Pandemi Döneminde Müşteri ile İletişimde Kalmak – 8 Öneri

müsteri-ilei-iletisimde-kalmak

Paylaşmayı unutmayın.

Pandemi Döneminde Müşteri ile İletişimde Kalmak – 8 Öneri – Ülke çapında işletmeler COVID-19’un etkilerine cevap vermek için mücadele ediyorlar. İş yeriniz kapanmış olsun ya da sadece sosyal mesafe sürecinde, müşterilerle iletişim kurmak çok önemlidir . Ancak müşterilerle nasıl iletişimde kalacağınızı biliyor musunuz?

Bu içerikte sizlere müşterilerle nasıl iletişim kurabileceğiniz konusunda 8 ipucu bulabilirsiniz.

Müşteri ile İletişimde Kalmak – 8 Öneri

1.E-posta Güncellemeleri Gönder

Muhtemelen birçok şirketin iletişimde kalmasının en kolay ve en doğrudan yolu e-postadır. Çoğu küçük işletmenin satış veya yeni ürünler hakkında bülten veya güncelleme gönderdikleri bir e-posta listesi zaten vardır. Bu, müşterilerin COVID-19 veya kendileriyle alakalı olabilecek özel veya güncellemeler nedeniyle işletmenizin şu anda yaptığı değişiklikleri bilmesini sağlamak için değerli bir yol olabilir.

2.Metin mesajları gönder

Küçük bir müşteri listeniz varsa ve herkesi kişisel olarak güncel tutmak istiyorsanız, kısa bir metin kısa bilgi paylaşımlarını paylaşmanın kolay ve invaziv olmayan bir yoludur. Metin güncellemelerine kaydolan müşterileriniz varsa, kişilere tek tek ulaşabilirsiniz.

3.Sosyal Medyada Paylaşım Yap

Şirketinizin düzenli olarak güncellediğimiz en az bir sosyal medya hesabına sahip olma şansı yüksektir. Güncellemeleri yalnızca müşterilerle paylaşmakla kalmayıp, onlarla etkileşimde bulunmanın mükemmel bir yoludur. Bu süre zarfında sizden ne istediklerini öğrenin ve bu paylaşılan deneyim etrafında topluluk oluşturun.

4.Video İçeriği Oluşturun

Video, karmaşık düşünceleri paylaşmak veya duygusal bir tepki uyandırmak için inanılmaz derecede güçlü bir araç olabilir. Bu taktiği kullanabileceğiniz tonlarca farklı yol var. TikTok’ta mizahi içeriği paylaşarak YouTube’da şirketinizle ilgili neler olduğunu dürüst bir şekilde paylaşabilir veya daha açık bir rotaya gidebilirsiniz.

5.Web Sitenize Canlı Sohbet Ekleyin

İşletmenizin sorularınızı yanıtlaması veya doğrudan web sitenizdeki müşterilere destek sağlaması gerekiyorsa, canlı sohbet özelliği mükemmel bir çözüm olabilir. Müşterilerinizi sitenizden hiç ayrılmaya zorlamadan ileri geri iletişim kurabilirsiniz.

6. Çevrim İçi İncelemelere Yanıt Ver

Yelp ve Google gibi platformlardaki çevrim içi yorumlara yine de düzenli olarak yanıt vermelidir. Ancak birçok girişimcinin artık ellerinde daha fazla zaman olduğu için, yetişmek için mükemmel bir zaman. İnsanlara düşüncelerini paylaştıkları için teşekkür eder ve daha fazla insanı bunu yapmaya teşvik eder.

7.Reklamları Yayınla

Paylaşmak için gerçekten önemli bir şeyiniz varsa, göründüğünden emin olmak için reklam alanı satın alın. Bu, belirli sitelerdeki çevrim içi reklamlardan yerel basılı yayınlardaki reklamlara kadar büyük ölçüde değişebilir.

8.Blog Yayınla

Web sitenizin bir blog bölümü varsa, burada basit bir blog gönderisi ile müşterilerinizi güncel tutmanın uzun bir yolu olabilir. şirketinizin tweet veya Facebook yayınına sığmayan herhangi bir paylaşımının olması durumunda, uzun form mesajlarını paylaşmanız için bir alan sağlar.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar