Pazartesi’ye Sendromsuz Başlatacak Pazar Etkinlikleri

pazar etkinlikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Karanlıkta Diyalog

Görme yetinizi kaybetseydiniz nasıl yaşardınız? Gördüğünüz tüm renkleri, iyilikleri olduğu kadar kötülükleri de görmeseydiniz; bir küçük nokta kadar bile ışık göremeseydiniz hayat nasıl olurdu?

karanlıkta diyalog

@akrotes

Bu sorulara yanıt bulacağınız, belki de yanıt bulamayıp soruların içinde yalnızca şükür ile ayrılacağınız bu deneyim, yeni haftaya bambaşka bir gözle bakarak başlamanıza sebep olacak.

Gayrettepe Metro Durağı’ndaki Turkcell Diyalog Müze’sinde deneyimleyeceğiniz karanlık dakikalar için biletleri online olarak alabileceğiniz gibi, müze girişinde bulunan etkinlik gişesinden de temin edebilirsiniz.

Yavuzfest 2017

Türk Rock Müziği denildiğinde adı sıralanan sanatçıların ilk 5’i arasındaki sarsılmaz yerini koruyan; bunun yanında Blues’u da gitarıyla renklendiren sanatçı ölümünün 16. Yılında Yavuzfest 2017 isimli festival ile anılıyor.

Hendrix’i çok sevdiği bilinen ve ayrıca da onun ruhunu taşıdığı iddia edilen sanatçı; Kurtalan Ekspress, Pentagram, Can Gox, Moğollar, Murat İlkan & Metin Türkcan (Akustik) ve daha birçok ismin sesinde hayat bulacak. Sahnede yerini alacak olanlar arasında en özel yer ise oğlu Yavuzcan Çetin’e ait.

UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde 13.00’te başlayacak bu etkinliğin biletlerini Biletix’ten alabilirsiniz.

Yaşamaya Dair

Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı,

yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin,

hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil,

ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için,

yaşamak yanı ağır bastığından…

Nâzım Hikmet

Nâzım Hikmet’in 54.yıldönümü için Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği, Tülay Günal’ın da yer aldığı, şiiri ile aynı adı taşıyan oyun, müzikli bir gösteri. Onun için hangisini söylemenin daha doğru olacağına karar veremeyeceğimiz çok söz, hangisinin daha güzel olduğuna karar veremeyeceğimiz bir sürü şiir var.

Destansı yaşamından izler taşıyan bu oyun bugün Kütahya’daki Güre Amfi Tiyatro’da sahneleniyor.

Kütahya’da iseniz, bu oyunu izlemeyerek pişmanlar arasında yerinizi almayın. İçinde Nâzım geçiyorsa, izlememek, dinlememek, okumamak pişmanlıktır. Fazıl Say’ın Nâzım Oratoryosunda Genco Erkal tarafından seslendirilmiş “Yaşamaya Dair” şiirinin videosunu sizlerle paylaşıyoruz.

Etkinlik biletlerini Biletix’ten edinebilirsiniz.

Ferhangi Şeyler

Ferhan Şensoy’un 87 yılından beri oynadığı “Ferhangi Şeyler” 30 yaşında.

Mahalle ilişkilerinden siyasete, politikadan dine ve hatta sıradan olaylara kadar her şey bu oyunda. Oyunun en büyük özelliği “dünyada en çok oynanan tiyatro oyunu” olması. Ferhan Şensoy bu rekorun çıtasını gitgide de yukarı taşıyor. Sadece “dünyada en çok oynanan tiyatro oyunu” olması sebebiyle bile merak edilip izlenebilecek olan bu oyun, işin içinde Ferhan Şensoy da olduğundan “muhakkak izlenmeli” statüsüne yükseliyor.

ferhangi şeyler oyunu

@Kültür Servisi

Bugün Muğla’da bulunan Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde bu oyunu izleyebilirsiniz. Hadi bu sefer reklam spotu gibi söyleyelim: Biletler Biletix’te.

Milkyway Konseri

Grup 2012 yılında Luna adıyla Eskişehir’de kurulmuş. Değişen müzik trendlerine uyum sağlayan grup 2015 yılının sonbaharında Milkywave adını almış. 2016 yılında Sziget Festival’da sahne almalarının ardından bu yıl da aynı festivaldeki yerlerini koruyorlar.

Bugün pazar. Haftasonu çoğumuzun yaptığı şey ise bir alışveriş merkezinin koridorlarında amaçlı ya da amaçsız dolanmak (malum yaz mevsiminde de pek serin oluyorlar). Eğer bugün sizin de programınızda bir alışveriş merkezine doğru ilerlemek varsa direksiyonu Zorlu’ya doğru kırın. Çünkü MilkyWave bugün Sziget Festival gösterimleri kapsamında Zorlu PSM Amfi’de müzikseverlerle buluşacak!

zorlu konserleri

@zorlupsm

Bu etkinliğe katılım için biletler… Etkinlik ücretsiz.

İyi eğlenceler…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar