E-Posta Otomasyonu Nedir? Avantajları Nelerdir?

Paylaşmayı unutmayın.

E-Posta Otomasyonu Nedir? Avantajları Nelerdir? – E-posta pazarlaması hala müşterilerinize ulaşmanın en etkili yollarından biridir. Neden mi? Öncelikle e-posta göndermek oldukça az bir bir maliyete sahiptir ve çok etkili bir yatırım getirisi sunar. Ayrıca e-posta göndermek geniş kitlelere hızlı bir şekilde ulaşmanıza olanak sağlar.

e-posta-otomasyonu-nedir?-avantajlari-nelerdir?
@smartmessage

Peki bu sürecin otomasyonunu sağlamak size ne gibi avantajlar getirecektir? E-posta otomasyonu nasıl sağlanır? En üst düzeyde e-posta otomasyonu nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevapları için sizi aşağıya bekliyoruz!

E-posta Otomasyonu Nedir?

@nbtdigital

E-posta otomasyonu temel anlamda e-posta gönderme işleminin otomatik hale getirilmesidir. İlk kurulumdan sonra müşteri eylemleri tarafından tetiklenen işlemlerle yanıt gönderilir. Ekstra bir kullanıcıya gerek kalmaz. Tüm sistem otomatiktir. 

Müşteri yanıtıyla tetiklenen e-postalar aynı zamanda onlara en uygun zamanda ulaşmanıza olanak sağlar. E-postalarınızı otomatikleştirmek, kişiselleştirilmiş iletişimleri kolayca gönderebileceğiniz ve mesajınızı farklı hedef pazarlar için ayarlayabileceğiniz anlamına da gelir.

E-posta Otomasyonu ‘nun Temel Avantajları Nelerdir?

@bcct

Çoğu markanın neden en azından bir çeşit e-posta otomasyonu kullandığı oldukça açık. Kimse oturup binlerce aboneye e-posta göndermek için bir mesajı sıkıcı bir şekilde kopyalayıp yapıştırmayacak.

Ancak e-posta otomasyonunun, ilk bakışta hemen belli olmayan birçok avantajı daha vardır:

Daha iyi kullanıcı deneyimi sağlar. 

E-postalarınızı otomatikleştirmek, içeriği gönderdiğiniz kişiye uyacak şekilde kişiselleştirebileceğiniz anlamına gelir. Daha fazla kişiselleştirme, daha alakalı içerik ve genel olarak daha iyi kullanıcı deneyimi anlamına gelir.

e-posta-otomasyonu-nedir?-avantajlari-nelerdir?
@marketinggroup

En basit düzeyde, otomatik e-posta kişiselleştirme, müşterinin adını ve diğer ayrıntıları e-postanıza otomatik olarak eklemenize olanak tanır. “Sevgili Melissa” adresine gönderilen bir e-postayı okumak, “Sayın müşterimiz” den çok daha kişisel bir duygudur. Çoğu kişi bu kişiselleştirmenin otomatik olduğunu bilse de, genel bir e-postaya göre içeriği okuyup işlem yapma olasılıkları çok daha yüksektir.

Pazarlama stratejilerinizi ölçeklemenize olanak sağlar. 

E-posta otomasyonunu kullanmak, her bir kullanıcıyı eylemlerine göre hızlı bir şekilde bir dizi kural ve tetikleyici ayarlayabileceğiniz anlamına gelir. Bu sadece daha hızlı değil, aynı zamanda pazarlama stratejinizi manuel olarak gerçekleştirmeye çalışmaktan çok daha etkilidir.

Örneğin, e-posta otomasyonu, son yedi gün içinde hangi müşterilerin bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğini görmek ve hepsini manuel olarak e-posta ile göndermek için haftalık olarak kontrol etmenin acısını ortadan kaldırır. Bunun yerine, işlemlerinizi, belirli bir e-posta, bir satın alma işlemi gerçekleştiren tüm müşterilere otomatik olarak gönderilmesini sağlayacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Gönderim sürelerini optimize etmenize yardımcı olur.

E-postalarınızı alıcılarına, onları açıp okuma olasılıklarının en yüksek olduğu zamanda göndermek, açma ve dönüşüm oranınızda büyük bir fark yaratabilir.

e-posta-otomasyonu-nedir?-avantajlari-nelerdir?
@marketinginsider

Saat 03: 00’te gelen kutusuna giren birine bir e-posta gönderirseniz ve ertesi gün ulaşması gereken çok sayıda e-posta varsa, bunu hiç görmeme ihtimalleri yüksektir.

Gelirinizi arttırmanızı sağlar.

İşlem e-postaları, bir kullanıcı bir e-kitap indirme veya bir e-ticaret sitesinde ödeme tamamlama gibi belirli bir işlemi gerçekleştirdiğinde otomatik olarak gönderilen e-postalardır.

Bu tür bir e-posta göndermek, müşteri başına harcanan miktarın önemli ölçüde artmasına yardımcı olabilir. Örneğin, kullanıcıyı son satın aldıklarına göre ilgilenebilecekleri diğer ürünlere yönlendirmek için bir sipariş onayı e-postası kullanılabilir.

Abonelerle etkileşimi sürdürmenizi sağlar.

E-posta göndermek, müşterilerinize ve potansiyel müşterilerinize “Hey, biz hala buradayız!” Demenin kolay bir yoludur.

e-posta-otomasyonu-nedir?-avantajlari-nelerdir?
@smartmessage

Herkes sosyal medyayı düzenli olarak kullanmaz ve kullansalar bile, kendi akışlarında marka iletişiminizi göreceklerinin garantisi yoktur. Blogunuz kesinlikle sürükleyici değilse, düzenli olarak ziyaret etmeyi de hatırlamama ihtimalleri yüksektir.

Düzenli e-postalar göndermek, gelen kutularını tıklamaktan daha fazla çaba sarf etmelerini gerektirmeyen kişilerle iletişim halinde kalmanın basit bir yoludur.

Kısacası e-posta pazarlamasının size getirisi oldukça fazladır. Bu süreci otomatik hale getirmek ise sizi oldukça ileriye taşıyacaktır. Yukarıda bahsettiğimiz avantajlara bir göz atın ve siz de e-posta otomasyonunu uygulayın! 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar