Otomobilin Doğuşundan Günümüze: Mercedes Markası

mercedes-amg

Paylaşmayı unutmayın.

Dünya tarihinde otomobilin doğuşu, 1886 yılında Karl Benz sayesinde, Mercedes markası ile gerçekleşmiştir. Karl Benz, üç tekerlekli motoru keşfettikten sonra aracı için patent başvurusu yapmıştır. O günden bugüne Benz sayesinde Mercedes markası motorlu araçlarda bir tarih başlatmıştır.

Mercedes Markası

Mercedes Markası Bir Ortaklık İle Doğdu

1886 yılında aslında Gottlieb Daimler ilk defa 4 tekerlekli motorlu aracı geliştirdi. Ardından Daimler bu motorun ve aracın patentini aldı. Bu sayede Gottlieb tarafından 1901 yılında Daimler AG temelleri atıldı. Bu temellerinin atılması sonrasında ise 1926 yılında Benz-Daimler bileşimi ile Daimler-Benz AG kuruldu. Bu birleşim dünyaya Mercedes Benz markasını kazandırdı.

Mercedes markası öyküsü aslında günümüzde Almanya Stuttgart Mercedes Benz Müzesi içerisinde görülebilir. Marka aslında 1897 yılında bir Fransız tüccar sayesinde bu ismi kazandı. Tüccar Emil Jellinek Daimler fabrikasından bir araç alıp, bu araca kızının ismi olan Mercedes ismini verdi. Bu araç ile kazanılan yarış sonrasında tüccar yine adı Mercedes olan 36 otomobil siparişi verdi. Jellinek özelikle bu ismin araca verilmesi koşulunu öne sürmüştü. Bu nedenle Daimler koşulları kabul ettiğinde de Mercedes markası doğdu.

Mercedes Markası Büyüme Dönemi

1900 yılından bu yana Mercedes fabrikası tarafından üretilen araçlar dünya trafiğinde yer alıyor. Bu araçlar aslında ilk dönemlerde yarış aracı olarak da kullanılırken sonrasında binek araç vazifesi görmüştür. Bu gelişim fabrikanın günümüze kadar gelen kalitesi ile en uç noktalara kadar ulaşmıştır.

Mercedes 1902 yılında marka adını tescil ettirmiştir. 1916 yılında kurucu Benz, bilinen 3 şeritli ve etrafı daire ile kaplı yıldız amblemini kullanmıştır. Bu amblem içerisinde karada, suda, havada evrenselliği ifade eden 3 çizgi yer alır. 

Marka aslında Daimler-Benz birleşimini 1926 yılında yapmıştır. Bu dönemde defne yapraklarından oluşan bir çelenk de markada yer almıştır. Sonraki yıllar içerisinde de marka Almanya merkezli olmak üzere birçok farklı ülkede üretimlerine devam etmiştir.

Dünyayı Taşıyan Mercedes Araçlar

Günümüze kadar yaşanan tüm gelişmeler ile birlikte Mercedes markası bir otomotiv devi haline gelmiştir. 5 farklı alanda yer alan marka, yüzlerce farklı model araca sahiptir. Bu modeller arasında temel olarak; otomobil, ticari araçlar, kamyonlar, otobüsler ve yolcu otobüsleri var.

Marka son yıllarda yeni teknolojileri de göz önünde bulundurmayı seçmiştir. Bu bağlamda markanın elektrikli araç üretim planlamaları da bulunmaktadır. Hem şıklığın hem konforun hem de zenginliğin sembolü olarak Mercedes araçlar dünyanın tüm ülkelerinde seçilmektedir. Öyle ki birçok noktada bu araçlar makam aracı olarak da seçilmektedir.

Mercedes markası özellikle araçlarında belirli avantajlar ile ön plana çıkmaktadır. Örneğin marka koltuk döşemelerinde her zaman yüksek deri malzeme kalitesi tercih eder. Mercedes’in araçlarında her zaman yüksek bir motor kalitesi bulunur. Birçok kişinin önem verdiği üzere markanın araçlarında çelik kasa gibi önemli ayrıntılar yer alır. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar