New York’ta En Çok Kazandıran 15 Meslek

Paylaşmayı unutmayın.

New York, kurumsal hayata atılmak isteyen insanlar için çok popüler bir lokasyon olmasına rağmen, saatlik en fazla ücreti genellikle ticaret ve hizmet sektöründe çalışan insanlar alıyor. Saatlik işlerin bu kadar popüler olma sebeplerini ve hiç merak ettiniz mi? İhtiyaç anında eğer bu alanlardan birinde yeteneğiniz varsa saat başına ciddi ödemeler alabiliyorsunuz. İşte saatlik olarak en çok kazandıran 15 meslek!

İş arama sitesi Merlin’in yaptığı bir araştırmaya göre New York’taki minimum ücret saatlik 13 dolar olmasına karşılık hemşireler 36.87 dolar kazanarak en düşük maaşın yaklaşık 3 katını kazanıyorlar. Listedeki en düşük maaşlı iş olmasına rağmen tamirciler bile minimum ücretten 4.20 dolar daha fazla kazanıyorlar.

Şimdi aşağıda yer alan New York’ta saatlik en çok maaşı alan mesleklere bir göz gezdirin. Bakalım listedeki meslekleri tahmin edebilecek misiniz?

15. Tamirci 

@RyanMcGuire

Listemizin sonundaki meslek tamircilik. İsminden de anlaşılabileceği gibi tamir işleriyle uğraşan, motorlu araçlarının bakım ve onarımından sorumlu profesyonele tamirci denir. New York’ta genellikle garajlarda ve oto galerilerde çalışan bu insanların saatlik kazandığı ücret 17.20 dolardan başlıyor.

14. Medical Biller 

@htinj

Ülkemizde yaygın olmayan bir meslek olan “Medical Biller” basitçe açıklamak gerekirse verilen sağlık hizmetlerini çeşitli kodlar ve sayısal yöntemler kullanarak kağıda döküp sonrasında bir fatura oluşturan kişiye denir. Bu fatura sayesinde hastalar sigortalarından para alırlar. Bu mesleğin saatlik ücreti ise 17.49 dolar.

13. Otobüs Şoförü

@Neisd

Tüm günü direksiyon sallayarak geçiren bu stresli mesleğin görevi insanları belli bir yerden başka bir yere güvenli bir şekilde taşımak. New York’ta okullarda ve şehir içi ulaşımda oldukça aktif olan bu mesleğin kazandığı saatlik ücret 18.24 dolar.

12. Elektrik Teknisyeni

@patinstute

Çalışma alanı oldukça geniş olan bu mesleğin asıl sorumluluğu evlerin, iş yerlerinin veya fabrikaların gerekli güç ve elektrik sistemlerini takmak, bu sistemlerin bakım ve onarımını sağlamak. Elektrik teknisyenliğinin saatlik kazancı ise 18.34 dolardan başlıyor.

11.Muhasebeci

@hunterrecruitmentgroup

Muhasebecilerin asıl görevi finansal işlerin kayıtlarını hazırlamak ve tutmaktır. Kayıtların doğruluğundan emin olmak ve vergilerin zamanında yatırılmasını sağlamak da başlıca sorumlulukları arasında sayılabilir. Şirketler için çok önemli bir pozisyon olan bu mesleğin saatlik kazancı 19.19 dolar.

10.  Yönetici Asistanı

@Snagajob

Yüksek seviye yöneticilere en yüksek düzeyde yardım sağlayan bu meslekte asistanlar normal asistanlardan farklı olarak çok daha karmaşık ve kompleks görevler alabilirler. Toplantı ayarlama, belge özetleme, kompleks sistemlere bilgi girişi sağlama gibi sorumlulukları olan bu meslek saatlik 19.48 dolar kazanıyor.

9.Öğretmen

@dissolve

Hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan öğretmenliği anlatmaya çok da gerek yok. Anaokulundan başlayarak lise öğretimine kadar olan süreçte hep yanımızda olan bu insanlar aynı zamanda bir çok alanda kendilerini geliştirmiş yetenekli kişiler. Aldıkları saatlik maaş ise 19.81 dolar.

8.Tesisatçı

@theouteredgeradio

 Tesisatçılar gaz, su ve hava gibi sistemlerin tesisatlarının takımı, bakımı ve onarımıyla ilgilenirler. Binaların ısıtma ve soğutma sistemlerinin tasarımıyla da uğraşan tesisatçılar New York’ta saatlik 19.98 dolar kazanıyorlar.

7.Özel Öğretmen 

@businessplan

Bilgilerini sınıf dışındaki yerlerde de öğrencilerine aktaran insanlara özel öğretmen denir. Özel öğretmenler daha özel koşullarda bireysel dersler verebileceği gibi grup dersleri de verebilir. Bu öğretmenlerin saatlik kazancı ise 20.11 dolardan başlıyor.

6.Kişisel Antrenör

@muscleandfitness

 Kişisel antrenörler spor salonlarında kişiye özel programlar yazarak vücut gelişiminize yardımcı olurlar. Zorlandığınız noktalarda motivasyonunuzu sağlayarak sizi bir üst seviyeye taşımaya çalışırlar. Kişisel antrenörlerin saatlik ücreti 21.62 dolar.

5.Masaj Terapisti

@chcp

Profesyonel masaj eğitimi almış, çeşitli masaj teknikleri kullanarak acıyı azaltma, sakatlıkları geçirme veya stresi azaltma gibi konularda çalışan insanlara masaj terapisti denir. Masaj seansları 15 dakika gibi kısa bi süre olabileceği gibi 1 saatten uzun da olabilir. Mesaj terapistlerinin saatlik ücreti ise 22.84 dolar.

4.Kaynakçı

@ed2go

Kaynakçıların temel sorumluluğu metal parçaları birleştirmektir. Çok yoğun ısı üreten araçlar kullandıkları için dikkat isteyen tehlikeli bir iştir. Günlük 10 saate kadar çalışabilen kaynakçılar saatlik 22.88 dolar kazanıyorlar.

3.Tır Şoförü

@maxximapatrimonial

Tır şoförleri belirli malzemeleri veya eşyaları bir yerden bir yere taşıyan insanlara denir. Uzun saatler boyunca direksiyon başında olacakları için yorucu bir iş olarak görülebilir. Gün içindeki çalışma saatleri değişebileceği gibi geceleri de çalışabilirler. Bu yorucu mesleğin saatlik maaşı ise 23.55 dolar.

2. Diş Hijyenisti

@phmic

Diş hijyenistinin temel görevi hastaların ağız temizliğini yapmak ve çeşitli ağız hastalıkları için incelemede bulunmaktır. Dişçi kontrolünde çalışan diş hijyenistlerinin saatlik maaşı ise 31.68 dolar.

1.Hemşire

@eMedCert

Hemşireler hastanelerin ve özel kliniklerde çok önemli roller oynar. Bir çok sorumluluğu olan hemşireler temel olarak hastayla doktor arasında iletişimi sağlar, hasta bakımında yardımcı olur, ilaçların takibini ve uygulamasını yapar. Hastanelerde çalışabileceği gibi özel kurumlarda veya evlerde de çalışabilir. Hemşirelerin saatlik maaşı ise 36.87 dolar.

Bu bahsettiğimiz meslekleri tam zamanlı yapabildiğiniz gibi saatlik olarak da yapabiliyorsunuz. Sanıyoruz ki fark da burada ortaya çıkıyor. Hepsi birbirinden değerli bu meslekleri yerine getirmek isteyenler saatlik olarak ücretlendirildikleri gibi günlük kazançları için birkaç saat çalışmaları yetiyor gibi görünüyor.

Eğer bu mesleklerden birine ilginiz varsa ve yurt dışında yaşama fikri sizin de aklınızı karıştırıyorsa bizce bir kere düşünebilirsiniz.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar