklaşık 15.600 adet şubeye sahip. Bu sayede sektörün en geniş ağa sahip firması haline geliyor. Rakiplerine baktığımız zaman Papa John’s, Domino’s ve Little Caesars gibi yine oldukça geniş restoranların olduğunu görmekteyiz. Peki ne oldu da en güçlü haldeyken geride kalmaya başladı?

Hut Neden Geride Kaldı?

Çağımızın en önemli özelliklerinden birisi de değişim ve sürekli devam eden gelişimdir. Bu değişim ve gelişimlere ayak uyduramayan işletmeler ise zamanla güçlerini kaybetmekteler. Pizza Hut’ta bu değişime ayak uyduramayanlardan. Klasik konseptten asla vazgeçmeyen ve aynı şekilde yoluna devam eden firma, rakiplerinin yenilikçi hareketlerine bir cevap veremedi. 60 yıllık bir maziye sahip olan firma, her geçen gün daha da gücünü kaybetmeye devam ediyor. 2017 yılına kadar pizzacılık sektörünün her alanda lideri olan firmayken, 2017’de bu unvanını kaybetti. Yeni müşteriler kazanmak adına sürekli yeni ürünler sunan rakiplerinin karşısında direnemedi. Böylelikle, 2017 yılında dünyanın en fazla satış yapan pizzacısı unvanını Domino’sa bıraktı. Son olarak, Pizza Hut’ın ABD’deki en büyük franchise şirketi olan NPC’nin1 milyar dolarlık borcunu ödeyemediği için iflas ilan etmesi ile birlikte restoranın hızla kan kaybetmeye devam etmesi gözler önüne serilmiş oldu.

Ülkemizde bir çok pizza üretici, dağıtıcısı yer alıyor. Bazen bilinen markalar dışında butik pizzacılar da oldukça iyi hizmet vermektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar