Mistik Polisiye Dizimiz Alef

mistik-polisiye-dizimiz-alef

Paylaşmayı unutmayın.

Mistik Polisiye Dizimiz Alef – Online platformlar çoğaldıkça kaliteli Türk dizileri de bir bir ortaya çıkıyor. Türkiye’nin en iyi online platformlarından biri olan Blu TV bu dizilere ev sahipliği yapıyor. Senaryoları, dizi sahnelerindeki büyüleyici görüntüleri ile fark yaratan bu Türk dizilerinden biri de Alef…

Mistik Polisiye Dizimiz Alef

Alef Dizisi, başrollerini Kenan İmirzalıoğlu ve Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’in paylaştığı Türkiye’nin ilk mistik polisiye dizisi olarak Nisan’da yayınlanmaya başladı.

mistik-polisiye-dizimiz-alef
@blutv

Blu Tv Alef

FX ve Blu TV’nin yapımcılığını üstlendiği Alef’in yönetmeni ödüllü bir yönetmen Emin Alper… Sıradışı bir senaryoya sahip olan Alef’in senaristi ise Emre Kayış… Yapımcı firması MAY olan Alef dizisi, Kenan İmirzalioğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Melisa Sözen gibi güçlü oyuncu kadrosu ile dikkatleri üzerine çekiyor.

İngiltere’de iyi bir eğitim sonrası Türkiye’ye dönen dedektif Kemal rolünü üstlenen Kenan İmirzalıoğlu, ailesinden kalan eve yerleşir. Ancak evin kendisine iyi gelmediğini düşünen Kemal, evde eşi ve çocuğu ile ilgili olan bir sırrın peşine düşer. Kemal’in bir de tecrübeli bir ortağı var: Settar… Settar’ı ise Türkiye’nin en iyi oyuncularından biri olan Ahmet Mümtaz Taylan canlandırıyor.

Mistik Polisiye Dizimiz Alef’in Konusu

mistik-polisiye-dizimiz-alef
@blutv

Alef Dizisi, İslam Tarihi ve  Osmanlı Tarihi’nin karışımı olarak karşımıza çıkıyor. Kenan İmirzalıoğlu –Ahmet Mümtaz Taylan ikilisini dedektif olarak izleyeceğimiz dizide, İstanbul’da işlenen gizemli bir seri cinayet vakasıyla kendilerini bir bilinmezin içinde bulur. Vaka için ise bilimsel bir desteğe ihtiyaç duyan dedektifler üniversitede öğretim görevlisi olan Melisa Sözen’in canlandırdığı Yaşar karakterinden yardım alırlar. Vaka sırasında dedektifleri sadece birkaç cinayetten daha fazlasını beklediğini de bu yardım sayesinde fark ederler. Yüzyıllardır saklı kalan bir sırrın da cinayetlerle ilgisi vardır…

Alef’in Konusu Kadar Görselliği İle de Büyülüyor

Alef dizisi, greenscreen uygulamalarından,  2D ve 3D gibi birçok özel çalışmalarla izleyicilerle buluştu. Alef dizisinin 8 bölümlük ilk sezonu için 40 kişilik bir ekip  600 plan üzerine gece-gündüz çalıştı. 60 farklı mekanda çekilen Alef, 1000 kişilik figüran ekibi ile en kalabalık dizilerden biri olarak da dikkat çekiyor.

mistik-polisiye-dizimiz-alef
@blutv

Mekanların tekrar dekore edilmesinde birçok Türk sanatçının emeğine de yer veren dizi de Cansen Ercan, Dilek Yerlikaya, Olgu Ülkenciler, Kadriya İnal, Osman Nuri İyem, Ayşe Topçuoğulları gibi birçok ismin eserleri de yer aldı. Makyaj ekibinin de uzun saatler boyunca çalıştığı Alef dizisi, sizi mistik bir yolculuğa çıkarmak için Blu TV’de bekliyor. Blu TV’de ilk sezonu için Alef’in 8 bölümünü soluksuz izleyeceksiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar