Yüksek Bütçeli Filmler – Yüksek Bütçeli 6 Netflix Orijinal Filmi

Paylaşmayı unutmayın.

Yüksek Bütçeli Filmler – Yüksek Bütçeli 6 Netflix Orijinal Filmi Dünyanın en popüler çevrimiçi yayın platformu Netflix, dünya genelinde 192 milyondan fazla aboneye sahip. Her geçen gün abone sayısını artırmasıyla birlikte artık yeni filmlerine daha fazla bütçe ayırmaya başladı. Yapacağı filmin oyuncu kadrosu, seti ve PR çalışması için milyonları gözden çıkaran Netflix, son iki yıldır film bütçelerini önemli ölçüde artırmaya başladı. Biz de size Netflix’in yayınladığı veya yayınlayacağı en yüksek bütçeli filmlerini derledik. Listemizdeki filmlerden 4 tanesine Netflix üzerinden ulaşabilirsiniz fakat diğer 2 film önümüzdeki dönem çıkış yapacak.

Yüksek Bütçeli Filmler – Yüksek Bütçeli 6 Netflix Orijinal Filmi

1) The Irishman | IMDb: 7,9

yuksek-butceli-filmler-yuksek-butceli-6-netflix-orijinal-filmi
@netflix

Toplam Bütçe: 160 milyon dolar

Robert De Niro ve Al Pacino gibi usta oyuncuları bünyesinde bulunduran The Irishman, toplamda 160 milyon dolarlık bütçe ile çekildi. Hikayesi ile Netflix abonelerinin gözdesi haline gelen The Irishman ayrıca en çok izlenen Netflix orijinal filmlerinden bir tanesi.

2) Triple Frontier | IMDb: 6,4

yuksek-butceli-filmler-yuksek-butceli-6-netflix-orijinal-filmi
@netflix

Toplam Bütçe: 115 milyon dolar

Netflix’de aksiyon filmi izlemek isteyenlerin mutlaka göz atması gereken bir yapım olan Triple Frontier, toplamda 115 milyon dolar ile çekildi. Netflix’in gözdesi olan bu film ilk dört haftada toplamda 63 milyon kez izlendi. Oyuncu kadrosundan da anlaşılacağı üzere yüksek bütçe ile çekilmiş filmlerden bir tanesi.

3) 6 Underground | IMDb: 6,1

yuksek-butceli-filmler-yuksek-butceli-6-netflix-orijinal-filmi
@netflix

Toplam Bütçe: 150 milyon dolar

Deadpool’dan da tanığımız usta aktör Ryan Reynolds’un yer aldığı bu yapımın toplam bütçesi 150 milyon dolar. Netflix’in yüksek bütçe ile çektiği filmlerden bir tanesi olmasına rağmen izleyenlerden olumlu geri dönüşler aldığını söyleyemeyiz. Buna rağmen Netflix’in en çok izlenen filmlerinden de bir tanesi.

4) Bright | IMDb: 6,3

@netflix

Toplam Bütçe: 90 milyon dolar

Usta aktör Will Smith’in başrolde bulunduğu bu film Netflix’in dünya genelinde PR yaptığı filmlerden birisi. Bununla birlikte toplamda 90 milyon dolarlık bütçe ile çekilen Bright, uzun bir süre Netflix’in en yüksek bütçeli filmi oldu.

5) The Gray Man (2020)

@netflix

Toplam Bütçe: 200 milyon dolar

Sadece Netfix’in değil çevrimiçi yayın platformlar tarafından yapılan en yüksek bütçeli film olması planlanan The Gray Man, 200 milyon dolardan fazla bütçeye sahip.  Yüksek bütçeye sahip olmasının nedenlerinden bir tanesi Avengers filminin yönetmenleri olan Russo kardeşlerin yöneteceği bir film olması. Ayrıca Avengers ekibinden olan ve Kaptan Amerika’yı canlandıran popüler oyuncu Chris Evans ve usta oyuncu olan Ryan Gosling’in başrollerde yer alması filmin bütçesini fazlasıyla etkilemekte.

6) Red Notice (2020)

@netflix

Toplam Bütçe: 175 milyon dolar

Bu yıl çıkması planlanan fakat pandemi yüzünden ertelen yapımlardan birisi olan Red Notice, aksiyon komedi türünde yapılan en kaliteli yapımlardan olması bekleniyor. 175 milyon dolardan fazla bütçeye sahip olan filmde, Dwayne Johnson ve Ryan Reynolds başrollerde yer alacak. Netflix’in yapacağı en pahalı ikinci film olan Red Notice , heyecanla beklenen filmlerden sadece bir tanesi.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar