Modern İnsanın Unuttuğu Gerçek: Bütünsel Tıp Mucizesi

Photo by Katherine Hanlon on Unsplash

Paylaşmayı unutmayın.

Modern İnsanın Unuttuğu Gerçek: Bütünsel Tıp Mucizesi – Modern tıp geçmişte bazı inanılmaz ilerlemeler kaydetmiş olsa da, giderek daha fazla insan, rahatsızlıklarını tedavi etmek için alternatif sağlık hizmetlerine yöneliyor. Aslında, batılı insanların yaklaşık üçte biri şu anda geçmişte bütünsel tıp avantajlarından faydalanıyor.

Bütünsel tedaviler, iyileşmeye daha gerçekçi bir yaklaşım getirir, hastalığın kökenine iner ve tedaviye bir kişinin bütün varlığını dahil eder. Bu tedaviler akupunktur, aromaterapi, homeopati, beslenme, kayropraktik ve daha fazlasını içerir. Bütünsel bir yaklaşımın sizin için doğru seçenek olup olmadığına karar vermeden önce, sağlayabileceği birçok fayda hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Modern İnsanın Unuttuğu Gerçek: Bütünsel Tıp Mucizesi

Tüm Benliği Kapsayan Bütünsel Tıp Tedavisi

Geleneksel tıpta bir hastalık, ona sahip olan kişiden tamamen ayrı bir şey olarak görülür. Bu, tüm vücut bakımına vurgu yapan alternatif ilaçların çoğundan farklıdır. Bu tedaviler, kişinin ruhsal ve duygusal sağlığının yanı sıra fiziksel bedendeki durumu tedavi etmeyi içerir. Bu, bütünsel sağlık hizmetlerinin popülerlik kazanmasının ana nedenlerinden biridir.

modern-insanin-unuttugu-gercek-butunsel-tip-mucizesi
Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Doğal Kaynakların ve Yöntemlerin Kullanımı

Bütünsel bir tedavi merkezine gittiğinizde, tedavi planlarında çoğunlukla doğal ilaçlar, şifalı bitkiler ve yöntemler kullandıklarını fark edeceksiniz. Planlar, uygun beslenme, egzersiz, detoksifikasyon ve diğer doğal, invaziv olmayan tedavilerin kullanılmasını içerebilir. Doğal, otomatik olarak daha iyi anlamına gelmese de, birçok kişi daha az yan etkisi olduğu ve toksik madde içermediği için doğal tedavileri tercih ediyor.

Kişiselleştirilmiş Bütüncül Tıp Süreci

Bütünsel bakım kişinin bütününe odaklandığından, tedavi uygulayıcılar genellikle hastalarına daha fazla kişisel ilgi gösterirler. Geleneksel doktorların tipik olarak sınırlı zamana ve enerjiye sahiptir. Bu yüzden her hastaya çok fazla odaklanamazlar. Ancak, benzersiz felsefeleri ve farklı ücret yapıları nedeniyle bütünsel pratisyenler daha farklıdır. Bu kişiler her bir hastaya öncelik verir. Ayrıca onlara ihtiyaç duydukları ve hak ettikleri ilgiyi bire bir sunabilirler.

Çok Sayıda Durumun Çözümü

Bütünsel sağlık bakımı, çok çeşitli koşulları tedavi eder. Uykusuzluk, anksiyete, depresyon, sırt problemleri, kronik ağrı ve lupus, erken evre kanser ve Lyme hastalığı gibi daha ciddi sorunlar dahil olmak üzere çoğu rahatsızlık için tedavi planları vardır. Örneğin, akupunktur kaygıyı tedavi eder, ruh halini iyileştirir, odaklanmayı artırır. Hatta kronik ağrıları tedavi eder.

Ayrıca bakabilirsiniz: Sağlıkta Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

modern-insanin-unuttugu-gercek-butunsel-tip-mucizesi
Photo by Brooke Lark on Unsplash

Hastalığı Önleme – Bütünsel Tıp Mucizesi

Bütünsel bakımın bir diğer önemli yararı, hastalığı olmadan önlemeye vurgu yapmasıdır. Geleneksel tıp, hastalık ortaya çıktıktan sonra müdahale etmeyi amaçlar. Oysa bütünsel uygulayıcıların çoğu hastalığı önlemeye teşvik eder. Bu tedaviler, zaten hasta olanlara bakmanın yanı sıra, semptomları göstermeden önce hastalıkları önlemeye odaklanır.

Daha Az Yan Etki

Bütünsel tıp tedavileri ayrıca daha az yan etkiye neden olur. Reçeteli ilaçlar, prosedürler ve ameliyatların tümü istenmeyen yan etkilere yol açar. Bu etkiler mide bulantısı, kilo alımı, ağrı ve daha fazlasını içerir. Alternatif uygulamalar, geleneksel tıpta yaygın olan yan etkileri sınırlamak veya ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır. Bedeninizde ve zihninizde olup bitenler konusunda daha tetikte olursunuz. Ayrıca tedaviniz boyunca daha da iyi hissedersiniz.

Ayrıca bakabilirsiniz: Sağlıklı ve Hızlı Kilo Vermek İçin İpuçları

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar