Mevcut Müşteriyi Elde Tutmak En Basit 4 Yolu

Paylaşmayı unutmayın.

Mevcut Müşteriyi Elde Tutmak En Basit 4 Yolu – Satışlarınız düştüğünde, ya da gelirlerinizi arttırmak istediğinizde muhakkak Google’da arama yaparsınız ve karşınıza çıkan bloglarda aşağı yukarı aynı istatistiğe ait benzer cümleler okursunuz; yeni müşteriler edinmek, mevcut alıcıya daha fazla ürün satmaktan 7 kat daha maliyetlidir.  

Elbette yeni müşteri edinme maliyetini düşürmenin birçok farklı yolu vardır. Ancak mevcut ve yeniden satış yapılması daha karlı olan müşterilerinizin daha fazla para harcamasını sağlamak daha mantıklı olmaz mı? 

digitalmarketer

Evet, biz de öyle düşündük. Bu nedenle, mevcut müşterilerinizin değerini artırmanın 4 basit yolunu içeren bu listeyi hazırladık. Zaten markanız onların dikkatini çekmiş. Şimdi onlar için takıntı haline gelmek için neler yapabilirsiniz?  

Mevcut Müşteriyi Elde Tutmak En Basit 4 Yolu

Özelleştirilmiş Paketler 

Ne kadar çok paketiniz varsa ve paket çeşitliliğiniz ne kadar fazlaysa, müşterileriniz o kadar çok satın alma eğiliminde olacaktır. Bunun örneklerini en çok kozmetik markalarında görüyoruz. Her üründe küçük indirimlerin uygulandığı paketlerde, tek bir satın alma işlemi ile tüm koleksiyona sahip olabiliyorsunuz. Başlangıç paketi, temalı paketler, özel paketler ve benzerleri müşteriler için cazip birer teklif haline gelebilir. Tatil firmalarında da benzer uygulamalar görmekteyiz, 7 gece kal 1 gece bizden gibi tekliflerle müşteri karşısına çıkıyorlar.

@farmasi

Bu öneri yalnızca daha yüksek tutarlı bir satın alma işlemini teklif etmekle kalmaz, aynı zamanda müşterinin aklında olmayan bir ürünü satın almasını sağlar. Ve bu onların favori ürünü olabilir.

Sepet Terk E-postası

Sepetinize bir ürün eklediniz, ancak kredi kartınız yanınızda değil, pencereyi kapattınız ve alacağınız şeyi önemsemediniz, hepimizin başına gelen günlük şeylerden bazıları değil mi?

işte burada satıcı için bir fırsat yatıyor, çünkü müşterilere sepetlerinde bir şey bıraktıklarında hatırlatma e-postası göndermek, satış oranınızda büyük fark yaratabilir. Belki sürekli ürün satın alan bir müşteri değil karşınızdaki, ancak sepete ekleyecek kadar ürününüz ile ilgilendiler, ve e-posta ile yapacağınız son bir hamle, satın almayı tamamlamalarında etkili olabilir.

Mesajı basit tutarak, birden fazla sefer göndererek müşterinin sepetine kolayca geri dönmesini sağlayabilirsiniz. N11, trendyol, hesiburada gibi birçok marka bu yöntemi kullanıyor.

Mevcut Müşteriyi Elde Tutmak – İçerik Üretme

Ne sattığınızdan bağımsız olarak, müşterilerinizin size geri gelmesini sağlamanın en iyi yolu güven oluşturmak ve bu güveni sürdürmektir. ürününüze ya da markanıza olan güveni iyi bir içerik sunmaktan daha fazla arttıracak bir yol yoktur.

İşin püf noktası, özellikle müşterilerinizin yaşadığı sorunlarla ilgili içerik oluşturmaktır. biraz araştırma yapın, müşterilerinizin sorularını, sorunlarını bulun ve cevaplayın. Hedef kitleniz nezdinde itibarınızı arttırmanın en iyi yolunun bu olduğundan ve size onlarca değer sağladığından emin olun.

mevcut-musteriyi-elde-tutmak-en-basit-4-yolu
@englishhometurkiye/instagram

Mail listenize bir satış önerisi veya teklif gönderirken, bilgi ve paralarını istemeden önce, onlara ücretsiz ve değerli içerikler sunduğunuzdan emin olun. Değer sunabileceğinizi bilirlerse ve size güvenirlerse, harcama ve hatta daha fazla harcama olasılıkları artacaktır.

Covid-19 döneminde English Home sosyal medya aracılığıyla düzenlediği çekiliş kampanyaları, #EvdeKal çağrısına uygun evdeki hayata yönelik paylaşımları ve ürün tanıtım içerikleriyle oldukça dikkat çekti.

Takip Edin

Takip etmek, ortalama müşteri değerinizi arttırmanın en önemli numarasıdır.

Oldukça basit bir ifade, ancak mevcut müşterilerinizi gerçekten takip ettiğinizde akılda kalırsınız ki bu da müşteri değerini artırmanın büyük bir kısmıdır. Müşterileriniz sizi hatırladığında, satın alma olasılıkları tahmin edebileceğinizden çok daha yüksektir. Nasıl mı takip edeceksiniz?

Takip etmek, bir satın alma işlemi yaptıktan sonra teşekkür e-postaları göndermek kadar basit ya da anket göndermek veya takip otomasyonları oluşturmak kadar karmaşık olabilir. Sepeti terk e-postaları takip sayılabilir ancak burada önemli olan süreklilik ve çeşitliliktir. Düzenli iletişim, tüm kanallardan cevap verebilme yeteneği de takip etmeye dahildir.

mevcut-musteriyi-elde-tutmak-en-basit-4-yolu

Hangi yolu seçerseniz seçin, iletişim zincirini devam ettirdiğinizden emin olun ve müşterilerinizin aklının üst sıralarında yer aldığınızda satış olasılığınızın artacağını unutmayın.

Netflix’in, instagram fenomeni Murat Övüç’ün paylaşımı ardından, Netflix ya da Nekşfliş olarak profil biyografisini güncellemesi, takip etme kategorisinden sayılabilir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar