Mermer Dudaklar ve Viral Paylaşım Çılgınlığı

marble lips

Paylaşmayı unutmayın.

Bir başladı mı yayılmaya, durduramazsın. Bir anda bütün dünyanın diline düşersin. İyi ya da kötü hiç fark etmez. Viral paylaşımların hiç acıması yoktur. Bu bazen bir marka tarafından; –Google Burger King Reklamını Neden Baltaladı!– bazen de bir müşteri tarafından; –United Airlines Skandalına Tepkiler Büyüyor!– paylaşıldığı anda sansasyon yaratır. Bu strateji, hem maliyeti çok düşük hem de bütçesine göre muazzam etkilidir.

Sık sık gördüğümüz viral pazarlama yönetiminin yeni akımı: Marble Lips-Mermer Dudaklar!

Viral Paylaşımda Başlangıç Noktası Önemlidir

Instagram üzerinden hızla yayılan bu akım, daha önce de aynı şekilde yayılmış olan mermer görünümlü tırnaklar ile birbirini tamamlıyor gibi görünüyor. Başlangıç noktası, bir marka mıdır yoksa viral şekilde yayıldığı için bunu fırsata çevirmek midir tam olarak bilemiyoruz ama ünlü bir kozmetik markası olan Vincent Longo bunu göğsünü gere gere kullanmış.

Mermer dudaklar

@VincentLongoBlog

Rengarenk şekilde bir sanat haline dönüşen dudaklar, tüketiciyi albenisi sayesinde tükettirmeye teşvik ediyor.

mermer dudaklar

Böyle paylaşımların fenomen haline gelmesi, uyandırdığı merak, yayıldığı zaman aralığı, tüketicinin ruh hali gibi birçok kombinasyona bağlı olsa da aslında en önemlisi psikolojik olarak bir yerlere dokunması ve özendirme oluşturması. Bunun en yakın zamanda gördüğümüz örnekleri; Starbucks’ın Unicorn içeceği ve Nusret’in tuzlama hareketi.

Peki, bir paylaşım nasıl viral hale dönüşür? Ne olduğunda bu kadar dikkat çeker?

Marble lips üzerinden inceleyecek olursak, bu tip makyaj yapımı yeni değil elbette ama, bir noktada, hem de yakınlarda bir noktada viral hale gelmiş. Neden?

  • Doğru Hedef Kitle: Yaygınlaştığı tarihlerde bu paylaşım, bir kozmetik markası tarafından yapılmış ve ana teması kozmetik olan Vloggerlar tıklanma isteği ile DIY (Kendin Yap) videoları paylaşmış.
  • Viral Tetikleme: Vloggerların bunu paylaşmaya başlaması bir akıma dönüşmeye başlamış. Bunun ilk sebebi, başlayan bir modanın öncüsü olma arzusu ve bu harekete dahil olmaya çalışmak. Tüketicinin bunu paylaşmaya başlamasının ilk sebebi ise çok beğenmek ve beğendiğini duyurmak!
  • Severek Paylaşma: Kullanılan görsellerin çok beğenilmesi, çok renkli olması, çok az malzeme ile basitçe yapılması vb. birçok içeriğine sahip olması. Dolayısı ile beğenildiğinde arkadaşlarının da beğenmesi isteği ile paylaşımlar artmış.

Çağımızda merak, heves, bir şeylerin öncüsü olma, paylaşılma ve konuşulma gibi eylemler, pazarlamadaki yeri bir numara olan sosyal medyanın harlı ateşi olduğu sürece, meydanlar mermer dudaklar gibi daha çok viral paylaşım görür gibi geliyor bize…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar