Örümcek Adam Filmleri İzleme Sırası – Spider Man

Paylaşmayı unutmayın.

Marvel evrenin en sevilen, en genç üyesi Örümcek Adam karakteri stüdyonun son filmi ile çok konuşuldu. Yayınlanma tarihine kadar oldukça iyi saklanan sırları ile sinemaseverleri bir hayli heyecanlandırdı. Marvel’ın sevilen çizgi roman karakterleri Spider Man, bugüne kadar sinemaya üç farklı aktör ile çıktı. “Örümcek Adam – Eve Dönüş Yok” filmi ile açılan çoklu evren kapıları ve filmin içine işlenen geçmişe göndermeleri ile eski filmleri tekrar izleme isteği uyandırdı. Birçok insan “Eve Dönüş Yok” filminden hemen sonra veya filme gitmeden önce tüm filmleri tekrar izlemek istedi ve işte bu noktada imdadınıza yetişmek istedim. 

Ayrıca Marvel Filmleri İzleme Sırasına buradan ulaşabilirsiniz.

Örümcek Adam filmleri izleme sırası – İlk aktörümüz Tobey Maguire’ın oynadığı üçleme, daha sonra adını yanlış şekillerde duyuran Andrew Garfield’ın yer aldığı iki filmi ile başlıyor. Ek olarak sempatik ve bir o kadar da ağzını sıkı tutamayan Tom Holland’ın Peter Parker’ı canlandırdığı tüm Marvel Sinematik Evreni filmlerini içine alıyor. Yani, bu listeye baktığınızda Spider Man’in yer aldığı tüm filmleri bulabileceksiniz. Buna Tom Holland’ın Örümcek Adam olarak yer aldığı Yenilmezler / Avengers filmleri de dahil. 

Tobey Maguire Yer Aldığı Filmler – Serinin İlkleri

orumcek-adam-filmleri-izleme-sirasi--spider-man-izleme-sirasi
@menshealth

Tobey Maguire 90’lı yıllarda girdiği sinema sektöründe Spider Man filmi ile Marvel ve kendi adını duyurmayı başarmıştı. 2002’den çekilen ilk film ile birçok insan ikinci filmin çekilmesi için gün saydı. Seri 2004’te ikinci film ve ardından 2007’de üçüncü film yayınlanarak son buldu. Diğer yandan yönetmen Sam Raimi tarafından yönetilen bu üç film, Spider Man filmlerinin ilk büyük beyazperde gösterimi oldu ve bu süreçte gişe rekorları kırdı. Bu arada pek katılmasak da hala birçok insan için bugüne kadar gelen en iyi Spider Man filmi, Peter Parker’ın Doktor Octopus ile karşı karşıya geldiği serinin ikinci filmi Spider Man 2’dir. Tobey Maguire’ın yer aldığı ve ilk Spider Man filmleri ise şu şekilde;

  • 2002 – Spider Man 1
  • 2004 – Spider Man 2
  • 2007 – Spider Man 3

Andrew Garfield’ın Yer Aldığı Filmler (Spider Man 10 yıl Sonra Tekrar Çekiliyor)

orumcek-adam-filmleri-izleme-sirasi--spider-man-izleme-sirasi

Sony Pictures sahip olduğu yayın haklarını kullanarak tek başına çektiği son seri olan ”İnanılmaz Örümcek Adam” toplamda 2 filmden oluşuyor. Nedendir bilinmez izleyici kitlesi tarafından en beğenilmeyen Örümcek Adam serisi olmuştur. Ayrıca ünlü Aktör ile üçüncü film çekilmek istense de bir süre sonra vazgeçildi. Buradan sonra Marvel Studios’a geçen haklar ile yeni bir seri start alacaktı.

Andrew Garfield’ın Yer Aldığı Spider Man Filmleri;

  • The Amazing Spider Man 1
  • The Amazing Spider Man 2

Tom Holland Yer Aldığı Filmler – Örümcek Adam Filmleri İzleme Sırası 

orumcek-adam-filmleri-izleme-sirasi--spider-man-izleme-sirasi

Marvel Studios’a geçen haklar ile hikâyede biraz değişiklik yapılmıştır. SpiderMan bir örümcek tarafından ısırılması ile sahip olduğu özellikleri anlatan diğer beş filmin aksine; Holland’ın yer aldığı filmde karakterin lise sıralarına yoğunlaşıyor hikayemiz. Daha eğlenceli ve komik sahneleri olan seriye; Tom Holland ilk olarak Captain America: Civil War filmine Spider Man olarak katılıyor. Tony Stark yani Iron-Man’in eşlik ettiği diğer filmlerine geçmeden önce; Civil War filminde yer alan karakterimizi canlandıran Holland, şu ana kadar toplam 6 filmde oynamıştır.

  • Captain America: Civil War
  • Spider-Man: Homecoming 
  • Avengers: Infinity War 
  • Avengers: Endgame
  • Spider-Man: Far From Home 
  • Spider-Man: No Way Home

Eğer spider man hayranı veya serinin son filmi “No Way Home” ile heyecan duymaya başladı iseniz önünüzde izlemeniz gereken 11 film var. Ayrıca sıra ile izleyip ilk paragrafta da bahsettiğim; son filmde yer alan çoklu evrenler ile eski filmlerden çıkıp gelen karakterlerimizi anlamak sizler için daha iyi olabilir.

Son olarak mısırı, içeceği alın ve bu hafta sonu serinin tadını çıkarın! İyi seyirler.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar