Eski Otomobillerdeki Ön Banko Koltuklar Zamanla Neden Yok Oldu?

koltuk

Paylaşmayı unutmayın.

Eski Otomobillerdeki Ön Banko Koltuklar Zamanla Neden Yok Oldu? – Eski Amerikan arabaların özelliklerine bakıldığında şık bir tasarım, dev motorlar, abartılı görsellikler ve ön kısımda bulunan banko koltuklar yer alırdı. Ancak bugün otomobil tasarımı gerçekleştiren firmalar hiçbir zaman bu tarz banko koltukları ve gösterişli tasarımları tercih etmemeye başladı. Eski tasarımlardaki bu tarz koltuklar birçok kişinin en sevdiği özellikler arasında yer alıyor. En çok merak edilen konular arasında da bu tasarımın neden ortadan kalktığı bulunuyor. 

Eski Otomobillerdeki Ön Banko Koltuklar Zamanla Neden Yok Oldu?

Otomobil Tasarımlarında Ön Banko Koltuklar

Bir zamanlar bilhassa Amerikalı arabalarında görülen ön koltuk banko tasarımı otomobil kullanımını ve yolculuğunu daha zevkli bir hale getiriyordu. Araçla yolculuk ederken kardeşlerin, arkadaşları ve ailenin yan yana seyahat edebilmesi ve daha geniş bir kullanım alanı bulabilmesi gibi birçok fırsat doğuruyordu. 

eski-otomobillerdeki-on-banko-koltuklar-zamanla-neden-yok-oldu?
The 1979 Chevrolet Impala Station Wagon with a front bench seat. The 2013 Impala is the North American last passenger car in the industry to offer a front bench seat.

Günümüzün yeni tasarım arabalarına bakıldığında artık eski klasik koltuklar yerine orta konsollar, koltuk arası kolluklar ve tekli koltuklar gibi bölümler bulunuyor. Aslında bank tarzı koltuklar daha ucuz ve daha kolay bir yapıyla oturma alanını daha geniş bir hale de getiriyordu. 

Otomobil Tasarımında Bank Koltuklardan Tekli Koltuklara Geçiş

Birçok tasarımcı özellikle daha konforlu ve farklı tasarımlar çıkarabilmek için otomobil içerisinde sıra koltuklardan vazgeçerek tekli koltuklara geçiş yapmayı tercih etti. Her ne kadar ucuz ve daha pratik bir yapım şekli bulunsa da ön sıra koltuklar yerine tekli koltuklar araçları daha özel ve tasarım açısından daha spesifik bir hale getirdiği için tercih edilmeye başlandı. 

eski-otomobillerdeki-on-banko-koltuklar-zamanla-neden-yok-oldu?
@donanımhaber

Otomobil Bank Koltuklarının Geri Dönüşü Mümkün Mü?

Bugün araç üreticileri tarafından planlanan bazı hamlelere bağlamında eski model arabalara hayranlık duyan ve cezbetme imkanı bulunan bazı tüketiciler için bank tarzı koltuklar yeniden geri getirilebilir. Aslında günümüzün otomobil tasarımlarına bakıldığında çok daha geniş kapsamlı ve ilginç mimariler ile karşılaşma imkanı da yer almaktadır. Bu nedenle bank koltuklar farklı tercihler nedeniyle geri gelebilecek bir yapı oluşturmaktadır.  Gelecekte sürücüsüz araçlarda veya daha lüks konforlu elektrikli araçlarda bank koltuklar yeniden yerini alabilir. Bu bağlamda özellikle otomobil teknolojisi geliştiği sürece değişen tasarımlar ve taleplere bağlı olarak bu tarz bir girişimin gerçekleştirilmesi ihtimali bulunuyor. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar