Pazarlama Bütçenizi Batırabilecek Facebook Reklam Hataları

Facebook reklam hataları

Paylaşmayı unutmayın.

Pazarlama Bütçenizi Batırabilecek Facebook Reklam Hataları – Facebook reklamları satışlarınızı arttırmak ve markanızı tanıtmak için harika bir seçenek halini aldı. Özellikle Instagram’da da sponsorlu reklam gönderisi oluşturabilmek için Facebook bağlantısı gerektiğinden ihmal edilmemesi ve tanıtımın dikkatli bir şekilde oluşturulması her iki sosyal alan için de oldukça önemli.

Reklam ve tanıtımların iyi bir etki bırakma ihtimali olduğu gibi ters tepme ihtimali de bulunuyor. Herhangi bir pazarlama platformunda olduğu gibi Facebook reklamlarında da kopya ve göze çarpan görsellerden daha fazlası gerekiyor. En yaygın yapılan reklam hatalarını sizler için derledik.

En Sık Yapılan Facebook Reklam Hataları

Facebook Reklam hataları
Photo by @esteejanssens on Unsplash

1- Sürekli Aynı Reklamları Yayınlamak

Nasıl ki bir radyo programında veya televizyonda sürekli aynı reklamın çıkması bize rahatsızlık veriyorsa, sosyal medyada da bu durum rahatsız edici olabiliyor. Bu yüzden reklamlarınızın ne sıklıkta gösterileceğini sınırlamalısınız. Kullanıcıların kampanya yorgunluğu yaşamaması için Facebook kampanyanız için özel bir plan hazırlayabilirsiniz. Bu sayede reklamlarınızı hedef kitlenize en uygun gün ve saatlerde yayınlayabilirsiniz.

Müşterilerinize satın alma olasılıklarının daha yüksek olduğu zamanlarda ulaşarak ve aşırı maruz kalma riskini en aza indirerek, kampanyalarınıza daha iyi yanıt geldiğini gözlemleyebilirsiniz.

2- Alakasız Açılış Sayfaları

İlgi çekici bir Facebook reklamı işin sadece başlangıç kısmı. Reklama tıklandıktan sonra kullanıcıların alakasız bir yere yönlendirilmediğinden emin olmalısınız. Birçok reklamveren bu noktada hatalar yapabilmekte. Kullanıcıyı bağlantıya çekmek için koyduğunuz görsel veya teklifle, alakasız bir ürüne yönlendirmeniz veya ana sayfanızda bu ürünün bulunmaması gibi durumlarda reklam harcamalarınız boşa çıkabilir.

Pazarlama bütçenizi verimli kullanabilmek adına, açılış sayfanızın reklamınızla eşleştiğinden emin olun. Bu, Facebook reklam performansının temel anahtarıdır.

3- Kampanya Yayındayken Sürekli Müdahale Etmek

Reklam-kampanya çalışmaları
Photo by @sctgrhm on Unsplash

Facebook’un reklam sistemi en iyi sonuçları elde etmek için makine öğrenmesini kullanır. Yani performansı en üst düzeye çıkarmak için kullanıcı yanıtını ölçerek reklamın nerelerde daha iyi sonuç verdiğini öğrenir. Facebook bu durumu ‘Öğrenme Aşaması’ olarak tanımlıyor.

‘Öğrenme aşaması, yayın sisteminin bir reklam seti hakkında öğreneceği daha çok şey olduğu süreçtir. Öğrenme aşamasında, yayın sistemi reklam setinizin yayınlanacağı en iyi yolu keşfeder. Bu nedenle, performans daha istikrarsızdır ve eylem başına ücret (CPA) genellikle daha kötüdür. Öğrenme aşaması, yeni bir reklam veya reklam seti oluşturduğunuzda ya da mevcut bir reklam veya reklam setinde önemli bir düzenleme yaptığınızda oluşur.’

Reklamınızın tamamen optimize olabilmesi için, yani mümkün olan en iyi faydayı alabilmeniz için, 24 saat ile 48 saat arasında bir zaman dilimine ihtiyaç duyuluyor. Sistem bu süreçte öğrenme aşamasını gerçekleştiriyor ve sonrasında hedef kitlenizi netleştirerek daha verimli sonuçlar almanızı sağlıyor.

Bu nedenle de özellikle sistem öğrenme aşamasındayken, gerekmiyorsa reklamınızda değişikliğe gitmemelisiniz. Yine bu nedenden dolayı da kampanya sürelerinizi çok kısa tutmamanız daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.

4- Otomatik Kurallarla Teklifi Zamanlamamak

Facebook reklam hataları
Photo by Thought Catalog on Unsplash

En iyi sonuç veren kampanya bile zamanla pasif hale gelir. Üstelik düzenli olarak sonuçları gözlemleme şansınız yoksa bu durumu gözden kaçırabilir ve pazarlama bütçenizin boşa harcanmasına neden olabilirsiniz.

Facebook’un Otomatik Kuralları, ayarlanan koşullara göre kampanya veya reklamı otomatik olarak kapatmanıza veya kampanya bütçe ve tekliflerini ayarlamanıza yardımcı olur. Üstelik ayarlar otomatik olarak yapılmadan önce size bildirim gönderilir. Bu sayede kontrolü de elden bırakmamış olursunuz.

5- Farklı Reklam Türleriyle Deneme Yapmamak

Facebook reklamları
Photo by @Kaboompics.com on Pexels

Video veya GIF gibi farklı medya seçeneklerini deneyerek potansiyel olarak daha ilgi çekici kampanyalar oluşturabilirsiniz. Kitleniz için en etkili formatı bulmak bütçenizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olur. Örneğin hikayede veya ana sayfaya reklam vermek bile en basitinden farklı getirileri olabilecek iki ayrı seçenek. Bu seçenekler yayınlanacak tanıtımın video veya fotoğraf olması, video ise kaç saniyelik video olduğu bile, önemli ve fark yaratacak detaylar arasında.

Kampanyalarınızı hedef kitleniz için optimize ederek, reklamlarınızda daha uygun bütçe ile daha çok getiri sağlayabilirsiniz. İlerlemeyi gözlemleyerek de işletmeniz için anlamlı ve somut sonuçlar elde edebilirsiniz. Güzel günler!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar