Pharrell Williams & Twyla İşbirliği’nde Pop Art Sergisi

Pharrel Williams ve Twyla işbirliği ile pop art sergisi

Paylaşmayı unutmayın.

Pop Art Neydi?

Pop Art, popüler kültür eleştirisiydi…

Popüler Sanat” kavramının kısaltması olan Pop Art, bir terim olarak ilk kez İngiliz eleştirmen Lawrance Alloway’in bir makalesinde kullanılmıştır. Bu akıma bağlı sanatçılar, endüstri ürünü atıklarından, gazete parçalarına, insan ve diğer canlılardan, eşyalardan alınan parçalar ve hazır doğa nesnelerine kadar her şeyi kullanarak sanat eserleri oluşturmuşlardır. Pop art gerçek ile görüntünün farkını çarpıcı bir biçimde ortaya konulmasına dayanır ve makineleşmiş hazırcı insana bir eleştiri niteliğindedir. Pop art teknikleri içinde şablonlar, boya tabancası, baskı resimler, ipek baskının tuval resminde kullanılması gibi durumlar söz konusudur.

Pop art teriminden kısaca bahsettikten sonra konumuza gelebiliriz. Başlayalım!

Müze kalitesinde baskılar konusunda uzmanlaşmış bir firma olan Pharrel Williams‘ın yaratıcı kolektifi “i am Other“, Twyla işbirliğiyle tarihin en ünlü figürlerinden bazılarını, ilginç, yeni pop art baskı koleksiyonunda sergiliyor. i am Other ve Twyla‘nın sınırlı sayıdaki baskı sergisi, sanatçılar Angelica Hicks, M. Tony Peralta ve Freegums‘a ait ve Andy Warhol’a, pop kültüre ve Instagram devrine saygı gösterisi olarak düşünülebilecek eserleri barındırıyor.

Serinin, belki de en güçlüsü, Peralta’nın şarkıcı Selena, Celia Cruz, Wonder Woman ve Frida Kahlo‘nun portesini içeren tarihsel, “güç kadınlar” serisiyle “Icons” adlı baskılar. Baskılarda her ünlü figür, rengarenk bigudileri ile adeta “Hayır, asla bu şekilde uyanmadım” der gibi görünüyor.

Pharrel Williams ve Twylia işbirliği ile pop art sergisi

@Tony Peralta

İllüstrasyonları ile ünlü ve NYC grafiti yetkilisi Angelica Hicks; eğlenceli – ilginç, -tongue-in-cheek adıyla anılan seride müzisyen Drake’in adamotu olarak adlandırılan “Man Drake” ve Frida Kahlo’nun sol göğsünü açıkta bırakan dekolteye sahip olduğu “Frida Meme Ucu” adlı çalışmalara yer verdi.

Pharrel Williams ve Twylia işbirliği ile pop art sergisi

@Angelica Hicks

Hicks, Darth Jacobs isimli baskısında da moda tasarımcısı Marc Jacobs’ı resmederek eğlenceli bir şeyler yapmış gibi görünüyor. Yani sanıyoruz Darth Vader’ı resmetmiş(!)

Pharrel Williams ve Twyla işbirliği ile pop art sergisi

@Angelica Hicks

Sergilenen tasarımlar komik olmakla kalmıyor aynı zamanda büyük kaplama tasarımları da kapsıyor. Toyota ve Nike gibi yaratıcı iş birlikleri ile tanınan Alvaro Freegums Ilizarbe, Twyla için de özel kolajlar ortaya çıkardı. Freegums‘un kolajları bir moda sahnesinden ve taklitten esinleniyor. Kolajlarda, çeşitli manzaralar ve atıştırmalıklar arasında ayakta duran kadın modelleri tasvir ediliyor.

Pharrel Williams ve Twyla işbirliği ile pop art sergisi

@Freegums

Twyla ile ilgili daha fazla bilgi almak ve sınırlı sayıdaki baskılara göz atmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sanatla kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar