Netflix, Yeni Büyüme Rakamlarını Açıkladı! Sonuç Şaşırtıcı…

Paylaşmayı unutmayın.

Görünen o ki Stranger Things yalnızca popüler bir dizi değil, aynı zamanda Netflix’in büyümeye devam etmesi için de önemli bir oyuncu.

Netflix kötü geçen yılın ikinci çeyreğinin ardından geçtiğimiz üç ay içerisinde 6.8 milyon abone ve 5.2 milyar dolar kazanç elde etti. Netflix geçtiğimiz yılın aynı döneminde 6 milyon abone ve 4 milyar dolar kazanç elde etmişti. Şirket şu anda dünya çapında 158 milyondan fazla aboneye sahip. Rakamlar Netflix’in umduğu kadar olmasa da, abone artışında bir toparlanma olduğunu gösteriyor.

Son çeyrekte yaşanan abone sayısındaki bu artışın bir kaç sebebi var. Netflix’in açıkladığı rakamlara göre Stranger Things’in 3. sezonu ilk dört haftada 64 milyon hesap tarafından izlendi. Aynı zamanda platformdaki orijinal içerik sayısında da büyük bir artış oldu. Bu sebeplerden dolayı abone sayısı artmış gibi gözüküyor. Netflix son günlerde Stranger Thing’in yapımcıları olan Matt ve Ross Duffer ile platform için daha fazla dizi ve film üretmeleri üzerine genel bir anlaşma imzaladı.

Bu, Netflix için fırtına öncesi son sessizlik

Açıklanan son çeyrek, Netflix için fırtına öncesi son sessizlik. Şirket bir dahaki sefere kazanç rakamlarını bildirdiğinde, streaming pazarında iki tane yeni ve büyük rakibi daha olacak. Bunlar Disney ve Apple. Konu ile alakalı, bazı analistler Disney+ ve Apple TV Plus’ın piyasaya girmesinden sonra bazı abonelerin bu platformlara geçeceğinden, Netflix’in büyük miktarda abone kaybedeceği konusunda endişeliler. Diğer analistler ise bu konuda daha az endişeli. Netflix piyasada en baskın oyuncu olduğu için bu durumun şirket için büyük bir sorun yaratmayacağını düşünüyorlar.

Netflix Ceo'su Reed Hastings
Netflix Ceo’su Reed Hastings

Açıklanan son rakamlar iyi gözükse de şirket yöneticileri karşılaşacakları yeni rekabet dalgasının farkındalar. Reed Hastings kısa süre önce, piyasaya diğer servislerin girmesinden sonra “zorlu bir rekabet” olacağını kabul etti. Bu bahsedilen rekabetin içinde AT & T’nin Warner Media’sından HBO Max ve Comcast’in NBC Universal’ından Peacock da yer alıyor ve 2020’de açılacaklar.

CEO Hastings, “Piyasaya girecek yeni rakiplerimiz isim olarak büyük isimler olsalar da, hiçbiri bizim ürettiğimiz yeni orijinal içeriklerdeki çeşitlilik ve kaliteye sahip değil.” dedi.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar