2020’de En Çok Oynanan Oyunlar

Paylaşmayı unutmayın.

2020’de En Çok Oynanan Oyunlar – Pandeminin hayatımıza olan en büyük etkilerinden biri evde geçirilen boş zamanlar sağlamış olmasıydı. Bu sayede oyunseverlerin dışında birçok insan da bilgisayar, tablet ya da cep telefonunda oyun oynayarak pandemi sürecini atlatmaya çalıştı. Kısacası oyun sevmeyenler bile oyun oynadı. E-spor oyunlarının rekabet ortamı, para kazandıran bir sektör haline dönüşmesi, birçok oyunun popüler olması 2020 yılını neredeyse oyun yılı yaptı. Peki; 2020 yılında en çok oynanan oyunları merak ediyor musunuz? İşte sizler için derlediğimiz 2020 yılı en çok oynanan oyunlar listesi… 

2020’de En Çok Oynanan Oyunlar

PUBG Mobile

2020de-en-cok-oynanan-oyunlar
@pubg

2018 yılının Şubat ayında piyasaya hızlı bir giriş yapan ve çok sevilen oyunlardan olan PUBG Mobile, 2020 yılında adeta yıldızlaştı. En çok oynanan oyunlar listemizde bir numara olan PUBG Mobile, güncellemelerinin de yerinde yapılması ve bir çok özel turnuvasıyla 2020 yılında trend oldu. 

Call of Duty: Warzone

@callofduty

Call of Duty uzun zamandır oyunseverlerin sıklıkla oynadığı bir oyun piyasada çok uzun yıllardır varlığını sürdürüyor ancak yeni versiyonu Warzone ile zirve yaşamaya başladı. Hatta yeni versiyon olarak Call f Duty Warzonepiyasaya çıktığı andan itibaren rakiplerine gözdağı vermesini de bildi. En çok oynanan oyunlar listemizin ikinci sırasına yerleşen oyun, neredeyse zirveyi zorluyor. 

World of Warcraft

2020de-en-cok-oynanan-oyunlar
@bolumsonucanavari

Oyun dünyasının en eskilerinden biri olan çıkış yaptığı 2004 yılından itibaren yavaş ancak emin adımlarla yükselen World of Warcraft, 2020 yılında farklı bir çıkış yakaladı. Farklı bir çıkış diyoruz çünkü yeni oyunlarla birlikte tercih edilme sayılarındaki düşüşü bu yıl eski oyuncularının nostalji yapmak üzere WOW’a geri dönüş yaptı. Yıllara meydan okuyan WOW efsanesi, oyun dünyasında Blizzard Entertainment’in de kalıcılığını ve istikrarını doğrulamış oldu.  

Valorant

Yapımcısı Riot Games ile yeni oyunu Valorant’ı 6 Haziran 2020’de piyasaya çıkarmıştı. 6 Haziran’dan günümüze farklı bir oyun olmasıyla göz dolduran ve hızlı çıkışını sürdüren Valorant, bu kadar kısa bir sürede elde ettiği başarıyı efsaneler arasında kalarak sürdürebilecek mi? Yaşayıp göreceğiz. 

Fall Guys: Ultimate Knockout

2020de-en-cok-oynanan-oyunlar

Yeni çıkan fakat Valorant gibi çok hızlı bir ivme kazanan Fall Guys: Ultimate Knockout, yapımcısı Mediatonic’e kendi çıkardığı oyunlar arasında en başarılı olmastatüsünü kazandırdı. Oyun 31 Temmuz 2020 tarihinde tüm dünyada piyasaya çıktığı günden bu yana oldukça sevildi ve 2021 yılının da en çok oynanan oyunlar arasındaki yerini aldı.  

League of Legends

@playerbros

2009 yılından bu yana sevilen ve hatta E-spor anlayışının tüm dünyada benimsenmesini sağlayan oyunlardan biri haline geldi. League of Legends, Türkiye’de de E-spor’a ilginin artmasını sağladı. Şampiyonalar, özel turnuvalarla ve yeni güncellemeleriyle League of Legends başka bir boyuta taşındı. 

Lords Mobile

2020de-en-cok-oynanan-oyunlar

Bir mobil oyun olarak hayatımıza giren ve bir o kadar da sevilen oyunlardan biri olan Lords Mobile, bu yılın en parlak oyunları arasındaki yerini aldı. Özellikle android, İOS gibi mobil uygulama olarak telefonlarımıza konu olan Lords Mobile en fazla oyuncu sayısına ulaşan oyunlardan biri haline geldi. 2016 yılında piyasaya çıkan ancak 2020 yılı Covid-19  ile birlikte ilginin oyunlara kayması Lords Mobile’e yaradı. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar