Netflix Oyun Sektörüne Giriyor

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix Oyun Sektörüne Giriyor – Dijital medya hizmetleri sunan Netflix, çıkan haberlere göre bambaşka bir sektöre giriş yapmaya hazırlanıyor. Özellikle de pandemi döneminde son derece geniş bir kullanıcı kitlesine erişen Netflix, pandemi etkilerinin zayıflamasıyla birlikte abone sayısı artışında yavaşlamalarla karşı karşıya kaldı. Ayrıca aynı sektörde hizmet vermekte olan HBO, Disney gibi sağlayıcılarla olan rekabette hayli arttı. Diğer dijital medya servislerinin içerik havuzunu genişletmesi Netflix’i zora sokuyor. Netflix artık eskisi kadar hızlı bir şekilde büyümüyor.

Netflix Oyun Sektörüne Giriyor

Netlix, bu durumda gelirini yükseltecek ve sürdürülebilir kazancını arttıracak yeni yollar arıyor. Bilindiği gibi reklamlar zaten Netflix’in yayın politikalarına aykırı. Şirket her ne olursa olsun reklama yer vermek istemiyor. Durum böyle olunca Netflix’in bu amacını gerçekleştirebilmek için farklı bir sektöre giriş yapması gerekiyor.

netflix-oyun-sektorune-giriyor
Photo by ThisisEngineering RAEng on Unsplash

Çıkan haberlere göre Netflix, oyun endüstrisi sektörüne giriş yapmayı hedefliyor. Şirket, bünyesine oyun bölümünü de eklemek istiyor. Fakat oyun bölümünün nasıl bir yapıya sahip olacağı konusunda herhangi bir açıklama yok. Bu konuda iki ihtimal var. İlki, Netflix’in kendi oyun stüdyosunu kurması ve bu stüdyoda oyun geliştirmesi. Diğer ihtimal ise mevcut oyunları yayınlamak. Netflix’in bu konuda nasıl davranacağı bilinmiyor. 

Netflix Oyun Çıkaracak mı?

Netflix oyunları konusu, birçok Netflix kullanıcısının dikkatini çekti. Kullanıcılar, Netflix’in oyun endüstrisine nasıl giriş yapacağını merak ediyor. Ayrıca, şirketin oyun endüstrisinde kiminle rekabet edeceği konusu da kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Bu konuda yine iki ihtimal söz konusu. Netflix, bulut tabanlı oyun servisi olarak hizmet verebilir. Diğer yandan indirilebilir içerikli oyunlar sunma ihtimali de var. Fakat bu noktada tahminlere göre eğer Netflix oyun sektörüne giriş yaparsa, bulut tabanlı oyun servisi hizmetleri sunacaktır. Netflix’in kullanıcı kitlesinin bu hizmetler için daha yatkın olması başlıca neden. Ayrıca, bulut tabanlı oyun servisinin henüz gelişmekte olan bir sektör olması başlıca sebepler arasında sayılabilr. 

netflix-oyun-sektorune-giriyor

Bu durumda Netflix’in asıl amacının, yayınlanan dizilerle etkileşimi arttırmak olacağı diyebiliriz. Örneğin Netflix en sevilen yapımları arasında yer Stranger Things’in oyunları, dizinin fanlarının epey ilgisini çekiyor. Netflix’in de bu ilgiden faydalanma için oyun çalışmalarına yer verebilr. 

Diğer yandan baktığımızda Netflix CEO’su Reed Hastings’in de oyun sektörüne hayli ilgisi var. 2019 yılında sektördeki rekabetle ilgili röportaj veren Hastings, HBO ile rekabet ediyoruz fakat bu rekabet Fortnite ile olan rekabetimizin yanında çok daha düşük ve Fortnite ile olan rekabetimizi kaybediyoruz demişti. Bu röportajdan hareketle şirketin uzun zamandan beri oyun sektörüyle ilgilendiğini söyleyebiliriz. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar