Instagram Üzerinden Para Kazanmak – Özellik Duyuruldu

instagram-uzerinden-para-kazanmak-ozellik-duyuruldu

Paylaşmayı unutmayın.

Instagram Üzerinden Para Kazanmak – Özellik Duyuruldu – Son yılların yükselişte olan, adından söz ettiren büyük şirketleri genellikle internet ortamından çıkıyor. 21. yüzyılın başında olduğumu bu yıllarda teknolojik gelişmeler ile birlikte alışkanlıklarımız, sektörlerimiz hatta para kazanmak yöntemlerimiz bile değişti. Bu değişimler dilimizi, mesleklerimize yön verdi: Yeni Akım İçerik Üreticisi…

Büyük firmalar çalışanlarını bu içerik üreticilerinden seçiyor. Nasıl yani? Karşılıklı kazan kazan sisteminin yer aldığı bu iş modelinde firmalar, içerik üreticilerini platformlarına kullanıcı çekmeleri konusunda kullanıyor. Tabii ki içerik üreticileri de bu konuda bir gelir sağlıyorlar. Twich, Youtube, Facebook gibi birçok platformlardan uzun yıllardır bu sistemi üreticilere sağlıyordu. Ancak uzun bir zamandır konuşulan “Acaba geldi mi gelecek mi?” sorularına neden olan her gün çokta kullanılan Instagram artık para kazanma özelliğini platformuna ekledi.

Bu salgın döneminde kullanıcı sayısı ve kullanımı artan Instagram, yaptığı yenilikle içerik üreticileri için belirlediği rakam standart olan, kazandığının %55 olarak belirledi. Bu hareketle İçerik üreticilerini kendine çekmeyi amaçlayan Instagram, Canlı yayın ve IGTV üzerinden bu hizmeti sunuyor.

Instagram Üzerinden Para Kazanmak

instagram-uzerinden-para-kazanmak-ozellik-duyuruldu
piyasaanketi

Canlı Yayınlar

Covid-19 dönemi sırasında canlı yayınlarda %70 artış görüldüğünü fark eden Instagram, belirli fiyatlarla 3 farklı özel rozetler tanıyor. Rozeti alan kişilerin isimleri ön planda çıkma gibi farklı özellikleri olduğunu belirtiliyor. Bu özelliği Twitch’de abone olmak veya Youtube’da ‘’katıl’’ butonuna benzetebilirsiniz. Ayrıca bağış sistemi de konuşulanlar arasında yer alıyor.

instagram-uzerinden-para-kazanmak-ozellik-duyuruldu
medium

IGTV Üzerinden Para Kazanmak

IGTV Üzerinden Para Kazanmak – Tiktoc, Snapchat gibi uygulamaların özelliği kopyalayan Instagram, Youtube’a da göz dikti. İlk başta ayrı bir uygulama olarak çıkan IGTV, Instagram kullanıcıların %1’i indirince uygulama tamamen ortadan kalkarak Instagram’a buton olarak eklendi. Youtube’da ki gibi uzun videolara izin veren bu özellik sayesinde artık, bu videolara reklam özelliği ekleniyor. Başlangıç olarak sadece dikey videolar için kullanılacağı yani yatay olarak izlenen videolarda reklam çıkmayacağını ama daha sonra ekleneceği belirtildi.

IGTV Üzerinden Para Kazanmak fiyatlar Türkiye’de kur dengesizliği yüzünden farklı olacak. İlk başta Türkiye’nin de bulunduğu 9 ülkede (ABD, Meksika, İspanya, Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere, Brezilya, Türkiye) belirli kullanıcılar üzerinde test edilerek yayına alınacak bu özellik, daha sonra bütün kullanıcılar ve içerik üreticilerine için aktif kılınabilecek. Peki sizce bu özellikle Youtube’a rakip olabilecekler mi?

Bir YouTube kanalı bu konuyu detaylıca yorum yapmıştır. İncelemek isterseniz;

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar