Zoom Uygulaması Değerine Değer Kattı

Paylaşmayı unutmayın.

Zoom Uygulaması Değerine Değer Kattı – COVID-19 salgınının ortasında, birçok insan evden çalışmaya ve sosyalleşmeye geçti. Bu eğilimler yeni normal hale gelirse, bazı şirketler büyük bir getiri için olabilir. Popüler video konferans şirketi Zoom Communications, bu geçişten yararlanan bir organizasyonun en iyi örneğidir. Zoom Uygulaması geçtiğimiz dönem değerine değer katarak dünyanın 7 büyük havayolu şirketinden daha değerli hale geldi.

Zoom Uygulaması Değerine Değer Kattı

Perspektifte Yakınlaştırma Patlaması

15 Mayıs 2020 itibariyle, Zoom’un piyasa değeri, geçen yıl sadece 623 milyon dolar gelir elde etmesine rağmen 48.8 milyar dolara yükseldi. Bunu öngöremeyen şirket, fırsatı iyi değerlendirdi.

zoom-uygulamasi-degerine-deger-katti
@unsplash

Zoom’u Gözde Uygulama Haline Ne Getirdi?

Sektör analistleri, kullanımı kolay ara yüzü ve kullanıcı deneyimi ve aynı anda 100 katılımcıyı destekleme yeteneği nedeniyle iş kullanıcılarının uygulamaya çekildiğini söylüyor. Uygulama ayrıca, CEO Eric Yuan’ın K-12 okullarının platformu ücretsiz olarak kullanabilmesini sağlamak için ekstra adımlar attıktan sonra çevrimiçi öğrenimde kullanmak için eğitimciler arasında patladı. Zoom toplantısı katılımcıları, Aralık 2019’da 10 milyondan Nisan 2020 itibariyle 300 milyona çıkarak geçtiğimiz aylarda hızla arttı.

Havayolu mu Zoom mu? 

Havayolu endüstrisi, uluslararası kısıtlamalar havalimanlarını kapattığından, servetin karşı ucundaydı. Şimdi benzeri görülmemiş bir düşüş yaşıyor. Gelir bazında dünyanın en büyük havayollarının toplam değeri Ocak ayının sonundan bu yana % 62 düştü:

COVID-19’un yayılmasını kontrol altına almak için uğraşan ülkelerle, birçok havayolu seyahat kapasitesini azalttı. İşçileri işten çıkardı ve ayakta durmaya çalışmak için çok zorlandı.

Düzenli hava yolculuğunun geri dönüp dönmeyeceği ve ne zaman döneceği önemli bir soru işareti olmaya devam ediyor ve Warren Buffett gibi hasta yatırımcıları bile havayolu stoklarından çekildi.

zoom-uygulamasi-degerine-deger-katti
@unsplash

Gelecek Ne gösterir?

Zoom’un son başarısı, koşullarının bir ürünü, ancak bu hızlı yükseliş sürecek mi? Bu soru şirketin Haziran ayında yayınlanacak ilk çeyrek sonuçlarından önce birçok yatırımcının ve uzmanın aklında bir soru olarak ortaya çıkıyor.

Şirket için her şey yolunda gitmedi – davetsiz kişilerin toplantıları ele geçirdiği “Zoom Bombing” olaylarının bir kısmı, uygulamanın güvenlik önlemlerini inceleme altına aldı. Ancak şirket, sorunla mücadele için hızlı bir şekilde destek vererek esnekliğini korudu.

Bu arada, dünyanın pek çok bölgesi ekonomik aktiviteyi yeniden başlatmak için önlemler almaya başladıkça, havayolu şirketleri gökyüzüne temkinli bir geri dönüş planlamakta ve uygulamakta bu da gelirlerin kontrollü bir şekilde kalacağını gösteriyor. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar