“Önce Halk, Sonra Bankayız” Kampanyası, Halkbank’ı Bütün Kategorilerde Liderliğe Ulaştırdı

"once-halk,-sonra-bankayiz"-kampanyasi,-halkbank'i-butun-kategorilerde-liderlige-ulastirdi

Paylaşmayı unutmayın.

“Önce Halk, Sonra Bankayız” Kampanyası, Halkbank’ı Bütün Kategorilerde Liderliğe Ulaştırdı – Halkbank geçtiğimiz ay yayınlanan yeni reklam kampanyasında reklam yüzü olarak ünlü oyuncu Kerem Alışık ile anlaşırken, reklam sloganında ise “Önce Halk, Sonra Bankayız” sloganını seçerek büyük bir başarıya ulaştı. Banka, hazırlanan bu reklam kampanyası sayesinde Haziran ayının ilk yarı döneminde bütün kategorilerde zirveyi elde etti. 

Önce Halk, Sonra Bankayız Kampanyası

Halkbank tarafından hazırlanan “Önce Halk, Sonra Bankayız” sloganıyla sunulan reklam kampanyası oldukça beğenildi. Sadece çekilen ilk reklam filmi sayesinde büyük bir başarı yakaladı. Ipsos araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen Adwatch araştırması sonuçları bağlamında; kampanyanın tüm kategorilerde ve hatta bankacılık ve finans kategorisi dahilinde 2 haftalık süreçte peş peşe en çok hatırlanan reklam olarak başarı yakaladığı bildirildi. 

Halkbank tarafından hazırlanan akılda kalıcı bu reklam filmi, üçüncü hafta içerisinde de başarısını devam ettirdi. Bankacılık ve finans kategorisinde liderliği yine elinde bulundurdu. Bu kapsamda ilk üç hafta içerisinde farklı kategorilerde hep üst sıralarda yer aldı. En çok hatırlanan, ilk akla gelen ve en çok beğenilen reklam filmi sıralamalarına bakıldığında adından çok söz ettirdi. Halkbank’ın zirvede sürekli yer aldığı görülüyor. Tüm bu başarılar ile birlikte Halkbank kampanya sayesinde en çok hatırlanan 10 marka listesinde de büyük bir fark atarak liderliğe ulaştı. 

Samimiyet Ve Gerçeklik Başarının Anahtarı Oldu

Elde edilen bu başarı konusunda Halkbank Kurumsal İletişim Daire Başkanı Dr. Hasan Zeybek bir demeçte bulunurken, Halkbank’ın kendi ismini taşıdığı “Halk” için en iyi hizmeti sunabilmek açısından tüm kadroları ile sahada fedakarlık gösterdiğini vurguladı. 

Zeybek; kampanya sayesinde kurumun 82 yıllık misyonunu ve sahadaki özverili çalışmasını yansıtmayı hedeflediklerini ve bu çerçevede de gerçekçi bir hikaye ve mesaj ile kampanya sunumu sağladıklarını belirtti. Dr. Hasan Zeybek; kampanyada sıcak ve samimi bir tavrın yer alması için özel bir dil seçildiğini, Kerem Alışık ve genç Halkbank çalışanı Ömer arasındaki her diyaloğun da bankanın deneyimi ve gelecek hedeflerini aktarmayı amaçladığını ifade etti. 

En zor dönemlerde dahi Halkbank’ın kredilendirme faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Zeybek, kurumu tanımlayan bu sloganı da kurumun içine baktıklarında belirlediklerini belirtti. Aslında “Önce Halk, Sonra Bankayız” sloganının bankacılık hizmetlerinde her zaman akıllarında bulunduğunu aktardı. Kurumun nasıl bir vizyon ve hassasiyetle çalıştığını halkın da görebilmesini istediklerini ve bu sayede de reklam kampanyasının bu kadar sahiplenerek, beğenildiğini ifade etti. Kampanyadaki samimiyet ve gerçekliğin başarının anahtarı olduğunu belirten Zeybek, halkın kendi hikayesini ekranda bulduğunu ve bunu severek zirveye taşıdığını ekledi. 

"once-halk,-sonra-bankayiz"-kampanyasi,-halkbank'i-butun-kategorilerde-liderlige-ulastirdi
“once-halk,-sonra-bankayiz”-kampanyasi,-halkbank’i-butun-kategorilerde-liderlige-ulastirdi

Halkbank En Çok Hatırlanan 10 Marka Listesinin İlk Sırasında

Araştırma bağlamında kampanyanın Haziran ayını ilk haftalık süreci içinde %8 ve iki haftalık sürecinde ise %8,8 hatırlanma oranı sergiledi. Bununla birlikte yüksek bir performans elde ettiği görülüyor. Bankacılık ve finans kategorisine bakıldığında ise Halkbank ilk haftalık süreçte %8 ve iki haftalık süreçte ise %9,3 oran elde etti. Bu oranlar sayesinde en çok hatırlanan 10 marka listesinde ilk sırayı elde etti. 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar