Devir E-posta Pazarlama Devri!

Paylaşmayı unutmayın.

Devir E-posta Pazarlama Devri! – Internet kullanan sayısı her geçen gün artıyor! Geçtiğimiz on yılda kitle iletişim araçları yüksek sesle sıkça dile getirdi bu durumu. Son zamanlarda ise artık diyebiliriz ki internet kullanmayan neredeyse yok. Uzun bir süredir evdeyiz ve bir şekilde gerek yaşı gerek inernet kullanımı ile alakalı ön yargıları olan insanlar bile bir şekilde online oldu. – Zoom üzerinden yaptığımız aile görüşmelerine bağlanan 82 yaşındaki babaannem bu gruba ve sürece dahil.-

Bir şekilde internette vakit geçiriyorsanız haber almak, haber vermek, sosyal iletişim ağlarına dahil olmak ve üyelikler almak için ikinci bir aşama olarak kendi adınıza bir e-posta adresi oluşturmanız gerekiyor. Bu e-posta adresi sizin internet üzerindeki kimliğiniz oluyor.

Devir E-posta Pazarlama Devri!

devir-e-posta-pazarlama-devri!
unplash.com

E-posta birebir, insanlarla iletişime geçmek için pratik ve etkili bir yol. Yukarıda bahsettiğim kitlenin dışında zaten sürekli olarak internette vakit geçiren, işlerini online halleden insanların bir değil birden fazla e-posta adresi var. Pek çoğumuz iş için, ödev için, okul için e-postayı kullanıyoruz. Belkide bu yüzden hemen herkes en az günde bir kere e-postasını kontrol ediyor. Bu durumun farkında olan markalar ise ürünlerini/hizmetlerini e-posta üzerinden servis etmeye başladı. Ayrıca e-posta içerik pazarlamak içinde uygun bir bir kanal.

devir-e-posta-pazarlama-devri!
pixabay.com

Markalar E-Posta Pazarlamayı Nasıl Değerlendirmeli?

Markalar e-posta pazarlama yoluyla müşterilerine hızlı bir şekilde ulaşabilirler. Üstelik e-posta pazarlama diğer pazarlama modellerine göre çok daha ekonomiktir. Hedef kitleye doğrudan ve kolayca ulaşılabilir. Bunun yanı sıra potansiyel müşteri olarak görülen kitleyle de bu sayede iletişime geçilebilir. Ayrıca gönderilen e-postanın iletildiği kişiler üzerindeki etkisi de e-mail programları üzerinden kontrol edilebilir. Gönderdiğiniz içeriğe bağlı olarak kaç kişi abonelikten çıkmış, ne kadarlık bir tıklanma oranı var gözlemleyebilirsiniz. Bu sayede oluşturduğunuz içeriğin niteliğini tekrar değerlendirme şansınız olur.

İletişim çağındayız. Müşteri markayla iletişmek istiyor. Markanın ara ara kendini hatırlatması, tüketiciye halihazırdaki fırsatları, hesabındaki indirim kuponlarını göndermesi tüketicinin satın alma sürecini olumlu şekilde etkiliyor. Ayrıca periyodik aralıklarla gönderilen e-bültenler sayesinde müşteri markayı, bunun için çaba göstermeden, takipte kalmış olur. Müşteriye özel gönderilen tebrik kartları ve doğum günü mesajları ise müşterinin markayla olan bağını arttırır. Bu noktada müşteri bazında kişiselleştirmeler yüksek e-posta açılma oranlarını beraberinde getirir. Sonuçta hepimizin farklı markalarla farklı yollardan kurduğu duygusal bağlar var. X yerine Y tercih etmemizde etkisi olacak kadar güçlü bağlar bunlar.

devir-e-posta-pazarlama-devri!
unplash.com

Özel günlerin yanı sıra geçirdiğimiz Covid-19 günleri gibi önemli süreçlerde de müşteriler markaların yanlarında olduğunu hissetmekten hoşlanacaktır. Bu tip dönemler atlanmamalı ve hassasiyet gösterilmelidir. Özellikle evde çok vakit geçirdiğimiz şu günlerde gözlerimiz mail kutusunda motivasyonumuzu arttıracak destekleyici nitelikte mailler arıyor.

Sonuç itibariyle e-posta pazarlama aslında çok yeni bir kanal değil fakat bu kanalın günümüzdeki potansiyeli oldukça yüksek. Bu potansiyeli her marka kendi özelinde avantaja çevirebilir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar