Netflix En İyi Bilim Kurgu Dizileri

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix En İyi Bilim Kurgu Dizileri- Gelecekte nasıl bir hayatın içerisinde olacağımız büyük bir merak konusu. Özellikle teknolojinin yıllar içerisindeki değişimi, gelecekte içerisinde bulunacağımız hayatı önceden tahmin etmemize yarayan durumlardan birisi. Bununla birlikte gelecekte yaşayabileceğimiz hayatları konu edinen birçok dizi bulunmakta. Bilim kurgu türündeki bu yapımlar bazen insanları gelecek hakkında kaygı içerisine soksa da sürükleyici bir özelliğe sahip olduğu kesin. Biz de size Netflix En İyi Bilim Kurgu Dizilerini derledik.

Netflix En İyi Bilim Kurgu Dizileri

1) Altered Carbon | IMDb: 8,1

@netflix

Günümüzden yaklaşık 360 yıl sonrasında geçen Altered Carbon, Netflix aboneleri tarafından en çok sevilen bilim kurgu dizilerinden bir tanesi. 2018 yılında ilk sezonu yayınlandı ve ikinci sezon onayı almasından dolayı takipçilerini heyecanlı bir bekleyiş içerisine soktu. Bilim kurgu türünde dizi izlemeyi sevenlerin ilk tercihi haline gelen Altered Carbon; gelecekte her bireyin bilinci, omurgasına yerleştirilen bir çipe aktarıldığını ve bu durumdan dolayı ölümsüzlüğün mümkün olabileceğini bizlere göstermekte. Hem aksiyon hem de bilim kurgu türünde dizi izlemek istiyorsanız Altered Carbon sizin için uygun bir dizi olabilir.

2) Love Death +Robots | IMDb: 8,5

@netflix

IMDb puanından da anlaşılacağı üzere bilim kurgu türünün en iyi örneklerinden birisi Love Death +Robots. Animasyonları ustalıkla tasarlanan bu dizi, alternatif gelecekte karşılaşabileceğimiz durumları ele almakta. Bununla birlikte dizi tek bir hikaye üzerinden değil, her bölümde farklı bir konuyu bizimle buluşturuyor. Eğer animasyon tutkunlarından birisiyseniz ve alternatif gelecekler hakkında dizi izlemek istiyorsanız Love Death +Robots’u izlemenizi tavsiye ederiz.

3) Lost In Space | IMDb: 7,3

@tenor

Yakın zamanda final sezonu yayınlanacağı açıklanan Lost In Space, Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi bilim kurgu dizilerinden birisi. 2040’lı yıllarda geçen bu hikayede insanların artık dünyayı yaşanılmaz bir hale getirmesi sonucu farklı gezegenlerde yaşama hayali ile yola çıkan bir ailenin, beklenmedik bir durumla mücadelesini konu almakta. Macera dolu bu bilim kurgu dizisine Netflix’ten ulaşabilirsiniz.

4) Black Mirror | IMDb: 8,8              

netflix’te-izleyebileceginiz-en-iyi-bilim-kurgu-dizileri
@tenor

İlk olarak İngiliz bir televizyon kanalında yayınlanmaya başlayan Black Mirror, 2014 yılında Netflix tarafından satın alınıp yayın hayatına Netflix’te devam etmiştir. Kazandığı ödüllerle de ismini duyuran bu yapım gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu dizisi olduğu idea edilmekte. Bu durumun başlıca sebeplerinden birisi dizinin gelecekte yaşanabilecek olayların, izleyenleri korku ve endişe içerisine sokmasıdır. Çünkü Black Mirror, gelecekte var olabilecek teknolojinin genellikle ürpertici tarafını konu edinmektedir. Teknolojinin gelecekte insan hayatına etkisini merak ediyorsanız Black Mirror izlemeniz gereken dizilerden birisidir.

5) The 100 | IMDb: 7,7      

netflix’te-izleyebileceginiz-en-iyi-bilim-kurgu-dizileri
@netflix

2014 yılında yayın hayatına başlayan ve 7 sezonluk bir bilim kurgu dizisi olan The 100, gelecekte yaşanabilecek olası bir nükleer felaket sonrasında insanların bir uzay üssüne taşınmasını konu almakta. 100 gencin, daha dünya nükleer felaketten kurtulmamasına rağmen, dünyaya gönderilmesi sonucu yaşadıkları aksiyon dolu macerayı bizlerle buluşturuyor. Uzun soluklu bir bilim kurgu dizisi arıyorsanız The 100 sizin için mükemmel bir tercih olabileceğini söyleyebiliriz.

6) The Rain | IMDb: 6,3

netflix’te-izleyebileceginiz-en-iyi-bilim-kurgu-dizileri
@netflix

Ağustos ayında 3. sezonu izleyicilerle buluşan The Rain, daha çok dram türünde bir bilim kurgu dizisi. Dizide yağmurla yayılabilen bir virüs İskandinavya’yı tamamen etkisi altına almıştır. Bu durum karşısında bir bilim insanı, iki çocuğunu bir sığınağa yerleştirmiştir. 6 yıl sonra sığınaktan çıkan çocukların yaşadıkları gizem dolu bu hikayeyi bilim kurgu severlerin izlemesini tavsiye ederiz.

Netflix’in İlk Dört Haftada En Çok İzlenen Orijinal Filmleri Hakkındaki Yazımıza Buradan Ulaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar