Netflix Oyun Sektörüne Giriyor!

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix Oyun Sektörüne Giriyor! – Günümüzde stream yayıncılık açısından dünya lideri olan Netflix oyun sektörüne giriyor. Şirket tarafından video oyunları üzerinde çalışma planları çerçevesinde Netflix oyun sektörüne girmek için yeni anlaşmalar sağlandı. Netflix, önemli bir isim olarak EA ve Facebook yöneticilik geçmişi olan Mike Verdu ile anlaştı. 

Netflix Oyun Sektörüne Giriyor!

Netflix’ten Oyun Sektörü Atağı

Netflix tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan bir açıklamada yeni bir operasyon üzerinde durulduğu ifade edildi. Bloomberg, operasyon için Netflix oyun sektörü planları yer aldığını belirtti. Bu operasyon planı içerisinde Oyun Geliştirme Başkan Yardımcısı olarak Mike Verdu yer alacak. Ayrıca Operasyon Direktörü ise Greg Peters olarak belirlendi. Verdu’nun geçmişinde Zynga gibi bir mobil oyun şirketi tecrübesi bulunmaktadır.

netflix-oyun-sektorunde

Netflix video içerikler ve belgesellerde yeni içerik türleri ile ön plana çıkıyor. Bu bağlamda Netflix oyun sektörü planında abonelik ücreti içerisinde dahili olarak birçok ücretsiz oyun sunulabilmektedir. Son dönemlerde hisselerinde değer artışı da görülen Netflix, önümüzdeki aylarda bir oyun ekibi kuracağı düşünülmektedir.

Buradan kasım ayı Netflix programına göz atabilirsiniz.

Netflix Oyun Pazarında Teknoloji Çalışmaları İle Neleri Planlıyor?

Netflix oyun sektörü ile ilgili aslında iddialara göre daha önceden çalışmalar yapmıştı. Daha önceki dönemlerde IOS geliştiricisi Steve Moser bu konuda bazı ifadeler kullanmıştır. Moser, Netflix’in daha önce “Stranger Things” gibi yapımlar için oyun haklarını lisansladığı bilgisini vermişti.

Ağustos ayı içerisinde Netflix kullanıcılarına bu gelişme ile ilgili bir mesaj gönderdi. Netflix mesaj içeriğinde oyun dünyasına açılacaklarını doğrulayan bir ifade kullanmış bulunmakta. Firma, mesaj içeriğinde; Netflix oyun sektörü bağlamında üyelerin abonelik dahilinde hizmet alacağını ifade etti. Oyunlar ilk etapta mobil cihazlarda yer alacak. Bu sayede de üyeler ek bir ücret ödemeden mobil oyunlardan yararlanabilecekler.

Netflix video yayıncılık konusundaki popüler başarısını üyeleri çerçevesinde oyun dünyası için kullanmak istiyor. Bu çerçevede de firma etkileşimi bol oyunlar geliştirebilecekler. Ayrıca oyunlar abonelik paketine dahil olduğu için ek bir maliyet gerektirmeyecek. Mobil oyunlar sayesinde de Netflix oyun sektörü hızlı bir gelişme elde edebilecek gibi görünmektedir. Netflix popüler bir giriş ile oyun dünyasında güçlü ve hızlı bir yer elde etmeyi hedefliyor.

Netflix Oyun Sektörü İçinde Hangi Oyunlar İle Yer Alacak?

Bugün mobil oyun dünyası içerisinde binlerce oyun çeşidi ile karşılaşmakta. Bu bağlamda Netflix oyun sektörü açısından önemli yapımların lisansları alacağı akıllara geliyor. Buna bağlı oyunların nasıl şekillendirilebileceği tahmin etmek kolay. Fakat Netflix sektör içerisinde net olarak hangi çeşitlerde yer alacağı bilinmemekte.

netflix-oyun-sektorunde
@pexels

Sonuç olarak Netflix oyun sektörü oyun dünyasında bir değişim sağlamayı hedefliyor. Çünkü Netflix oyun dünyasının çok daha büyük bir geleceği olduğunu tahmin etmekte. Fakat Netflix planlarında başarılı da olmuş gibi görünmüyor. Hatta Netflix planları büyük bir fiyasko ile de sonuçlandığını söylemek mümkün. Ama yüksek ihtimal ile Netflix platformunda önümüzdeki yıl içerisinde oyunlar ile karşılaşacağız gibi gözüküyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar